מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > שולחן לשבועות

שולחן לשבועות

מתחילים להתארגן לשבועות הנה כמה רעיונות:
שולחן לשבועות

 

מתחילים להתארגן לשבועות הנה כמה רעיונות:

 

 

פטריות ממולאות בפטה עיזים פיראוס ואגוזים

 

 

4 פטריות שמפיניון גדולות ( ענקיות)

2 פטריות שמפיניון קטנות למילוי

בצל קטן

4-6 אגוזי מלך

4-8  אגוזי קשיו

חצי מיכל שמנת מתוקה

חצי  חבילה גבינה פטה עיזים פיראוס מפוררת

3 כפות פירורי לחם

כפית שום כתוש

4 גבעולי טימין

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

שמן זית

 

קוצצים את שני הפטריות הקטנות. מטגנים בצל במעט שמן זית כשמשחים מוסיפים את הפטריות הקצוצות.

בינתיים מנקים ומנגבים את הפטריות הגדולות ג'מבו, מרוקנים מהנבגים השחורים את הפנים.

מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים מעט את הפטריות משני הצדדים.

מניחים בתבנית על הצד הקעור ומחזירים לתנור ומכבים

מסירים את הפטריות הקצוצות המטוגנות מהמחבת. מוסיפים את האגוזים למחבת ומטגנים, מסירים ומטגנים מעט את פירורי הלחם.

מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים, יוצקים שמנת מתוקה לדילול " היציקה" וטעם.

ממלאים את הפטריות הגדולות במלית. מקשטים באגוז מלך.

מחממים ל180 מעלות ומכניסים את הפטריות הממולאות ל חצי שעה לערך.

 

פיצה ביאנקה עם גבינת "פרומעז

המרכיבים

לבצק

3 כוסות קמח קמח שמרים אוסם ( 50-50)

2 כפיות מלח

1 כפית סוכר

1 ורבע כוסות מים חמימים

2 כפות שמן זית

 

לטופינג

חצי חבילה גבינת פרומעז

3 קפיות ממרח ארטישוק של מוטי שף

4-5 עגבניות שרי

גבינה פטה עיזים תנובה

זיתים שחורים מגולענים

רצועות פלפל אדום

בזיליקום

שמן זית

ההכנה

מכינים את הבצק לפיצה ( מערבבים את החומרים בלישה ללא המלח אותו מוסיפים בסוף) מתפיחים פעמיים, משטחים על תבנית מיוחדת לפיצה הכי טובה שיש. מצפים בשמן זית בנדיבות, מתפיחים מעט ( אין צורך בבצק עבה במיוחד).

מניחים כמה עלי בזיליקום לקישוט במרכז ( לא חובה)

את גבינת העיזים חותכים למדליונים עם פורס הביצים ( מבשלים חוויה) ומניחים על הבצק

את הארטישוקים מבשלים במי מלח , מצננים ופורסים

חוצים את פרוסות החצילים, את הזיתים המגולענים, השרי, ומפזרים.

מניחים כמה רצועות פלפל אדום.

מרסקים מהפטה ומפזרים.

מחממים תנור ל  180-200 מעלות ומכניסים ל תנור עד שמקבל צבע

מגישים ומברכים הללויה.

 

 

 

קיש כרשה

 

 

חומרים

 

מרכיבים לבצק

בצק לקיש ( בהשראת הספר של  קובי בר )

1.5 כוסות קמח

50 גרם חמאה

1 חלמון

מלח

מעט גבינה צהובה מרוסקת

2 כפות מים

הכנת בצק: לערבל במעבד לבצק אחיד. ללוש לכדור , לעטוף בניילון ולצנן במקרר לשעה

מילוי

3 כרשות חתוכות לפרוסות ( עיגולים) בעובי זרת

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים ( מהחלק המוצק )

מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

4 כפות גבינה צהובה מרוסקת

2 כפות פטה מרוסקת

חצי קוטג'

2 שיני שום כתוש

1 כף קמח

מלח פלפל

שמן

 

ההכנה

משטחים את הבצק על נייר אפיה מקומח קמעה לעיגול גדול מקוטר תבנית הפאי.

משמנים את התבנית. הופכים ומחליקים את הבצק מעל התבנית ומהדקים בעדינות לתחתית והדפנות. חותכים את יתרת הבצק מעל הדפנות ( אפשר להשתמש לקישוט)

בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות

מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור ( עם פטנט השעועית היבשה או בלי) לעשר דקות.  אם מתנפח אפשר לנקב עם מזלג.

מטגנים את הבצל עם הכרישה עד שקיפות. מוסיפים את השמנת, מערבבים לקראת רתיחה, מוסיפים את הגבינות , מערבבים בעדינות לרויאל מכהים ולאט לאט מוסיפים את הביצים , יוצקים את העיסה לתוך התבנית עם הבצק ואופים 40 דקות ב 180 מעלות

 

טארט טאטן כרישה, ארטישוק, ופלפל קלוי

 

פעם הכנתי טארט טאטן כרישה לפי מתכון מהספר " שמש, ים ואוכל גם " של גיל חובב, איילת לטוביץ, ודליה פן לרנר. אולם המתכון מבוסס על בצק עלים וכרגע לא היה לי , אז ערבבתי מתכונים ורעיונות.

המרכיבים

2 כרישה – החלק הלבן

ארטישוק אחד או 2 * להכין מראש ( אופציה )

פלפל קלוי

ממרח עגבניות מיובשות של מוטי שף

100 גרם חמאה

2 כפיות סוכר

כפית כוסברה גרגרים טחון

חצי כפית כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

לקישוט מדליוני גבינת עיזים פרומעז

לבצק ( בצק קיש)

1.5 קמח לבן

100 גרם חמאה קרה בקוביות

1 חלמון

שתי כפות מי קרח

קורט מלח

ההכנה

מכינים בצק במעבד הבצק יוצא פירורים ומעבדים אותו ביד, אם נדרש מוסיפים 2 כפות מים קרים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.

מחממים תנור ל 200 מעלות

להכנת הירקות רצוי מחבת שניתן להכניס לתנור או מקביל. העיקרון הוא טיגון הירקות במחבת כיסוי בבצק  והכנסה לתנור. השתמשו בכלי מתאים.

את הארטישוק מקלפים מעט מרתיחים מעט ( כמו במתכון של ארטישוק צלוי) מנקים ומשאירים את הלבבות אותם מחלקים לרבעים. ( או ארטישוק  איטלקי משומר)

את הכרישות חותכים לטבעות של 2 ס"מ

את הפלפל הקלוי לרצועות ואת העגבניות לטבעות.

ממיסים את החמאה עם הסוכר ומניחים את טבעות הכרישה העגבניות והארטישוק וגם את הפלפל הקלוי ומניחים לטיגון לקרמל מעט אבל לא יותר מדי את הירקות.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעיגול שיכסה על המחבת.

מרימים את הבצק עם נייר האפייה והופכים אותו על המחבת, מקפלים בעדינות את השוליים פנימה. מטגנים עוד 2-3 דקות להשלמת הקירמול

תגובות  3  אהבו 

751
24/05/14
על כל פנים אם אוכלים מעט מכל מנה מומלצת זה לא משמין.
24/05/14
טעים מאוד
תודה וברשותך הדפסתי את כל הרשומה
היא טובה לא רק לשבועות החג
אלא גם לכל שבועות השנה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה