צ'קצ'וקה בנוסח מרסיי

צילום: Shutterstock
כשחזרו המתנחלים הצרפתים באלג'יר למולדתם ב-1962 הגיעו איתם לצרפת גם יהודים מאלג'יר, שב-1870 ניתנה להם אזרחות צרפתית בזכות שר המשפטים היהודי כרמייה. במרסיי, מספר ז'וליאן שמלה, ידיד שלי, עולה חדש מצרפת, שגר ליד שוק הכרמל בתל אביב ומפליא בבישוליו לחברים שפגש באולפן ובסביבה, מכינים יוצאי אלג'יר בכל יום חמישי צ'קצ'וקה, וקוראים לזה צ'קצ'וק (בשורוק).
"בארץ עושים שקשוקה בבישול קצר של עגבניות ובצל, ומוסיפים ביצים", מסביר ז'וליאן את ההבדל בין צ'קצ'וקה לשקשוקה, "ובצפון אפריקה מוסיפים לזה גם נקניקיות מרגז. ואילו אני מבשל את הצ'קצ'וקה כמו באלג'יר, מפלפלים ועגבניות בבישול איטי עד שמתקבלת ריבה ממש. במרסיי כולם עושים אותה כמוני. זה מתאים כמנת פתיחה או כתוספת, ואם שומרים את מה שנשאר במקרר אפשר למחרת לאכול אותה קרה או לחמם, ואפילו להוסיף ביצים ונקניקיות מרגז.
"את הצ'קצ'וקה ניתן לעשות מפלפלים ירוקים או אדומים. אמנם בגלל השילוב עם העגבניות המנה יפה יותר כשהפלפלים ירוקים, אבל אני מעדיף את הצ'קצ'וקה שלי עם פלפלים אדומים, כי הם יותר מתקתקים. הירוקים קצת מרירים".
לקהילת אוכל: לחצו |
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...