חזרה להחיים הטובים

קריירה שנייה: מהמטבח בהצלחה

אפשר להמציא את עצמך מחדש בכל גיל והשמים הם הגבול, אומרות חנה מוסנזון ודבורי הופמן-לוביץ שפיתחו מוצר חדש למטבח
עדי כץ 04/05/09
קריירה שנייה: מהמטבח בהצלחה
את האמרות הידועות שאף פעם לא מאוחר מדי להתחיל בקריירה חדשה ושיצירתיות ויוזמה אינן תלויות בגיל, מוכיחות שוב בנות הדודות דבורי הופמן-לוביץ, בת 61, וחנה מוסנזון, בת 55. למרות שמעולם לא עסקו בפיתוח מוצרים וביזמות עסקית, פיתחו השתיים דווקא בתקופה זו של חייהן מוצר חדש למטבח, מפליא בתחכומו ובפשטותו. המוצר בעל השם הקליט "דיש ויש", נמכר בהצלחה, ועוד ידן נטויה. זה החל כשמוסנזון ביקרה אצל בת דודתה, והבחינה ביריעת בד עבה המונחת על השיש, כשעליה מתייבשים בנחת כלים אחרי רחצה. הופמן-לוביץ, חוקרת לשעבר בתחומי הביולוגיה והכימיה שניהלה במשך שנים לצד בעלה חברת הנדסה, היא גם חובבת בישול שהמטבח הוא המקום המועדף עליה בבית. כשנתקלה, זמן לא רב לפני כן בבעיה מעיקה, החליטה לפתור אותה בדרך יצירתית. "תמיד יש כלים שאי אפשר להכניס למדיח מסיבות שונות וצריך לרחוץ ביד ולייבש", היא מסבירה. "לא אהבתי את מייבש הכלים שמניחים על השיש, שתופס מקום ומכער וגם מתמלא באבנית, והאלטרנטיבה הייתה לפרוש מגבת או סמרטוט מתחת לכלים". כיוון שכושר הספיגה של המגבת לא ענה על צרכיה, היא החליטה לפתח מוצר משוכלל יותר, לשימושה האישי. "הבנתי שיש צורך בשכבה סופגת מתחת לבד, ובעזרת חברה שיש לה מתפרה, התחלתי לנסות לייצר משטח בעל שתי שכבות בד וביניהן ספוג, שיספוג את המים מהכלים וגם מפירות ומירקות אחרי רחצה, וישאיר את השיש יבש".


את התוצאה שהתקבלה הניחה אחר כבוד על השיש, וכשמוסנזון הגיעה לבקר, ראתה והתלהבה, נולדה היוזמה. "באותה תקופה הייתי באתנחתא מהעבודה", מספרת מוסנזון, "ודבורי הציעה שניקח את המוצר ונעשה איתו משהו".
"אהבתי את הכניסה לתחום לא מוכר"
למרות שהיא אישה רבת פעלים שהספיקה לעבוד בחייה במגוון תחומים, כמו חינוך מיוחד, אמנות, גישור והייטק, לא היה למוסנזון שום ניסיון ביזמות, בפיתוח מוצרים ובשיווק והיא מעולם לא ניהלה עסק עצמאי. ובכל זאת, אחרי התלבטות קצרה, החליטה ללכת על זה. "התייעצתי עם אנשים מהתחום, והם מאוד התלהבו והציעו לבדוק האם הפטנט ישים מבחינה מסחרית". במשך שנה היא עמלה, בסיועו של בעלה עופר, שעיסוקו גם הוא רחוק מאוד מתחום ייבוש הכלים, על פיתוח המוצר. "זה לא היה קל, אבל זה ריתק אותי. מאוד אהבתי את הרעיון של כניסה לתחום לא מוכר שצריך ללמוד אותו מאפס. מצאתי תדמיתנית ויצרנים וחברתי לקרובת משפחה של בעלי, הסופרת והפרסומאית ורד מוסנזון, שעשתה לנו את הקופירייטינג והגתה את השם. לאחרונה התרחבנו ולקחנו גם מנהלת שיווק ומכירות". אבל את כל ההליך ההתחלתי עשתה מוסנזון בכוחות עצמה. את הניסויים בדרך לפיתוח המוצר ערכה במעבדה הקטנה שהקימה בבית. "נעזרתי בשכן כימאי שנתן לי מכשור, ונכנסתי לתהליך מאוד ארוך וקפדני של בדיקה. בסופו של דבר הוצאתי דוגמה של המוצר לשוק ב-2006, והוא התחיל להימכר בצורה מדהימה. היום אנחנו משווקים אותו להרבה מאוד חנויות". הקושי הגדול היה להחדיר מוצר שלא היה מוכר קודם. "זה לא מוצר קיים שאת רק משנה לו את העיצוב, זה מוצר חדש לגמרי. בשלב מסוים ראיתי צורך להוסיף מעצב, ופיתחנו קו שלם של מוצרי טקסטיל למטבח, כמו סינרים, כפפות מבודדות חום, שרוולים לידיות ועוד". היום זה העיסוק העיקרי שלה. בבית הקימה משרד ומעבדה. בעלה ושלושת ילדיה, הבוגרת בהם כבר נשואה, עוזרים במלאכה, וכמותם כמובן גם בת דודתה דבורי. את האריזה וההובלות לחנויות, שעשו בתחילת הדרך בני המשפחה בעצמם, העבירה, עם התרחבות העסק, לידי אנשי מקצוע אחרים.


"מעולם לא חשבתי שאעשה תפנית כזאת, ובוודאי שלא בגילי", היא אומרת. "גם כשכבר נכנסתי לזה, לא האמנתי שייצא מזה משהו, וניסיתי להתפתח גם בכיוונים אחרים, אבל ברגע שזה תפש תאוצה, עזבתי הכול". המעבר ממעמד של שכירה לעצמאית, גם הוא לא היה פשוט. "זה משהו שמעולם לא היה קיים במחשבותיי ובמאוויי. אף פעם לא ראיתי את עצמי כבעלת חברה".
"אפשר לעשות הכול והגיל הוא לא פרמטר"
המקרה שלה מוכיח, לדבריה, שאפשר להמציא את עצמך מחדש בכל גיל. "אני התגלגלתי לנישה הזאת במקרה, אבל אני מאמינה שאפשר לעשות הכול והגיל הוא לא פרמטר, בעיקר בתחום העצמאי. אם יש לך יעד ואתה מסוגל להעמיק ולהתמיד, השמים הם הגבול". חברים בקבוצת הגיל שלה ליוו את התהליך שעברה בהשתאות. "הם היו מאוד מופתעים מהשינוי, לא כל כך הבינו, אבל תמכו. זה לא התקבל כמובן מאליו, אבל היום כולם מסתכלים ואומרים, וואלה. אני מקבלת המון הערכה". גם דבורי הופמן-לוביץ, הוגת הרעיון, טוענת שהגיל לא פגם ביצירתיות ובחיפוש אחר רעיונות חדשים, שתמיד אפיינו אותה. "גיל זה משהו כרונולוגי ואני חושבת שהוא אפילו יכול אפילו לעזור. הוא מאפשר להשתמש בניסיון שצברנו בחיים, וביחד עם התאים האפורים שעוד נשארו במוח וקצת נשמה, יוצא שילוב מנצח".
עוד על עבודה בגיל מבוגר:

שאני אצא לפנסיה? לא תודה

עבודה מהבית. יש גם הוצאות מוכרות

הכול על עבודה חדשה לאחר הפרישה

בחירת מקצוע בעולם של ריבוי מחזורי חיים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה