פטריות על האש

סטייק פורטבלו. צילומים: מרינה פטריות הגליל
כבר מזמן הבנו שלא חייבים לטרוף בשר כדי לציין את יום העצמאות, ושאפשר לנצל את חגיגת המנגל לקליית מזונות מסוג אחר לגמרי. פטריות למשל.
אחת המנות הבולטות במטבח הצמחוני-טבעוני נקרא "סטייק פורטבלו". בניגוד לפטריות שמפיניון או לפטריות מלך היער, הפורטבלו היא פטרייה עסיסית, עגולה ובעלת כיפה גדולה ובשרנית. צבעה שחום-זהוב, קוטרה האופטימלי הוא 100 מילימטר ומשקלה מגיע כמעט ל-100 גרם. על פי מחקרים שביצע משרד החקלאות האמריקאי, כאשר הפטריות מבושלות, שלא כמו ירקות רבים (ופטרייה היא בעצם לא ירק), הן שומרות על לפחות 80 אחוז מהערכים התזונתיים שלהן.
לפטריות הפורטבלו סגולות רבות, הממקמות אותן במקום גבוה בין המועמדים הבריאים לצלייה על המנגל; הן דלות בקלוריות (19 קלוריות לפטרייה), נטולות כולסטרול, עשירות בחומצות אמינו ובסיביים תזונתיים ושופעות ויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון. למשל, פטריית פורטבלו אחת מכילה למעלה משליש מכמות הוויטמין B-2 המומלצת, החיוני להפקת אנרגיה. כמות האשלגן (המסייע ללחץ הדם, שומר על קצב תקין של הלב וחשוב להתכווצות שרירים) בשני שלישים כוס פטריות העשויות על הגריל מקבילה לכמות האשלגן בבננה שלמה. לספורטאים הסובלים מהתכווצויות שרירים נאמר בדרך כלל לאכול בננות, ועל כן פטריות הפורטבלו יכולות לגוון את התפריט.
פטריות הפורטבלו משמשות כחומר גלם אטרקטיבי במגוון מאכלים על המנגל: סטייק פורטבלו, פורטבלו בורגר, שיפודי פטריות, רצועות פטריות צלויות ועוד. הן יכולות להוות מנה עיקרית עשירה, תוספת למנה בשרית עסיסית או כחטיף. קיבלנו שני מתכונים לפטריות על האש מ"מרינה פטריות" וממחלקת התזונה של רשת "אפונה וגזר".
לקהילת אוכל: לחצו |
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...