חזרה למגזין אוכל

קונים טבעי

אוכל טבעוני לא יקר יותר מאוכל רגיל, והוא זמין בכל סופרמרקט ובהרבה מסעדות. מדריך לטבעוני המתחיל, חלק ב'
שרון שילוח 20/12/13
קונים טבעי

צילום: Shutterstock 

 

את המדריך לטבעוני המתחיל שלנו פתחנו עם מחשבות ותובנות בנושא ולאו דווקא עם עצות מעשיות של איך לעשות נכון את המעבר. חלק א' של המדריך לא כולל הוראות הפעלה, אלא יותר הנחות יסוד כלליות שכדאי לקחת בחשבון ולחשוב עליהן אם רוצים לוותר על מוצרים מן החי. את החלק השני של המדריך נקדיש לפרקטיקה - כך תעברו לתזונה טבעונית ללא שום קושי.


לפני הכול - טבעונות ברשת

 
הטבעונות נעשית יותר ויותר פופולרית. כדי למצוא מתכונים טובים ומעניינים, מדריכים בכל מיני נושאים, ידע כללי על הטבעונות בארץ ובכלל, מסעדות שכוללות תפריטים טבעוניים ועוד, רק תתחברו לרשת ותקליקו על העכבר. קבלו טעימה מהאתרים ומהבלוגים הכי חזקים בנושא, שאתם חייבים להכיר:


•  http://www.vegan-friendly.co.il/ - ויגן פרנדלי: אינדקס מסעדות טבעוניות, מתכונים, מדריכים, הרצאות, והכול בעברית. ויש כאן גם אינדקס בלוגים טבעוניים מבית ויגן פרנדלי שיעשה לכם תיאבון, זה בטוח. האתר החשוב הזה אחראי במידה רבה למהפכה הטבעונית בישראל, ולעתים תראו את הלוגו שלו מוטבע על מוצרים טבעוניים כחלק משיתופי הפעולה המאסיביים שהוא מייצר עם חברות המזון.

• vegansontop.co.il - טבעוניות נהנות יותר, בלוג האוכל של אורי שביט, מבקרת המסעדות שהפכה לטבעונית לפני כשנתיים. נחשב למוביל בתחומו בעיני רבים.


•  http://www.veganart.co.il/ - אמנות בטבעונות - בלוג מתכונים טבעוניים יצירתיים במיוחד.

 

גם עולם האפליקציות לא נשאר חייב, ולצד אפליקציה בשם Go Vegan שמאתרת מסעדות המגישות אוכל טבעוני (וגם מסבירה מה אפשר לשנות במנה כלשהי כדי שתהפוך לטבעונית) יש גם שלל אפליקציות טבעוניות אחרות שכוללות מתכונים, תזונה בריאה, איתור שירותים טבעוניים ומדריכים טבעוניים למבקרים בחו"ל. בקיצור, כמו שאתם מבינים, עם כל הטכנולוגיה מסביב, היום קל מאוד להיות טבעוני.

 

אז מה קונים בסופר?

 

אם החלטתם להפוך לטבעונים, כל מוצרי המזון מן החי כבר לא בשבילכם. זה אומר לוותר על בשר, דגים, עוף, נקניקים ופסטרמות, ביצים, מוצרי חלב, וחלק יגידו שגם על דבש. אז מה במקום כל אלה? תעמיסו את עגלת הסופר שלכם בפירות וירקות מכל הסוגים, אגוזים, שקדים ובוטנים, אורז, פסטה, קוסקוס, בורגול (עבה או דק), קינואה, עדשים בכל הצבעים, חומוס, שעועית בכל הצבעים, שעועית מאש, פול, דפי אורז, טורטיות, חמאת בוטנים או ריבות (אם בא לכם משהו מתוק), תבלינים, טופו ומוצרי סויה, קמחים כמו קמת חומוס או קמח מלא, שמנים כמו שמן קוקוס במקום חמאה, ממרחים כמו טחינה, חומוס, חצילים בטחינה, סלט פלפלים מזרחי, פירות מיובשים ועוד ועוד. כל אלה יהוו את הבסיס לכל מטבח טבעוני באשר הוא.

 

מחפשים תחליפים לבשר וחלב? יש ויש

 

אם בכל זאת אתם מחפשים משהו שיתנהג כמו בשר ויהיה לו אותו המרקם של בשר יש גם לא מעט תחליפים טבעוניים שעושים את העבודה.

 

סייטן, מוצרי סויה, טופו וקטניות במקום בשר - כל אלה הם מוצרים עשירים בחלבון צמחי. הם מגיעים כחומר גלם מעובד או כמוצר כמו קציצות, שווארמה ועוד. עם כל אלה תוכלו להמשיך לעשות בולונז בלי בשר, קציצות, פשטידות, ממולאים ועוד.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 
מוצרי "חלב" ומעדנים על בסיס סויה, שקדים, אגוזים או אורז במקום חלב וגבינות - כאן, בתחום החלב, אין לכם בכלל בעיה. בסופר תמצאו שפע מוצרי חלב, מעדנים, גבינות ועוד. אם אתם ממש מתעקשים, כמעט לכל מוצר מעולם החלב תמצאו מקבילה טבעונית. עם הזמן גם תדעו להבחין בין החברות השונות, המוצרים שהן מציעות והטעם השונה שמציעה כל אחת.

 
טריקים טבעוניים במטבח

 

על ביצים, כאמור, ויתרנו, אבל זה לא אומר שגם על אפייה ובישול צריך לוותר. אנחנו נוהגים להשתמש בביצה גם לצורך התפחה של בצק וגם לצורך הדבקת חומר גלם של קציצות וכדומה. ובכן, לעניין ההדבקה ניתן להשתמש גם בקמח, מים, מי עמילן של קטניות מושרות לפני בישול, פירורי לחם ועוד. כדי לגרום לבצק לתפוח ניתן להשתמש בכפית סודה לשתייה ביחד עם כף חומץ כלשהו. את השילוב הזה יש להוסיף לפני שמכניסים את המאפה לתנור. מחפשים חביתה מטוגנת? על זה כנראה תצטרכו לוותר, אבל כל קומבינציה של קמח חומוס עם מים בתוספת פטריות או ירק ניתן להכין באותה הצורה ולאכול כמו חביתה - ישר מהמחבת.

 

כדי לעשות את החיים קצת יותר קלים ביום יום, כדאי להשרות קטניות ולהקפיא חלק מהן בשקיות. כך תוכלו לשלוף אותן בכל רגע ללא צורך בהשריה קודמת ולבשל מיד. רצוי להכניס למקפיא גם ירקות קפואים. עם הזמן, כשתשתכללו, תוכלו להרכיב לכם לבד קומבינציות של קטניות או דגנים כהכנה לקציצות, נניח, ולהקפיא אותן במקרר, מוכנות בכל רגע לפעולה.

 

ופרט אחרון אחרון וחשוב - מעבד מזון הוא מוצר שתשתמשו בו לא מעט. זה הזמן להוריד אותו מהבוידעם ולבדוק מה מצבו.

 

עוד על טבעונות:

בראש טבעי

במקום בשר, במקום חלב

טבעונות בריאה ומאוזנת

זה רק נראה כמו בשר

בכל זאת סויה

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

ממה שקראתי שמתפיחים ומדביקים עם קמח-זה ניראה לי משמין יותר מאשר בחומרים הקודמים,כמו ביצה.וגם פחות בריא קמח במקום ביצה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מתוק התפוח: כל הסיבות לאכול תפוחים (ומתכון לקינוח!)

רובנו מכירים את ההמלצות לאכול תפוח אחד ביום (באנגלית אפילו יש פתגם ידוע: An apple a day keeps the doctor away), אבל האם...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד משבעת...

לקריאת הכתבה
אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה