קציצות חצילים ברוטב עגבניות
מתכון רומני אסלי מבית אמא של שלומית מושקוביץ מכפר מסריק. היא מבטיחה מעדן אמיתי
מערכת מוטק'ה
23/03/07
חומרים
[u]לקציצות[/u] 3 חצילים 2-3 כפות קמח מצות 2 ביצים מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם אפשר להוסיף גם בצל מטוגן למי שאוהבים זאת. [u]לרוטב[/u] 100 ג' רסק עגבניות ½ 2 כוסות מים ¼ כפית פלפל שחור ½ 1 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. לחורר את החצילים עם מזלג ואחר לקלות אותם על הגז/ גריל/ מנגל. 2. לאחר שמתקרר מעט, לקלוף ולמעוך בעזרת מזלג בקערה. 3. להוסיף לחצילים את שאר החומרים ולערבב היטב. 4. מטגנים בשמן עמוק כמו לביבות משני הצדדים. [u]הרוטב[/u] 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים עד רתיחה. 2. כשרותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות. 3. מוסיפים לסיר בעדינות את הקציצות אחת-אחת ומבשלים עוד מספר דקות. 4. אפשר לאכול את הקציצות גם ללא הרוטב.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות