חזרה למגזין אוכל

פטריות על האש

פטריות הפורטבלו עסיסיות ובשרניות ולכן מתאימות יותר מכל פטרייה אחרת לצלייה על המנגל. שני מתכונים
רעיה הנרי 05/05/14
פטריות על האש

סטייק פורטבלו. צילומים: מרינה פטריות הגליל

 

כבר מזמן הבנו שלא חייבים לטרוף בשר כדי לציין את יום העצמאות, ושאפשר לנצל את חגיגת המנגל לקליית מזונות מסוג אחר לגמרי. פטריות למשל.

 

אחת המנות הבולטות במטבח הצמחוני-טבעוני נקרא "סטייק פורטבלו". בניגוד לפטריות שמפיניון או לפטריות מלך היער, הפורטבלו היא פטרייה עסיסית, עגולה ובעלת כיפה גדולה ובשרנית. צבעה שחום-זהוב, קוטרה האופטימלי הוא 100 מילימטר ומשקלה מגיע כמעט ל-100 גרם. על פי מחקרים שביצע משרד החקלאות האמריקאי, כאשר הפטריות מבושלות, שלא כמו ירקות רבים (ופטרייה היא בעצם לא ירק), הן שומרות על לפחות 80 אחוז מהערכים התזונתיים שלהן.

 

לפטריות הפורטבלו סגולות רבות, הממקמות אותן במקום גבוה בין המועמדים הבריאים לצלייה על המנגל; הן דלות בקלוריות (19 קלוריות לפטרייה), נטולות כולסטרול, עשירות בחומצות אמינו ובסיביים תזונתיים ושופעות ויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון. למשל, פטריית פורטבלו אחת מכילה למעלה משליש מכמות הוויטמין B-2 המומלצת, החיוני להפקת אנרגיה. כמות האשלגן (המסייע ללחץ הדם, שומר על קצב תקין של הלב וחשוב להתכווצות שרירים) בשני שלישים כוס פטריות העשויות על הגריל מקבילה לכמות האשלגן בבננה שלמה. לספורטאים הסובלים מהתכווצויות שרירים נאמר בדרך כלל לאכול בננות, ועל כן פטריות הפורטבלו יכולות לגוון את התפריט.

 

פטריות הפורטבלו משמשות כחומר גלם אטרקטיבי במגוון מאכלים על המנגל: סטייק פורטבלו, פורטבלו בורגר, שיפודי פטריות, רצועות פטריות צלויות ועוד. הן יכולות להוות מנה עיקרית עשירה, תוספת למנה בשרית עסיסית או כחטיף. קיבלנו שני מתכונים לפטריות על האש מ"מרינה פטריות" וממחלקת התזונה של רשת "אפונה וגזר".

 

קציצות כרישה ועוגיות שקדים

  

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה