שורשים או לשיר בדרך אל הסיר

מרק שורשים
4 גזרים
2 לפתות לבנות
2 תפוחי אדמה
2 בצלים
1 בקבוק מים מינרלים 1.5 ליטר
שמן זית
לעיבוי 3 כפות סולת מלאה
מלח
פלפל שחור
כמון
פלפל שאטה גרוס גס
לצלחות ההגשה פטרוזיליה קצוצה.
בסיר מטגנים קלות את הבצלים, מוסיפים את הירקות קלופים וחתוכים לקוביות. מוסיפים את הסולת. מערבבים. ממלאים את הסיר במים המינרלים. מבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 1 שעה. מתבלים.
סלט תפוחי אדמה
2 תפוחי אדמה קלופים מבושלים במים וחתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
10 זיתים מגולענים
1 בצל יבש קטן קצוץ
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
1 כף צלפים
10 אגוזי מלך שבורים לחתיכות גסות
2 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית מיונז
1 כפית מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
בקערה, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, המיונז, החרדל והתבלינים, לבלילה רכה. מוסיפים את הירקות. מערבבים.
סלט סלק ושום
3 סלקים מבושלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסים דק
3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
3 כפיות גרעיני חמניה מוקפצים במחבת
שמן זית
חומץ
מלח,
פלפל
בקערה מערבבים את כל החומרים.
חמיצה חמה
1 ק"ג סלק קלוף וחתוך לטבעות עבות
1 בקבוק מים מינרלים
תפוחי אדמה מבושלים
מיץ לימון
יוגורט כבשים או אחר
מלח לא חובה
בסיר מבשלים את הסלק.
מוציאים את הסלקים מתוך המים. מעבירים את מי הסלק לכלי זכוכית.
מגישים חם בקעריות אישיות. מוסיפים למי הסלק חתיכות תפוחי אדמה, מיץ לימון ויוגורט.
סלט גזר מתוק
500 גרם גזר קלוף ומגורר
מיץ מ2 תפוזים
2 כפות צימוקים כהים
3 משמשים מיובשים קצוצים
בקערה מערבבים את הגזר ומיץ התפוזים, צימוקים ומשמשים. מגישים. כל נהנה, יוסיף לעצמו סוכר לפי טעמו.
גזר וסלרי חמוץ
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לפרוסות דקות.
4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
שמן זית או אחר
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
מים מינרלים
בסיר, מבשלים את הסלרי והגזר, במחצית כמות שמן הזית ומים מינרלים. כשהירקות כמעט רכים, מוסיפים את יתרת השמן והתבלינים. מבשלים עד לריכוך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי. לימון במידה הרצויה.
שבת שלום ובריא.
שבת שלום ושלווה.