חזרה למגזין אוכל

קטנה, מתוקה ומנצחת

לא במקרה כבשו הקאפקייקס את המטבחים הפרטיים ואת הקונדיטוריות. הן טעימות, יפות, צבעוניות ומגוונות, ומתאימות לכל חגיגה
גלית עדות 08/09/13
קטנה, מתוקה ומנצחת

צילומים: Shutterstock  

 

היא קטנה, מתוקה, רכה וסופר אופנתית. זו לא ילדה, אבל התואר "דוגמנית ננסית" דווקא יכול להתאים לה. זוהי עוגת הקאפקייק הקטנה שכבשה את מדורי הבישול, את מטבחיהן של עקרות הבית, השפים והקונדיטורים, את בלוגי האוכל, ולמעשה - את העולם כולו. שיגעון הקאפקייקס הגיע אלינו היישר מאמריקה הגדולה עם שלל ציפויים ועטרות נייר צבעוניות, אותם "מנג'טים" של פעם הזוכים לעדנה.

 

את החמודות האלה, שבסיסן עוגה וחלקן העליון ציפוי מושקע, החלו לאפות כבר לפני שתי מאות. אפיית עוגות הייתה אז מיומנות מוערכת שסימלה תרבות של שפע ושל אירוח. ברוב הבתים באירופה ובאמריקה התפתחה מסורת של אפייה, והיצע המתכונים גדל אף הוא. הקאפקייקס, עם גודלן הצנוע, נחשבו למהפכה של ממש בשל הזמן שנחסך מעקרת הבית על אפייתן במטבח ובשל המעבר לשימוש במידות נפח (cup) במקום במידות משקל, כמו שהיה נהוג עד אז. גם הכנתן הפשוטה והנוחה שיפרה את מעמדן, כי מה יותר קל מאשר לזכור מרכיבים כמו: 1 כוס שמן/חמאה, 2 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח, 4 ביצים פלוס כוס חלב וכף סודה לשתייה.

 

זה גם מביא אותנו לתיאוריות על שמן של הקאפקייקס. יש הטוענים כי הוא נגזר מהכלי שבהן הן נאפו - cup, ויש הגורסים כי זהו שמן משום שהמרכיבים החלו להימדד על ידי אותה כוס, cup.

 

הטעם הקלאסי, עוגת וניל למטה וציפוי שוקולד למעלה, השתדרג עם הזמן. המתכונים קיבלו חיזוק טעמים, החל בהדרים ואספרסו ועד פטל ומרנג, והציפויים התעלו על עצמם עם קישוטים, זילופים ויציקות של בצק סוכר, והפכו למלאכת מחשבת של ממש. הקאפקייקס נכון להיום הן טרנד קולינרי שמפאר קונדיטוריות נחשבות, עד שיש מהן שהחליטו להתמקצע ולמכור רק אותן.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בעיקרון כל מתכון לעוגה בחושה עשירה על בסיס יוגורט, קפה, שוקולד, פרי או גבינה יתאים גם לקאפקייקס. במקום להעביר את העיסה לתבנית אחת, מחלקים אותה לתבניות עם שקעים, המרופדות בעטרות נייר, ובכך מקצרים את זמן האפייה. כשהן מוכנות ומצוננות מתחילים להשתולל עם הקרמים: קרם על בסיס חמאה, מרנג, קצפת משקית זילוף, שמנת וחמאת בוטנים ועוד. מעל הציפוי אפשר להכביר בקישוטים: סוכריות צבעוניות או כסופות, סוכריות גומי, בצק סוכר, עוגיות, דמויות מסדרות אהובות ומה לא.

 

הן נוחות לנשיאה ולנסיעה, ניתנות לרוב להקפאה, אינן דורשות סכו"ם לאכילה ובקושי מותירות אחריהן כלים לשטיפה. השתכנעתם? לעבודה!

 

 


מתכון מנצח לקאפקייקס וניל

 

חומרים לתבנית שקעים משומנת:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כוס סוכר
25 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס חלב

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר. טורפים את הביצים בנפרד עם חמאה, תמצית וניל וחלב. יוצרים גומה בחומרים היבשים ומוסיפים לתוכה את תערובת הביצים. מחממים תנור לחום בינוני וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם. אופים 15 דקות עד שהעוגות זהובות.

 

לקרם גבינה: מערבבים במהירות בינונית במיקסר גבינת שמנת עם 110 גרם אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

אם אין באגט, תאכלו קרואסון

תגיעו רעבים

פעמיים הפוך

 

לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

15/09/13
מזכיר לי את העוגיות בארה"ב , שפע של צבע ססגוני תופס עין אנטי בריאות , המתכון :שפע קמח סוכר ושומן למי זה מתאים ???? לכל גיל לכל הדעות מיותר ,,,,, שנה טובה ובריאה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה