חזרה לחדשות היום

קמפיין הסברה ארצי למאבק באלימות כלפי זקנים

המשרד לענייני גמלאים, בראשות השר רפי איתן, פותח היום (יום ד') בקמפיין הסברה ארצי בנושא המאבק באלימות כלפי זקנים, תוך חיזוק מעמדם של אוכלוסיית הזקנים בישראל. הקמפיין נוצר במסגרת התכנית למאבק באלימות כלפי זקנים וילווה במוקד טלפוני ייעודי (8840*). השר רפי איתן: "נפעל בכל דרך על מנת להחזיר את הביטחון לזקנים".
מערכת מוטק'ה 15/05/08
קמפיין הסברה ארצי למאבק באלימות כלפי זקנים
במהלך שנת 2007 עלה מספר מקרי האלימות נגד קשישים בכ- 30% ביחס לשנים קודמות, לאחר שהוגשו באותה שנה 26,432 תלונות על ידי זקנים בנושא אלימות. בעקבות נתונים חמורים אלה, המשרד לענייני גמלאים יזם הקמת ועדה בינמשרדית למאבק באלימות כלפי זקנים. הועדה הוקמה על פי החלטת ממשלה ובשיתוף עם משרדי ממשלה וגופים שונים. הועדה הציגה בפני הממשלה את תכניתה למיגור האלימות כלפי זקנים בישראל והפכה להחלטת ממשלה, כשאחד מסעיפי החחלטה היה "פרסומים לצורך העלאת מודעות ציבורית לנושא מניעת האלימות נגד קשישים והעלאת תחושת הביטחון בקרב הזקנים". לראשונה, המשרד לענייני גמלאים פותח בקמפיין הסברה לציבור הרחב, כדי לעורר את דעת הקהל לתופעת האלימות כלפי זקנים, ובד בבד לעורר יחס של כבוד והערכה לציבור המבוגרים בחברה, המהווים חלק בלתי נפרד מהקמת המדינה, יישובה והתפתחותה.


השר לענייני גמלאים רפי איתן: "אנו נתקלים בתקופה האחרונה בחברה הישראלית בתופעה של התגברות האלימות בכלל ונגד זקנים בפרט. ניצול, הזנחה ופגיעה בקשישים התגברה רק בשל היותם החוליה החלשה בחברה שלנו. משרדנו פועל ויפעל בכל דרך על מנת להחזיר לזקנים את הביטחון, הן בביתם והן מחוצה לו." מנכ"ל המשרד לענייני גמלאים, ד"ר אבי ביצור: "הקמפיין הינו ציון דרך חשוב במלחמה להגנת הזקן. למאבק באלימות שמנחה את הקמפיין מצטרף עניין לא פחות חשוב: ליידע את הגמלאים בכלל והמבוגרים הבודדים בפרט כי יש מישהו שנלחם עבורם על האפשרות להזדקן בכבוד. עלינו להפסיק את המצב שבו זקנינו משמשים 'שקי אגרוף'". הקמפיין יעלה בערוצי הטלויזיה, בתשדירי רדיו, בעיתונות הארצית ובאתרי אינטרנט רבים. הפרסומים יהיו במספר שפות: עברית, רוסית, ערבית, אנגלית ואמהרית. הקמפיין ילווה במוקד טלפוני ייעודי (8840*), שיאוייש על ידי עשרות נציגי פניות ציבור. המוקד יתן מענה לפניות בנושא ביטחון אישי והענקת סל בטחון ושירותי הגנה וליווי לזקנים על ידי שוטרים קהילתיים, בני/בנות "השירות האזרחי", חניכי תנועות הנוער, מתנדבים, "סיירת גמלאים" שתוקם ברשויות שונות, תלמידי בתי ספר ב"מחוייבות אישית". גורמים אלה יהיו פרושים בשלב ראשון בשבע ערים, שיוגדרו על ידי המשטרה כאזורים בסיכון גבוה לזקנים. לאחר בחינת הפרויקט תתאפשר הרחבתו לישובים נוספים.
המוקד הטלפוני יהיה זמין בימים א'-ה' בין השעות 8:00 בבוקר ל-22:00 בערב. המוקד יהיה פתוח עד יום חמישי, ה-29 במאי 2008.



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...

לקריאת הכתבה
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב

אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...

לקריאת הכתבה
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו

הכתבה מטעם חברת Checknet

כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה