קרם פנים? העיקר שיהיה לך נעים

צילום: Shutterstock
ימי הקור והיובש שהביאה איתה הסופה האחרונה הזכירו גם למודעות פחות שבינינו את הצורך של עור הפנים בלחות. ואכן, לחות היא אחד משני הפרמטרים החשובים ביותר בקרם פנים, כפי שמסביר ד"ר שמואל יורב, רופא בכיר מומחה לרפואת עור ואסתטיקה רפואית: "לחות והגנה מפני השמש - אלה שני המרכיבים החשובים בקרם. קרם לחות במהותו נועד לתת את מה שחסר, כי העור מזדקן ויודע פחות לשמר לחות, ולכן השכבה העליונה בו מתייבשת, נסדקת, מתקמטת. לכן לחות חשובה לא רק מבחינה קוסמטית, אלא כי היא מספקת מעין שכבה חיצונית דקיקה שמגינה, שהעור כבר לא מייצר לבד".
ומה ההבדל בין קרם לחות רגיל לקרם אנטי אייג'ינג?
"בתכשירי האנטי אייג'ינג מוסיפים ללחות חומרים פעילים, כמו נגזרות של ויטמין איי, הוא רטינול, או חומצות אלפא-הידרוקסיות וכן הלאה, במינונים נמוכים".
החומרים הללו נועדו, על פי ההבטחות, ללחום בנזקי הזמן והגיל, להצעיר את העור. אבל - מדובר כאמור, במינונים נמוכים כיוון שאלה מוצרים הנמכרים ללא צורך במרשם רופא. על כך אמרו בכתבה שפורסמה במייל אונליין הבריטי שני מומחים בתחום, פרופ' כריס גריפית'ס וד"ר פטריק באולר, שהם לא יעילים בהעלמת קמטים מפני שהמינונים נמוכים ועל כן חסרי השפעה. לכן, קבעו, אפשר באותה מידה להשתמש בתכשירי לחות רגילים - וזולים בהרבה.
חוסר הקשר בין מחיר התכשיר ליעילותו הוכח בצורה מאלפת לפני כשש שנים, במחקר שערך מגזין הצרכנות האמריקני "קונסיומר ריפורט" בשיתוף ארגוני צרכנים באירופה. המחקר בדק תכשירי לחות ואנטי אייג'ינג שונים, שנשים התבקשו להשתמש בהם בצורה עיוורת ולמסור את התרשמותן מהתוצאות, לצד מדידה מדעית של היקפי קמטים לפני ואחרי השימוש בתכשירים. התוצאות העלו חד משמעית שאין קשר בין מחיר התכשיר למידת יעילותו, הן במבחני מדידה והן במבחני התרשמות ותחושת המשתתפות במחקר. זאת ועוד: למקום הראשון הגיעו הקרמים של חברת "אול?יי", חברת קוסמטיקה אמריקנית פופולרית ועממית לגמרי במחיריה, הנמכרת בדראגסטורים.
"אין קורלציה בין מחיר התכשיר ליעילותו", מסכים ד"ר יורב. "המחיר לא משנה. חשוב שהתכשיר יהיה מ'בית טוב', שיהיו לו 'אמא ואבא', כלומר שהוא מיוצר בתנאים סטריליים, באופן מבוקר ונקי ואיננו איזו תערובת קיקיונית שמרכיביה ואופן ייצורה לא ברורים".
במילים אחרות, תכשיר ב-70 שקל יכול להיות יעיל ומועיל לא פחות (ואפילו יותר - ודאי לכיס) מכזה ב-700 שקל, הכול עניין של תחושה אישית (עושה נעים או לא). זה, כמובן, אחרי שווידאנו שהייצור נעשה כהלכה, שמדובר בקרם לחות, עדיף עם מסנן קרינה, ושהוא אינו גורם לנו לתגובה אלרגית. כשמצוין שהמוצר נבדק והוא היפואלרגני זה חשוב וחיובי, כי זה אומר שהוא נבדק ונמצא שיש בשימוש בו רק אחוז נמוך של אלרגיות, אבל זו אינה תעודת ביטוח: יש מי שאלרגיות גם למוצרים כאלה.
ההבדלים בין קרם לתחליב לסרום, מסביר ד"ר יורב, "הם בטקסטורה, לא במהות. השאלה היא של הרכב כימי - צמיג יותר, קל יותר למריחה וכן הלאה".
ומה באשר לקרם יום לעומת קרם לילה?
"נחמד, אבל שוב - אין הבדל מהותי, מעבר למרקם".
אז למה צריך לשים לב בקנייה?
"בעיקר למה שעושה נעים בתחושה".
אותו מחקר של ה"קונסיומר ריפורט" שהוזכר לעיל, העלה עוד כי כל ההבדל ביעילות טשטוש קמטים עמד על פחות מעשרה אחוזים. בטיפוח ובשמירה על העור, מסביר ד"ר יורב, "יש שורה של גורמים שמשפיעים לפני ואחרי קרם הלחות. חשובה הגנטיקה וחשובים גורמים סביבתיים, כמו חשיפה לשמש ותזונה, עישון וצריכת אלכוהול, שימוש בתרופות ומחלות כרוניות. לכל הדברים האלה יש משמעות על הזדקנות העור ועל השמירה עליו".
גם עונות השנה משפיעות: "מזג האוויר אצלנו שונה באופן קיצוני בקיץ לעומת החורף", מציין ד"ר יורב. "בחורף יבש וקר ובקיץ חם ולח. לכן רצוי בקיץ להשתמש בתכשירים קלים יותר, למשל על בסיס מים, ובחורף - בתכשירים שומניים יותר".
גם הגיל משנה דברים וגם המנופאוזה: "למנופאוזה יש השפעה על העור. כמו שזה גורם לשינויים בעצמות, במצב הרוח, בשיער וכן הלאה, כך זה גם גורם להאצה של תהליכי הזדקנות העור. שימוש בהורמונים מאט את התהליך במידה מסוימת, אבל זה לא תחליף אמיתי. באשר לגיל, בגדול - הקרמים היותר שומניים מיועדים לעור מבוגר יותר בעוד התחליבים, הסרומים, התכשירים נטולי השומן מיועדים לעור צעיר יותר, שפעמים רבות סובל מאקנה ולא סובל תכשירים שומניים".
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
לצד דוכני ומדפי חברות הקוסמטיקה בפארמים נוספו בשנים האחרונות גם מדפים של חברות המתהדרות בהגדרות כמו מוצרים אורגניים, טבעיים וכיוצא באלה. "לכל התארים האלה אין משמעות אמיתית", קובע ד"ר יורב, "כי בסוף הכול כימיה - רק אחרת".
גם מה שמכונים מוצרי קוסמטיקה פרה-רפואית הם בעצם, לדבריו, סוג של תואר נטול משמעות ממשית. רופאים רושמים לעתים למטופלים מרשמים מיוחדים לקרמים מיוחדים הנרקחים במיוחד בשבילם. "אלה בדרך כלל קרמים מסוג האנטי אייג'ינג שמוכנים בהכנה רוקחית על פי מרשם רופא, כי הם מכילים אחוז גבוה של חומרים פעילים, כזה שאסור לרוקח או לקוסמטיקאית לרקוח ולתת על דעת עצמם".
אפרופו קוסמטיקאיות, ד"ר יורב ממליץ לראות בטיפולים שלהן (בהנחה, כמובן, שמדובר בכאלה בעלות הכשרה וניסיון נאותים, העובדות בתנאים הנחוצים), "השלמה לרפואת עור, לא תחליף. אסור להתפתות לתת להן לעשות דברים שהן אינן מורשות לעשות על פי חוק, כמו הזרקות ושימוש בחומרי מילוי. תסתפקו בטיפולים לטיפוח העור ולשמירה על ניקיונו".
אז בפעם הבאה שאתן הולכות לקנות קרם, זכרו לוודא שזהו קודם כל קרם לחות, עדיף עם מגן שמש, כזה שעושה לכן נעים בפנים ושאין שום סיבה שיכאיב בכיס. ד"ר יורב מסכים לגמרי עם עמיתיו הבריטים שקבעו כי אין פייס-ליפט בצנצנת: "זה נכון, חד משמעית. עוד לא הומצא הקרם שמותח את העור, יש רק קרמים שמעניקים תחושה נעימה כזו לכמה שעות".
|
הוזמנתם לדייט, איזו התרגשות. בין אם אתם בחיפושים אחר זוגיות בפרק ב' ובין אם מדובר בדייט מזדמן לאחר שנים...
שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....
פיליפ דומאס מצרפת היה בן 60 כשחתם על חוזה הדוגמנות הראשון שלו. הוא עבד בתחום הפרסום והקולנוע, וכשיצא לפרישה...
ז.א. ד"ר יורב הסיר במקצועיות את הלבוש האלגנטי של מוצרי הטיפוח היקרים והיוקרתיים .