חזרה להחיים הטובים

פרשת השבוע - וירא

על גדולת מצוות הכנסת אורחים, על אשר אירע בסדום ועמורה ועל הזדהותו המוחלטת של אברהם עם הצו האלוהי בעקדת יצחק
שחר קיהן 05/11/09
פרשת השבוע - וירא
בס"ד
האיש נגד הזרם
בפרשת וירא ממשיך ה' לנסות את אברהם אבינו. אברהם, הראשון לאבות האומה הישראלית, הוא פורץ הדרך של קריאה בשם אלוקים אחד. הוא נקרא לעלות לארץ ישראל ולהתמודד מול עולם שלם. על-כן נקרא הוא "אברהם העברי" - הוא עומד מהעבר האחד של הנהר וכל השאר מהעבר השני, האיש נגד הזרם. ואין הוא בא ריקם, אלא "עם הנפש אשר עשו בחרן", כלומר עוד ועוד אנשים מצטרפים לדרכו של אברהם באמונה באל אחד.
גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני שכינה
הפרשה נפתחת בסיפור ביקור שלושת המלאכים בבית אברהם. כאשר הגיעו המלאכים אליו, הוא היה במעמד שבו נראה אליו ה', אך למרות זאת עזב אברהם את ה' ורץ לקבל את האורחים. כיצד עוזב אברהם את השכינה והולך לקבל את אורחיו, חשובים ככל שיהיו? מסבירים חכמינו: בעולם הזה אין ביכולתנו לפגוש את ה', כיון שרק הגדולים באמת מסוגלים לחוש את השכינה, שהיא סוג של התגלות של ה' בעולם שלנו. אמנם אברהם היה בדרגה שבה הוא היה מסוגל לפגוש את השכינה, את התגלות ה' בעולם שלנו, אך הוא בא ללמדנו כי כאשר בא אורח, עלינו לעזוב את כל עיסוקינו ולרוץ לקבלו כראוי.
שלושה מלאכים - שלוש שליחויות
1. מלאך אחד מבשר כי בקרוב עתיד להיוולד לאברהם בן. 2. מלאך אחד בא להרוס את סדום ועמורה - ערים שבהן היו חטאים רבים. 3. מלאך אחד בא לרפא את אברהם ביום השלישי שאחרי ברית המילה שלו. בעניין השליחות הראשונה, שרה אשת אברהם צוחקת לשמע דברי המלאך כי עתיד להיוולד להם בן, כיוון שהייתה מבוגרת ביותר, וכבר לא יכלה להיכנס להריון. בעקבות כך גוער ה' באברהם ושרה על אשר צחקה: "וכי אין ה' יכול לעשות נס?"
הפיכת סדום ועמורה
בעניין השליחות השנייה, המלאכים עוזבים את אברהם והולכים לסדום כדי לבחון אם אכן חטאי העיר כבדים עד כדי כך שיש להפוך אותה. באותה העת מספר ה' מספר לאברהם על כוונתו להפוך את הערים. בעקבות כך מנהל איתו אברהם דו שיח ארוך במטרה להציל את הערים, על ידי בדיקת מספר הצדיקים שיש בהן. ה' מסכים לכך שאם יימצאו עשרה צדיקים בעיר, היא לא תיהרס. אך לשווא - אפילו עשרה צדיקים לא היו בעיר... המלאכים באים לסדום ומתארחים בביתו של לוט. באמצע הלילה דורשים אנשי העיר מלוט שיוציא אליהם את האורחים "ונדעה אותם". לוט מסרב, כיוון שלמד מאברהם דודו מה גודלה וחשיבותה של מצוות הכנסת אורחים. המלאכים לוקחים את לוט ואת משפחתו ועוזבים את העיר, וה' הופך את סדום ואת הערים שלידה וממטיר עליהן גופרית ואש מהשמים. לוט נמלט אל ההר ולא מסתכל אחורה בפקודת המלאכים, אולם אשתו מביטה אחורה ונהפכת לנציב מלח. לוט שוהה במערה עם שתי בנותיו. כיוון שהן בטוחות שלא נשאר איש בעולם שיוכלו ללדת ממנו ילד, הן משכרות את אביהן ומולידות ממנו ילדים, שמהם יצאו העמים עמון ומואב.
לידת יצחק
על פי הבטחת ה', שרה יולדת בן, ואברהם מל אותו בהיותו בן שמונה ימים וקורא לו יצחק. שרה חוששת מההשפעה הרעה של ישמעאל על יצחק, ועל כן, לפי רצון שרה ובהסכמה של ה' ,מגרש אברהם את הגר ואת ישמעאל למדבר. הגר תועה במדבר וישמעאל קרוב למות. אז נגלה אליה מלאך ה', מראה לה באר מים ומבטיח לה כי ישמעאל יהיה לגוי גדול.
עקדת יצחק
הניסיון הגדול ביותר של אברהם אבינו הינו עקדת יצחק בנו. ה' פונה אל אברהם בוקר אחד ומצווה עליו להעלות את בנו לעולה על אחד ההרים אשר יראה לו בהמשך. אברהם לוקח את יצחק בלי לשאול שאלות, ויוצא לדרך. במהלך ההליכה מראה לו ה' את הר המוריה, שעליו הוא צריך לבנות מזבח ולעקוד את בנו. אברהם שם את יצחק על המזבח ומניף את הסכין על בנו, מתוך אמונה שלמה בה' שכל מעשיו לטובה. אברהם מזדהה לחלוטין עם הצו של ה', גם כאשר לנו נראה הצו קשה מנשוא, וזו גדולתו. אזי עוצר בעדו מלאך ה' ומורה לו: "אל תשלח ידך אל הנער... עתה ידעתי כי ירא אלוהים אתה". אברהם מבחין באיל הנאחז בסבך ומעלה אותו לעולה במקום יצחק, ובמעמד זה מבטיח ה' שוב לאברהם ריבוי זרע וירושת ארץ ישראל. על ההר הזה, הר המוריה, כאלף שנים מאוחר יותר, עתיד להבנות בית המקדש בימי שלמה המלך, וזהו הר הבית של ימינו.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל

אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...

לקריאת הכתבה
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה