חזרה למגזין אוכל

קיש כרישה

הכרישה (הידועה גם בשמותיה האחרים - פרסה, פורי, לוף) היא תענוג דל-קלוריות. כשהופכים אותה לקיש עם החומרים הנכונים - התענוג מזומן מכל הכיוונים
מערכת מוטק'ה 16/03/07
קיש כרישה

החומרים
4 יחידות כרישה 2 בצלים קצוצים 50 מ"ל יין לבן 2 ביצים 1 חלמון 1 כף קמח 2 כפות עירית קצוצה 100 מ"ל שמנת מתוקה 50 גר' גבינת פמרזן מרוסקת קורט מלח פלפל לבן
החומרים לבצק קיש פריך
200 גר' קמח 120 גר' חמאה 6 גר' מלח קורט סוכר 50 מ"ל שמנת מתוקה
הכנת הבצק
* מערבבים קמח, מלח וסוכר במיקסר. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות, מערבבים עד קבלת פירורים. * מוסיפים שמנת מתוקה עד לקבלת בצק אלסטי ולא דביק. * עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפסנים שעה במקרר. * מרדדים הבצק בתבנית פאי ואופים בחום גבוה 35 דקות.
הכנת המילוי
* שוטפים היטב את הכרישה ופורסים רק את החלק הלבן לטבעות דקות. * מחממים חמאה במחבת ומאדים על אש בינונית את הטבעות עד לריכוך. מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים ומאדים מספר דקות. * מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד התאדות הנוזלים ומסירים מהאש. * בקערה נפרדת מערבבים היטב את שאר החומרים ומסיפים את הכרישה והבצל. * יוצקים את התערובת על תחתית הפאי ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות. * מספר דקות לפני תום האפייה ניתן לפזר מעל הפאי גבינה צהובה מרוסקת.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה