קיש כרישה
הכרישה (הידועה גם בשמותיה האחרים - פרסה, פורי, לוף) היא תענוג דל-קלוריות. כשהופכים אותה לקיש עם החומרים הנכונים - התענוג מזומן מכל הכיוונים
מערכת מוטק'ה
16/03/07

החומרים
4 יחידות כרישה 2 בצלים קצוצים 50 מ"ל יין לבן 2 ביצים 1 חלמון 1 כף קמח 2 כפות עירית קצוצה 100 מ"ל שמנת מתוקה 50 גר' גבינת פמרזן מרוסקת קורט מלח פלפל לבן
החומרים לבצק קיש פריך
200 גר' קמח 120 גר' חמאה 6 גר' מלח קורט סוכר 50 מ"ל שמנת מתוקה
הכנת הבצק
* מערבבים קמח, מלח וסוכר במיקסר. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, מערבבים עד קבלת פירורים. * מוסיפים שמנת מתוקה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. * עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפסנים שעה במקרר. * מרדדים הבצק בתבנית פאי ואופים בחום גבוה 35 דקות.
הכנת המילוי
* שוטפים היטב את הכרישה ופורסים רק את החלק הלבן לטבעות דקות. * מחממים חמאה במחבת ומאדים על אש בינונית את הטבעות עד לריכוך. מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים ומאדים מספר דקות. * מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד התאדות הנוזלים ומסירים מהאש. * בקערה נפרדת מערבבים היטב את שאר החומרים ומסיפים את הכרישה והבצל. * יוצקים את התערובת על תחתית הפאי ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות. * מספר דקות לפני תום האפייה ניתן לפזר מעל הפאי גבינה צהובה מרוסקת.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות