חזרה למגזין אוכל

קציצות בקר אפויות עם קישואים ברוטב לימון

דניאלה פולק מהמטבח האורגני מלמדת אותנו כיצד להכין קציצות בקר אפויות עם קישואים ברוטב לימון. מתכון מנצח
מערכת BeOK 25/07/10
קציצות בקר אפויות עם קישואים ברוטב לימון

קציצות בקר אפויות עם קישואים, ברוטב לימון - מהמתכונים של דניאלה פולק

לתערובת הקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון 2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות 1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס 1 ביצה 1 בצל קצוץ גס חצי כפית כמון טחון חצי כפית כוסברה טחונה מלח ופלפל 2 כפות שמן זית שמן זית נוסף, לבירוש
לרוטב:
1 ק"ג קישואים פרוסים 1 בצל קצוץ 2 שיני שום קצוצות 1 צרור שמיר קצוץ מיץ משני לימונים גדולים ¾ כוס מים מלח ופלפל שמן זית לטיגון
אופן הכנת הקציצות:
מניחים בקערת מעבד מזון את הלחם, הבצל והפטרוזיליה ומעבדים לתערובת משחתית. מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, הביצה, שמן הזית והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. צרים כדורים או קציצות ומניחים על תבנית על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית. מברישים כל קציצה בשמן זית ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים את הקישואים ואת הבצל בשמן זית עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל.
אופן בישול המנה:
מניחים בזהירות את הקציצות האפויות ברוטב, מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מוסיפים את השמיר הקצוץ ומבשלים חמש דקות נוספות. מתקנים תיבול, ומגישים.
בתאבון!

לאתר של דניאלה פולק -
לחצו כאן
טלפון להזמנות מהמטבח האורגני של דניאלה : 050-8611445


עוד על אוכל ומתכונים:

פילאף בורגול מתובל עם גזר וצימוקים

סלט קינואה טעים לימות הקיץ החמים

אירוח קיצי: המלצות ומתכונים

ספר בישול חדש: פרונטו

מתכון בריא: פשטידת קישואים

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה