חזרה למגזין אוכל

פרגית במרינאדה ואווירה כפרית

מסעדת "בנחלה" בנהריה ממוקמת בתוך מטע פקאנים ומספקת לאורחיה אווירה פסטורלית. אנחנו קיבלנו מתכון לפרגית בהוייסן
עדי כץ 28/01/13
פרגית במרינאדה ואווירה כפרית

את החלום הכפרי אפשר להגשים גם "בקטנה", בלי לרכוש נחלה במושב במיליונים. במחיר ארוחה אפשר לשגות בדמיונות שהשטח הפסטורלי סביב הוא בכלל שלנו. כל זאת, עד שלב הטיפ. המסעדה המשפחתית "בנחלה" שבשכונת רסקו הכפרית בנהריה (יצחק שדה 17) מספקת תחושה שכזאת. ממוקמת בתוך מטע פקאנים, על הנחלה בת עשרת הדונמים של משפחת פרידמן, מראשוני נהריה, המסעדה משמשת כמקום מפגש החביב על תושבי האזור.

בעבר היו כאן מטע אבוקדו ופרדס, במקומם ניטעו זיתים המשמשים להפקת שמן זית, ומטע הפקאנים הפך לפינת משחקים. הלול לשעבר, ששימש אחר כך כמחסן, שופץ והפך למסעדה נעימה ואינטימית עם משטח דק עץ לישיבה בחוץ. מסביב חצר גדולה ומטופחת הכוללת גאזיבו מתוק, כרי דשא ומתקנים לילדים.

המקום הוא פרי חזונם של רן פרידמן ואשתו אדית, שהגיעו ב-2005 מתל אביב לביקור במשק המשפחתי השומם והמוזנח והחליטו להישאר ולהקים כאן מסעדה. הם הפשילו שרוולים, גייסו בני משפחה וחברים והחלו בשיקום. "הגענו לכאן כולנו, האחים, בני הדודים", מספר זיו פרידמן, אחיו הבכור של רן, שהצטרף לניהול המסעדה. "לקח לנו שנה לבנות את המקום ולהקים את הגינה. בן דוד שלנו, השף איתי פרידמן, בנה את התפריט, והיום שני המובילים במטבח הם עומרי שחר, שהיה שף ביערות הכרמל, ומנצור שאבי, שמלווה אותנו מההתחלה".

 

"אנחנו לא מתמחים במטבח מסוים ויש כאן קבבוני טלה, סינטה ואנטריקוט לצד פסטות על בסיס שמן זית, רוטב עגבניות או שמנת, סלטים עם עוף או צמחוניים עם ירקות קלויים, ארוחות בוקר וטאפאסים ומאפים שנאפים במקום".

במסעדה מתקיימים גם ערבי יין, ערבי מוזיקה וערבי משוררים.

 

פרגית בהוייסן של מסעדת "בנחלה"

 

המצרכים:
נתחי סטייק פרגית

 

למרינאדה:
60 מ"ל טחינה
180 מ"ל רוטב סויה
40 גרם קמח
70 גרם סוכר
30 מ"ל חומץ
10 מ"ל טבסקו
6 גרם שום קלוף
6 גרם ג'ינג'ר טרי
120 מ"ל יין אדום
60 גרם רסק עגבניות
180 מ"ל שמן סויה

 

אופן הכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים לקבלת מרינאדה אחידה וחלקה.
מכניסים למרינאדה את נתחי סטייק הפרגית להשריה של 24 שעות במקרר.
ניתן להכין על מחבת או בתנור, אך מומלץ ביותר לצלות על הגריל.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה