קונים טבעי
|
צילום: Shutterstock
את המדריך לטבעוני המתחיל שלנו פתחנו עם מחשבות ותובנות בנושא ולאו דווקא עם עצות מעשיות של איך לעשות נכון את המעבר. חלק א' של המדריך לא כולל הוראות הפעלה, אלא יותר הנחות יסוד כלליות שכדאי לקחת בחשבון ולחשוב עליהן אם רוצים לוותר על מוצרים מן החי. את החלק השני של המדריך נקדיש לפרקטיקה - כך תעברו לתזונה טבעונית ללא שום קושי.
גם עולם האפליקציות לא נשאר חייב, ולצד אפליקציה בשם Go Vegan שמאתרת מסעדות המגישות אוכל טבעוני (וגם מסבירה מה אפשר לשנות במנה כלשהי כדי שתהפוך לטבעונית) יש גם שלל אפליקציות טבעוניות אחרות שכוללות מתכונים, תזונה בריאה, איתור שירותים טבעוניים ומדריכים טבעוניים למבקרים בחו"ל. בקיצור, כמו שאתם מבינים, עם כל הטכנולוגיה מסביב, היום קל מאוד להיות טבעוני.
אז מה קונים בסופר?
אם החלטתם להפוך לטבעונים, כל מוצרי המזון מן החי כבר לא בשבילכם. זה אומר לוותר על בשר, דגים, עוף, נקניקים ופסטרמות, ביצים, מוצרי חלב, וחלק יגידו שגם על דבש. אז מה במקום כל אלה? תעמיסו את עגלת הסופר שלכם בפירות וירקות מכל הסוגים, אגוזים, שקדים ובוטנים, אורז, פסטה, קוסקוס, בורגול (עבה או דק), קינואה, עדשים בכל הצבעים, חומוס, שעועית בכל הצבעים, שעועית מאש, פול, דפי אורז, טורטיות, חמאת בוטנים או ריבות (אם בא לכם משהו מתוק), תבלינים, טופו ומוצרי סויה, קמחים כמו קמת חומוס או קמח מלא, שמנים כמו שמן קוקוס במקום חמאה, ממרחים כמו טחינה, חומוס, חצילים בטחינה, סלט פלפלים מזרחי, פירות מיובשים ועוד ועוד. כל אלה יהוו את הבסיס לכל מטבח טבעוני באשר הוא.
מחפשים תחליפים לבשר וחלב? יש ויש
אם בכל זאת אתם מחפשים משהו שיתנהג כמו בשר ויהיה לו אותו המרקם של בשר יש גם לא מעט תחליפים טבעוניים שעושים את העבודה.
סייטן, מוצרי סויה, טופו וקטניות במקום בשר - כל אלה הם מוצרים עשירים בחלבון צמחי. הם מגיעים כחומר גלם מעובד או כמוצר כמו קציצות, שווארמה ועוד. עם כל אלה תוכלו להמשיך לעשות בולונז בלי בשר, קציצות, פשטידות, ממולאים ועוד.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
על ביצים, כאמור, ויתרנו, אבל זה לא אומר שגם על אפייה ובישול צריך לוותר. אנחנו נוהגים להשתמש בביצה גם לצורך התפחה של בצק וגם לצורך הדבקת חומר גלם של קציצות וכדומה. ובכן, לעניין ההדבקה ניתן להשתמש גם בקמח, מים, מי עמילן של קטניות מושרות לפני בישול, פירורי לחם ועוד. כדי לגרום לבצק לתפוח ניתן להשתמש בכפית סודה לשתייה ביחד עם כף חומץ כלשהו. את השילוב הזה יש להוסיף לפני שמכניסים את המאפה לתנור. מחפשים חביתה מטוגנת? על זה כנראה תצטרכו לוותר, אבל כל קומבינציה של קמח חומוס עם מים בתוספת פטריות או ירק ניתן להכין באותה הצורה ולאכול כמו חביתה - ישר מהמחבת.
כדי לעשות את החיים קצת יותר קלים ביום יום, כדאי להשרות קטניות ולהקפיא חלק מהן בשקיות. כך תוכלו לשלוף אותן בכל רגע ללא צורך בהשריה קודמת ולבשל מיד. רצוי להכניס למקפיא גם ירקות קפואים. עם הזמן, כשתשתכללו, תוכלו להרכיב לכם לבד קומבינציות של קטניות או דגנים כהכנה לקציצות, נניח, ולהקפיא אותן במקרר, מוכנות בכל רגע לפעולה.
ופרט אחרון אחרון וחשוב - מעבד מזון הוא מוצר שתשתמשו בו לא מעט. זה הזמן להוריד אותו מהבוידעם ולבדוק מה מצבו.
עוד על טבעונות:
לפורום תזונה: לחצו |
טובה פריש
רובנו מכירים את ההמלצות לאכול תפוח אחד ביום (באנגלית אפילו יש פתגם ידוע: An apple a day keeps the doctor away), אבל האם...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד משבעת...
בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...