קטנה, מתוקה ומנצחת
|
צילומים: Shutterstock
היא קטנה, מתוקה, רכה וסופר אופנתית. זו לא ילדה, אבל התואר "דוגמנית ננסית" דווקא יכול להתאים לה. זוהי עוגת הקאפקייק הקטנה שכבשה את מדורי הבישול, את מטבחיהן של עקרות הבית, השפים והקונדיטורים, את בלוגי האוכל, ולמעשה - את העולם כולו. שיגעון הקאפקייקס הגיע אלינו היישר מאמריקה הגדולה עם שלל ציפויים ועטרות נייר צבעוניות, אותם "מנג'טים" של פעם הזוכים לעדנה.
את החמודות האלה, שבסיסן עוגה וחלקן העליון ציפוי מושקע, החלו לאפות כבר לפני שתי מאות. אפיית עוגות הייתה אז מיומנות מוערכת שסימלה תרבות של שפע ושל אירוח. ברוב הבתים באירופה ובאמריקה התפתחה מסורת של אפייה, והיצע המתכונים גדל אף הוא. הקאפקייקס, עם גודלן הצנוע, נחשבו למהפכה של ממש בשל הזמן שנחסך מעקרת הבית על אפייתן במטבח ובשל המעבר לשימוש במידות נפח (cup) במקום במידות משקל, כמו שהיה נהוג עד אז. גם הכנתן הפשוטה והנוחה שיפרה את מעמדן, כי מה יותר קל מאשר לזכור מרכיבים כמו: 1 כוס שמן/חמאה, 2 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח, 4 ביצים פלוס כוס חלב וכף סודה לשתייה.
זה גם מביא אותנו לתיאוריות על שמן של הקאפקייקס. יש הטוענים כי הוא נגזר מהכלי שבהן הן נאפו - cup, ויש הגורסים כי זהו שמן משום שהמרכיבים החלו להימדד על ידי אותה כוס, cup.
הטעם הקלאסי, עוגת וניל למטה וציפוי שוקולד למעלה, השתדרג עם הזמן. המתכונים קיבלו חיזוק טעמים, החל בהדרים ואספרסו ועד פטל ומרנג, והציפויים התעלו על עצמם עם קישוטים, זילופים ויציקות של בצק סוכר, והפכו למלאכת מחשבת של ממש. הקאפקייקס נכון להיום הן טרנד קולינרי שמפאר קונדיטוריות נחשבות, עד שיש מהן שהחליטו להתמקצע ולמכור רק אותן.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
בעיקרון כל מתכון לעוגה בחושה עשירה על בסיס יוגורט, קפה, שוקולד, פרי או גבינה יתאים גם לקאפקייקס. במקום להעביר את העיסה לתבנית אחת, מחלקים אותה לתבניות עם שקעים, המרופדות בעטרות נייר, ובכך מקצרים את זמן האפייה. כשהן מוכנות ומצוננות מתחילים להשתולל עם הקרמים: קרם על בסיס חמאה, מרנג, קצפת משקית זילוף, שמנת וחמאת בוטנים ועוד. מעל הציפוי אפשר להכביר בקישוטים: סוכריות צבעוניות או כסופות, סוכריות גומי, בצק סוכר, עוגיות, דמויות מסדרות אהובות ומה לא.
הן נוחות לנשיאה ולנסיעה, ניתנות לרוב להקפאה, אינן דורשות סכו"ם לאכילה ובקושי מותירות אחריהן כלים לשטיפה. השתכנעתם? לעבודה!
חומרים לתבנית שקעים משומנת:
לקרם גבינה: מערבבים במהירות בינונית במיקסר גבינת שמנת עם 110 גרם אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
אמי _61_
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
