חזרה למגזין אוכל

פשטידת בטטה ודלעת דלת קלוריות

החגים מאחורינו, וכרגע אנחנו רוצים דבר אחד: להשיל את הקילוגרמים המיותרים של ארוחות החג. לפנינו שני מתכונים דיאטטיים, קלים להכנה, שיעזרו לנו במשימה הלא קלה...
עדי יהלום 12/10/07
פשטידת בטטה ודלעת דלת קלוריות
[u]
פשטידת בטטה ודלעת דלת קלוריות
[/u]
מצרכים
4 בטטות בינוניות 2 חתיכות דלעת 300 גבינת פטה עיזים 2 ביצים טרופות 2 כפות קמח מלא 1 בצל לבן חתוך לרצועות 1.5 כפית מלח 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
1.להרתיח את הבטטה והדלעת במים (עם הקליפה) עד שכמעט רכים. 2. לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה. 3. לטרןף את הביצים, להוסיף פטה (מפוררת או מגוררת) ואת הקמח ולערבב. 4. למעוך את הבטטה והדלעת ולהוסיף תבלינים ואת הבצל השחום. 5. כשהמחית מתקררת להוסיף את תערובת הביצים והפטה ולערבב היטב 6. לשים בתבנית משומנת ומקומחת. 7. להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות לשעה.


[u]
סלט ירקות קלויים חם
[/u]
מצרכים
2 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות עבות 2 בצלים חתוכים לפלחים 2 שורש פטרוזיליה חתוכים לטבעות עבות 1 פלפל מכל צבע חתוך לפלחים גדולים . 1/2 כוס חומץ בלסמי 2 כפות מלח גס 1/2 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. עורכים בתבנית אחת את הגזר בצל שורש פטרוזיליה ובתבנית שנייה את הפלפלים. מתבלים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמתרכך . 2. מוציאים, מערבבים את שתי התבניות ומוזגים מעל את החומץ .


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה