חזרה למגזין אוכל

צ'קצ'וקה בנוסח מרסיי

זאת לא השקשוקה שאנחנו מכירים, אלא צ'קצ'וקה, תבשיל מפלפלים ועגבניות בבישול איטי שהגיע למרסיי מאלג'יר
רעיה הנרי 26/01/14
צ'קצ'וקה בנוסח מרסיי

צילום: Shutterstock 

 

כשחזרו המתנחלים הצרפתים באלג'יר למולדתם ב-1962 הגיעו איתם לצרפת גם יהודים מאלג'יר, שב-1870 ניתנה להם אזרחות צרפתית בזכות שר המשפטים היהודי כרמייה. במרסיי, מספר ז'וליאן שמלה, ידיד שלי, עולה חדש מצרפת, שגר ליד שוק הכרמל בתל אביב ומפליא בבישוליו לחברים שפגש באולפן ובסביבה, מכינים יוצאי אלג'יר בכל יום חמישי צ'קצ'וקה, וקוראים לזה צ'קצ'וק (בשורוק).

 

"בארץ עושים שקשוקה בבישול קצר של עגבניות ובצל, ומוסיפים ביצים", מסביר ז'וליאן את ההבדל בין צ'קצ'וקה לשקשוקה, "ובצפון אפריקה מוסיפים לזה גם נקניקיות מרגז. ואילו אני מבשל את הצ'קצ'וקה כמו באלג'יר, מפלפלים ועגבניות בבישול איטי עד שמתקבלת ריבה ממש. במרסיי כולם עושים אותה כמוני. זה מתאים כמנת פתיחה או כתוספת, ואם שומרים את מה שנשאר במקרר אפשר למחרת לאכול אותה קרה או לחמם, ואפילו להוסיף ביצים ונקניקיות מרגז.

 

"את הצ'קצ'וקה ניתן לעשות מפלפלים ירוקים או אדומים. אמנם בגלל השילוב עם העגבניות המנה יפה יותר כשהפלפלים ירוקים, אבל אני מעדיף את הצ'קצ'וקה שלי עם פלפלים אדומים, כי הם יותר מתקתקים. הירוקים קצת מרירים".

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה