חזרה למגזין אוכל

רגע מתוק: קינוחי כוס אישיים

הם מרשימים, אסתטיים ומפתים - קינוחי כוס אישיים הם טרנד לוהט ומושקע, אבל צריך לדעת איך לעשות זאת נכון. כל ההסברים, וארבעה מתכונים לקינוחים אישיים מעוצבים
עדי כץ 22/06/17
רגע מתוק: קינוחי כוס אישיים
מרשימים, מעוצבים וטעימים. קינוחי כוס, צילום: Shutterstock

 

 

נכון שאין כמו עוגה מרשימה ומפוארת, המוגשת לשולחן בתום הארוחה וסוחטת מחמאות וקריאות התפעלות, רק שאז צריך לבצוע אותה ולחלק לסועדים. מדובר בפעולה שלא רק מחרבת את עיצוב העוגה, אלא גם מצריכה מיומנות וזהירות. כדי להימנע מכל זה, בעיקר כשלא מדובר במסיבת יום הולדת הדורשת באופן מסורתי עוגה קונבנציונלית, אפשר לסיים את הארוחה בצורה שהיא אלגנטית ושיקית יותר, שגם לא דורשת שליטה בסכין: קינוחים אישיים בכוס. כל סועד מקבל את הקינוח שלו אישית, מעוצב בדיוק כמו של האחרים ובכמות זהה.

 

אפשר להשתמש לשם כך בכוסות או בגביעי זכוכית יפים, אבל שפע כוסיות הקינוח החד פעמיות הקיים היום, בשלל גדלים ועיצובים, מאפשר לשמור על הגשה אסתטית, תוך חיסכון בשטיפת כלים. שימוש בכלים חד פעמיים הוא אמנם לא אקולוגי במיוחד וכדאי להמעיט בו, אבל הוא נוח בהחלט, בעיקר כשפותחים שולחן להרבה אנשים, ואם אפשר להקל על עצמנו – אנחנו בעד.   

 

קינוחים אישיים בכוס הם טרנד לוהט ומושקע, שמעביר לאורחים את התחושה שחשבתם עליהם באופן אישי. מרבית הקינוחים האישיים לא מצריכים אפייה כלל, ולכן הם יחסית מהירי הכנה. מה שכן, הם דורשים יד יציבה כדי לשמור על שכבות הקינוח השונות הן מבחינה אסתטית והן מבחינת הטעם – שלא יגלשו אחת לשנייה ויקרסו לתוך עצמן.

 

קינוחי כוס אישיים מאפשרים להתפרע בשילובים מושחתים של קרמים, קצפות, פירות, עוגיות, שוקולד, ג'לי ומה לא. הפורמט המצומצם, סוג של טעימה יש שיגידו, מאפשר להעמיס גם מרכיבים שבכמות גדולה יותר יהיו כבדים ומוגזמים. ובעיקר, קינוחים אישיים הם מרשימים, אסתטיים, מפתים ומאוד טעימים.

 

 

כל שצריך זה כפית

 

 חשוב לא להניח שכבה חמה על שכבה קרה. קינוחי כוס, צילום: Shutterstock

 

 

רויטל פדרבוש, עיתונאית בריאות ואוכל, שלמדה אפייה וקונדיטוריה בבית הספר לקולינריה Leiths בלונדון והשתלמה בתחום גם בארה"ב, הוציאה לאחרונה ספר קינוחים בשם "עד 160 קלוריות", בו היא מציעה מתכונים למיני מתוקים מאוזנים מבחינה קלורית.

 

בספר מופיעים גם קינוחי כוס מעוררי תיאבון. "לדעתי הקינוחים האלה מאוד אסתטיים ומרשימים", אומרת פדרבוש. "בנוסף, עם כל המודעות שקיימת היום לבריאות ולדיאטה, יש אנשים שישמחו לדעת בדיוק כמה קלוריות יש במנה האחרונה שלהם, שהיא תמיד המוקש הקלורי של הארוחה. כאן גם אי אפשר 'ליישר' את העוגה ולאכול על הדרך עוד קצת".

 

לגבי הכלים המתאימים, הכול לדבריה פתוח. "לחגים אפשר לקנות צנצנות קטנות יפות במחיר מצחיק, שאנשים מאוד אוהבים היום. הן לא תופסות מקום במדיח כמו תבנית עוגה, וכשמכניסים למקרר אפשר לסגור אותן ולערום זו על גבי זו.

 

"אפשר כמובן להשתמש גם בכוסיות פלסטיק חד פעמיות, אבל צריך לבדוק את הנפח שמצוין על האריזה. קינוח ממוצע מכיל בדרך כלל 160 מ"ל. למעשה, כל כלי קטן שנוח להכניס לתוכו כפית ולאכול ממנו יכול להתאים. הצורה או העיצוב הם בעיקר עניין של טעם אישי".

 

כדי להכניס את המרכיבים לכוס וליצור את השכבות המאפיינות רבים מהקינוחים הללו, אין צורך לדבריה באביזרים מיוחדים, למעט כפית. "מה שכן, אם רוצים לעצב למעלה קישוטים דמויי פרח, יש צורך להצטייד במזלף".

 

איך מבטיחים שהשכבות לא יזלגו זו אל תוך זו?

 

"אין מה להילחץ - נלקחת בחשבון האופציה שהשכבות יתערבבו, אבל צריך להסתכל מהצד ולוודא שזה פחות או יותר מסודר ורואים את השכבות. חשוב לא להניח שכבה של חומר חם על חומר קר שעלול להתמוסס ולאבד צורה. יש לחכות שהמרכיב החם יתקרר ורק אז להניח אותו כשכבה נוספת.

 

"כשמשלבים בקינוח גם שכבות יבשות כמו פירורי ביסקוויטים או בישקוטים, או שמרפדים איתם את התחתית כמו בטרייפל, אנחנו אפילו רוצים שהשכבות הרטובות או הקרמיות ירטיבו את היבשות. אם יש בועות אוויר, נוקשים על הכוס מלמטה והן משתחררות. תמיד כדאי להניח את הקינוחים האלה במקרר לכמה שעות למיצוק ולאיחוד הטעמים לפני ההגשה".

 

ועכשיו – לעיקר, או בעצם לקינוח: ארבעה קינוחי כוס של רויטל פדרבוש:   

 

 

מלבי אישי (154 קלוריות למנה)

 

 מלבי אישי, צילום: אפרת ליכטנשטט

 

 

 

המצרכים (ל־ 12כוסות קינוח בנפח שני שליש כוס – 160 מ"ל)

 

למלבי:

 1 ליטר+ כוס (1,240  מ״ל) חלב 1% שומן

3/4 כוס (96 גרם) קורנפלור

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפות מי ורדים

לסירופ:

1/2 כוס סוכר (100 גרם(

1/3 כוס מים (80 מ"ל)

1-2 כפות מי ורדים

1 כף תרכיז פטל (לא חובה, רק לצבע)

 

לקישוט:

2  כפות שבבי קוקוס או 2 כפות פיסטוקים גרוסים קלויים) לא מומלחים)

 

ההכנה:

 [#middleBanner] 

המלבי:

1. מערבבים בקערה את כוס החלב עם הקורנפלור לבלילה חלקה ללא גושים.

2. מחממים בסיר את ליטר החלב עם הסוכר ומי הוורדים עד לרתיחה. מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים בלי הפסקה עד שהתערובת מסמיכה מאוד.

3. מסירים מהאש לפני הרתיחה, מוזגים את התערובת לכוסות קינוח אישיות.  

4. מכסים ביריעת אלומיניום (למניעת היווצרות קרום) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.

5. מעבירים למקרר.

 

הסירופ:

1. מערבבים בסיר קטן את הסוכר, המים ומי הוורדים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים את הסירופ 4-3 דקות עד שהוא מסמיך מעט. אפשר להוסיף לו צבע באמצעות תרכיז פטל.

ההגשה: יוצקים על המלבי את הסירופ ומקשטים בפיסטוקים ובקוקוס.

 

תגובות  1  אהבו 

אוהבת
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה