קינוחים בריאים? יש דבר כזה

טארט טרופי עשיר עם גאנש קוקוס ושוקולד. צילומי אוכל וסגנון: שרה הורניק
שירי מזור, נטורופתית המתמחה בבישול בריא, טוענת שכמו בתנועת מטוטלת, דווקא כיוון שהאנושות הגיעה לקצה גבול היכולת שלה בזלילת מזון מתועש ומזון מהחי, יש כיום נטייה חזקה אל הכיוון השני, לטבעונות ולחומרי הגלם הטריים. את מהפכת התזונה המתחוללת כיום בעולם היא מסבירה גם בממצאים המדעיים המתפרסמים כל הזמן ומוכיחים את הקשר בין תזונה המבוססת על הצומח לבין אריכות ימים.
כמי שעוסקת בנטורופתיה לריפוי מחלות, הבינה מזור שהדרך הטובה ביותר להשפיע על בריאותם של אנשים היא ללמד אותם לבשל, וכיום היא מעבירה סדנאות בישול בריא וטבעוני. "כדי לאכול בריא, צריך ללמוד לבשל בריא", היא אומרת. "בסדנאות אני מלווה אנשים שרוצים לעשות שינוי באורח החיים ולא יודעים מאיפה להתחיל".
לדבריה, צריך לזכור שלצד הבריאות והתועלת המשמעותית שבאכילת מזונות מן הצומח יכולים להיווצר גם חוסרים תזונתיים, אם התפריט מבוסס על ג'אנק פוד (קמח לבן וסוכר לבן הם מהצומח) ועל מיעוט של אוכל מזין. "הימנעות ממזונות מן החי, באופן מלא או חלקי, מצריכה בקרה. חשוב להקפיד שכל מזון שמסירים מהתפריט יקבל 'ממלא מקום' מבחינת ערכים תזונתיים. המזונות שכל טבעוני צריך בבית הם דגנים מלאים, קטניות למיניהן, שפע של ירקות וירקות שורש וכמובן פירות".
לפורום תזונה: לחצו |
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...