צילום: Shutterstock
אפיית לחם בבית היא סוג של ביתיות מושלמת - עם הריח שמתפשט ברחבי הבית וחוסר התלות במכולת השכונתית או במאפייה. ואם אתם רגישים לגלוטן, הצורך שלכם לגוון ולהכין לעצמכם לחם טעים ללא תלות במוצרים הקנויים אפילו גדול יותר.
אבל לאפות לחם?! - לרובנו זה נשמע מאוד מסובך. בדיוק לשם כך נוצרה הפוקצ'ה, שהיא לחם איטלקי מהיר הכנה. האיטלקים יודעים מה הם עושים, במטבח לפחות, והשף קונדיטור אורן בקר, שפתח לאחרונה בוטיק פטיסרי וממתקים ואת מסעדת וילהלמינה שבשרונה (הקריה), תרם לנו מתכון לפוקאצ'ה נטולת גלוטן.
החומרים ל-3 פוקצ'ות: 1 כוס + 2 כפות גדושות ( 200 גרם( קמח תפוחי אדמה 2 כוסות ( 200 גרם( קמח טפיוקה 1 כוס ( 100 גרם( קמח קינואה 1/2 קובייה ( 25 גרם( שמרים טריים 1 כפית מלח 2 כפות שמן זית 1 ביצה 1/2 גביע ( 125 גרם( גבינה לבנה (9% שומן( או גבינת שמנת 2/3 כוס ( 150 מ"ל( חלב
לציפוי: 6 כפות שמן זית גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות לפי הטעם: רוזמרין, ירקות קלויים, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה מגולענים, פסטו, טפנד וכו'
אופן ההכנה:
1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה וקמח קינואה. 2. מוסיפים חצי קוביית שמרים ומערבבים עד שהשמרים מתפוררים. 3. תוך כדי לישה מוסיפים מלח, שמן זית, ביצה, גבינה וחלב, ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. 4. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה בת כ- 45 דקות במקום חמים. 5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ,ומכדררים כל אחד מהם לכדור. הבצק דביק מעט ולכן כדאי להרטיב מדי פעם את הידיים במים. משטחים כל כדור לצורת עיגול או אליפסה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 5 ס"מ זה מזה. 6. מזליפים מעל כל פוקצ'ה 2 כפות שמן זית ומפזרים גבינה מגוררת ורוזמרין או תוספות אחרות. 7. נותנים לבצק לתפוח במשך 20 דקות במקום חמים. 8. אופים את הפוקצ'ות בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 30 דקות, עד שהן מקבלות צבע חום בהיר ותחתיתן אפויה. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה, שכן אז יתייבשו תוך זמן קצר.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד על אוכל ומתכונים:
יש כרוב, ויש כרוב-על
עוגות ללא סוכר
מרק וייטנאמי
פסטו ריחן וצנוברים
אוסובוקו בקר
לקהילת אוכל: לחצו
|