צילום: Shutterstock
מחקר ענק מצא כי העלאת הצריכה של פירות וירקות - במיוחד תפוזים, קלמנטינות, תפוחים, אגסים וירקות עליים - תפחית את הסיכון לאירוע מוחי.
חוקרים סינים מאוניברסיטת Qingdao ערכו מטא-אנליזה של 20 מחקרים שכללו יחד יותר מ-760 אלף בני אדם, כדי לכמת את ההשפעה של צריכת ירקות ופירות על הסיכון לשבץ. שישה מהמחקרים נערכו בארצות הברית, שמונה באירופה ושישה באסיה.
לפי הממצאים, שפורסמו בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי Stroke, בקרב אלו שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של פירות וירקות הסיכון לשבץ היה נמוך ב-21 אחוז בהשוואה לאלה שצרכו את הכמות הקטנה ביותר. ממצאים אלה התקבלו לאחר שהחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים גורמים רבים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו עישון, צריכת אלכוהול, לחץ דם, כולסטרול, פעילות גופנית, משקל ומשתנים אחרים הקשורים לתזונה
הסיכון לשבץ ירד ככל שצריכת הפירות והירקות עלתה. על כל עלייה של 200 גרם פירות שנצרכו ביום הסיכון לשבץ ירד ב-32 אחוז ועל כל 200 גרם ירקות הסיכון ירד ב-11 אחוז. 200 גרם אולי נשמע הרבה, אך למעשה בערך תפוח וחצי יוסיפו לכם כמות כזו. אם אכילת תפוח וחצי ביום תפחית את הסיכון שלכם לשבץ בשליש, לא תאכלו?
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד מצאו החוקרים כי הפירות והירקות שנקשרו באופן משמעותי להפחתת הסיכון לשבץ היו פירות הדר, ירקות עליים, תפוחים ואגסים. לדבריהם, את ההשפעה של סוגים אחרים של ירקות ופירות על הסיכון לשבץ עדיין צריך לבחון במחקרים נוספים.
החוקרים ציטטו מחקרים שהדגימו כי תזונה עשירה בפירות ובירקות עשויה להפחית את לחץ הדם, לשפר את תפקוד כלי הדם, להשפיע לטובה על המשקל, על היקף המותניים, על רמות הכולסטרול, על דלקתיות ועל הלחץ החמצוני בגוף. כמו כן, ישנם רכיבים תזונתיים ספציפיים בפירות ובירקות שונים העשויים להפחית את הסיכון לשבץ דרך מנגנונים אחרים.
המחקר לא יכול להוכיח כי צריכת הפירות והירקות, בפני עצמה מפחיתה את הסיכון לשבץ, מאחר שהיו יכולים להיות משתנים מתערבים שהחוקרים לא לקחו בחשבון שקשורים גם לצריכת פירות וירקות וגם לסיכון לשבץ, אבל המחקר משתלב עם מחקרים רבים שהגיעו לתוצאות דומות.
עוד כתבות בנושא בריאות באתר כמוני
חדשות בריאות נוספות:
הסוד לחיים ארוכים
יוגה עשויה להוריד לחץ דם
האם אספירין מונע שבץ?
המדריך המלא לחולה המתחיל
או שמן או בריא
|