פשטידת תירס ופטריות עם שמרי בירה

אמרתם תחליף, אמרתם "לא מקורי", "לא אמיתי" ושאר אמירות לא מחמיאות, אבל תחליף יכול להיות טוב יותר מהמקור, לפחות בריאותית, ובוודאי כשמדובר בתחליפים למזון מהחי.
כאלה הם שמרי הבירה (Brewer's Yeast), שטעמם מזכיר גבינה צהובה בשלה והם יכולים להחליף אותה בצורה מוצלחת, ובוודאי בריאותית, הרבה יותר. מדובר בפטריות חד תאיות מסוג זכרומיציס, ההופכות סוכר ועמילן לבועות של דו תחמוצת הפחמן ואלכוהול, ולכן משמשות להתפחת לחם ומאפים ולהתססת בירה, יין וכהלים אחרים.
|
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
דבר אחד לא ברור לי במתכון: האם התירס אמור להיות מבושל