סנדוויצ'ים ביום שני חוזרים לבית הספר

הכי טוב לקחת את האוכל, הסנדוויצ'ים, הירקות והפירות בתוך קופסא שטוחה. בקיץ בקופסא עמוקה יותר שבה נכניס קרחום. הקרחום ישמור על המזון מקילקול.
כדאי להכין בבית או לקנות לחמניות, לחם או פיתות מקמח מלא או מקמח שיפון, עתירי סיבים המקנים תחושת שובע לילדים.
את הפרוסות או הלחמניות נמרח בחמאה, טחינה, חומוס, מיונז, גבינה לבנה או מותכת.
את הירקות כדאי לארוז בנפרד. ירקות ירטיבו את הלחם וישנו את המרקם. אם הכריכים מיועדים לשעה מאוחרת, נסביר לילדים שכאי להשלים את הכנת הסנדוויצ' לפני האכילה. לפתוח אותו ולהניח בתוכו עגבניות, חמוצים או שאר ירקות.
כל סנדוויץ נארוז בשקית ניילון נפרדת. ומבחוץ נצמיד לו מפית נייר בגומיה.
אל תשכחו את בקבוקי המים הקטנים. ואת הפירות.
כמו כן נכין ירקות חתוכים למקלות כדי לאוכלם בנפרד.
צהובה
עלה חסה, 2 פרוסות גבינה צהובה, זיתים מגולענים ועגבניות
גבינה מותכת
מורחים משולש גבינה מותכת על 2 פרוסות לחם. פרוסות ביצה קשה. בעת הארוחה מכניסים פרוסות עגבניה, מלפפונים ופלפל.
חביתה
עלה חסה, חביתה, פרוסת גבינה צפתית או צהובה ועגבניה.
חביתת ירק
תרד, פטרוזיליה, בצל ירוק, גזר מגורר, קישואים מגוררים.
בכלי קטן מערבבים במזלג מעט ירק או שילוב של ירקות עם ביצה. מטגנים במחבת בשמן או בחמאה.
זהו שילוב בריא וטעים האהוב על הילדים.
פסטרמה
מורחים את הלחמניה במיונז ובמעט חרדל, מניחים 2 פרוסות דקות של פסטרמה, חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ פרוס.
ביצה קשה
מורחים את הלחמניה במיונז או בגבינה לבנה, מניחים פרוסות ביצה קשה, מלפפון חמוץ, וזיתים מגולענים. פרוסות עגבניה יונחו בעת האוכל.
אבוקדו
פרוסות דקות אבוקדו, פרוסת ביצה קשה, מלפפון חמוץ. עגבניה.
עוף
מורחים פיתה בטחינה, מכניסים חתיכות עוף, חזה או בשר כהה מהשוקיים, מלפפון חמוץ, עגבניות, זיתים מגולענים.
חזה עוף
חזה עוף "דפוק" בצלופן. צולים על מחבת פסים.
מורחים 2 פרוסות לחם מלא, או לחמניה, או פיתה בחומוס או בטחינה. מכניסים את החסה והעוף. מוסיפים, פרוסות תפוחי אדמה מבושלים וצלויים על מחבת הפסים. מלפפון חמוץ. פרוסות עגבניה.
קציצות בשר
עלי חסה, קציצות בשר חצויות לשניים לרוחב, מלפפון חמוץ, עגבניות.
שילובים
תוכלו להכין שילובים האהובים על הילדים מהמוצרים:
גבינות - לבנה, צהובה, מותכת, צפתית, בולגרית
בשר - חזה עוף, כהה משוקיים עוף, קציצות, פטרמה הודו, פסטרמה בקר.
ביצים - סלט ביצים, ביצה קשה, חביתה, חביתת ירק.
אבוקדו
דגים - טונה, סרדינים, לקס.
ממרח גבינה לבנה - קוצצים עגבניה, מלפפון, פלפל אדום ובצל. מערבבים בגבינה לבנה.
ממרח מיונז - 2 כפיות גבינה לבנה 1 כפית מיונז.
ממרח סרדינים - 2 סרדינים מעוכים במזלג, 3 כפות גבינה לבנה.
בהצלחה ושנת לימודים פוריה והעיקר שקטה.
היום פורסם השירשור לשבת בקהילת האוכל. אתם מוזמנים.

