חזרה לקריירה שנייה

רוצים להשפיע באמת?

אחת היוזמות שצמחה בעקבות המחאה החברתית היא המשמר החברתי המקומי, גוף התנדבותי שחבריו נאבקים למען צדק חברתי ברמה המוניציפלית
עדי כץ 28/08/13
רוצים להשפיע באמת?

 

תושבי שדרות רוטשילד כבר שכחו את עיר האוהלים שצצה להם מתחת לבית בקיץ לפני שנתיים והמחאה החברתית דעכה אל תוך אפרוריות היומיום, אבל בשטח יש עדיין פעילות, גם אם אינה זוכה לחשיפה יתרה. אחד מיצירי המחאה הוא "המשמר החברתי" הפועל בכנסת, שחבריו משקיפים בדיונים שעניינם צדק חברתי, מדווחים ואף מעלים שאלות. המטרה היא להפגין נוכחות, לחזק את בית המחוקקים מול לחצים של בעלי ההון ולהזכיר לנבחרים, שהציבור לא שכח את תביעתו לצדק חברתי.

 

בהשראת המשמר החברתי בכנסת הוקם לפני כשנתיים "המשמר החברתי המקומי", שנועד לעשות את אותה עבודה, אך מול הרשויות המקומיות. כיום פועל המשמר בראשון לציון, קריית אונו, חיפה, כרמיאל, גבעתיים ובאר שבע.

מאחורי היוזמה עומד חמי שטורמן (48), תושב קריית אונו ופעיל במחאה החברתית ברוטשילד, שהחליט להמשיך לפעול גם אחרי שנדמו הדי ההפגנות ופורקו האוהלים.

 

"עבדתי במשך שנים במשרד להגנת הסביבה והייתי חבר בוועדה המחוזית", הוא מספר, "שם נחשפתי לחשיבות של מעורבות הציבור בתכנון ובקבלת החלטות. הבנתי שיש מקום לפעילות לא רק בכנסת, אלא גם במישור המוניציפלי. אנשים לא ממש יודעים מה קורה ברשות המקומית, למרות שרוב הדברים שמשפיעים על חייהם קורים שם. התקשורת המקומית בהידרדרות, וחשוב לעודד את התושבים לדרוש מנבחריהם שקיפות ומחויבות.

 

ביחד עם חברתו למאבק, אוסו באיו, פתח שטורמן בספטמבר 2011 קבוצת פייסבוק וזכה להיענות גדולה. "תוך חודשים בודדים הצלחנו לייצר מוקדי פעולה ביישובים שונים. חשוב לציין שהפעילות היא התנדבותית, ולחלוטין א-מפלגתית. אנחנו בלתי תלויים ואובייקטיביים".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

המשמר החברתי פועל בשיתוף עם ארגונים חברתיים שונים, בהם האגודה לזכויות האזרח, ומקיים למתנדבים החדשים קורס להכרת מבנה הרשות המקומית ופעילותה וכיצד ניתן לעקוב ולדווח עליה.

 

איך זה נעשה בפועל?

 

"אנחנו נכנסים לדיונים בוועדות, מצלמים, מקליטים, מעלים דיווחים בפייסבוק על מדיניות העירייה, דורשים מהעירייה לעסוק בנושאים חברתיים, לחשוף את התקציב, את סדרי העדיפויות, את משכורות הבכירים ועוד. המסר לרשות הוא שכל דבר שנעשה - גם נראה ונשמע".

 

מיהם הפעילים במשמר החברתי?

 

"זה מאוד מגוון. הם מגיעים מכל הגילים ושכבות האוכלוסייה. אלה אנשים שהתעוררו ביולי 2011, הבינו שאכפת להם ממה שקורה והם רוצים לשנות ולהשפיע. לצערי, חלק גדול מהציבור מאוד עייף ומיואש ועסוק בעיקר בהישרדות. יש אמנם צמא גדול לשינוי ולמידע, אבל מולו ייאוש, אכזבה וחוסר אמון. תהליך ההתעוררות והמודעות נמשך כל הזמן, גם אם מתחת לפני השטח. יש התעניינות, אבל הדרך עוד ארוכה".


המשמר החברתי המקומי נמצא כיום במגמת התרחבות. "המטרה היא להתמסד ולהפוך לעמותה, עם מסגרת משפטית ומשאבים, אבל חשוב לנו לגייס מתנדבים ולהקים סניפים במקומות נוספים בארץ. יש לנו כלים להנחות את המעוניינים איך מקימים קבוצה מקומית, איך פועלים ובמה מתמקדים. למי שמוכן להירתם, זו דרך מצוינת לתקן ולהיות מעורבים".

 

דף הפייסבוק של המשמר החברתי המקומי: https://www.facebook.com/hamishmarhamekomi

כתובת המייל של חמי  שטורמן: [email protected]

 

עוד על התנדבות:

סיירות הגמלאים

אכפת להם

נותנים עתיד לנשים

לשבור את מעגל הבדידות

 

לקהילת התנדבות: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

המנהיגים החדשים: ותיקים למען ותיקים

בשיתוף מפעל הפיס

רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...

לקריאת הכתבה
סבתא סורגת - ותורמת: הגמלאיות שסורגות כובעים ותורמות אותם באהבה

בשיתוף מפעל הפיס

בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...

לקריאת הכתבה
גמלאיות למען גמלאים: היוזמה המקסימה של עליזה וחנה

בשיתוף מפעלהפיס

סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה