חזרה לחדשות היום

רייכר מתרגז: מדינה בלי ממשלה

מה זו ההפקרות הזו? מדוע מטיל עלינו נתניהו את העונש הנורא הזה? כיצד מפקירים מדינה ומיליוני אזרחים? ומי ינהל מרגע זה את משרדי הממשלה?
גדעון רייכר 03/12/14
רייכר מתרגז: מדינה בלי ממשלה
רייכר מתרגז:

    

כאשר צפיתי בחלחלה בראש הממשלה המדווח לעם כי פיטר שניים משריו הבכירים והותיר את המשרדים החיוניים אוצר ומשפטים ובריאות וחינוך בידי רוחות רפאים, נזכרתי בסיפור ששמעתי מפיו של שר בכיר לפני שנים רבות.

  

ראיינתי את כבוד השר (שנפטר זה מכבר) ושאלתי אותו על התנהלות הממשלה של אז. הוא דימה את מצבה למטוס השט בגובה של אלפי רגל מעל האוקיינוס כאשר הטייס והנווט יוצאים מתא הטייס, פונים לנוסעים ואומרים להם: אנחנו לא יכולים יותר. אנחנו לא משתלטים על כל המכשירים המורכבים בתא הטייס. אין לנו ברירה. או שמישהו מקרב הנוסעים שמתמצא ייחלץ לעזרה, או שננטוש את המטוס ונצנח. ואתם? השם ירחם עליכם.

  

ראש הממשלה נתניהו כבר מהדק את רצועות המצנח, ואנחנו, העם בציון, נחזה עוד מעט בטלטלה אדירה וייתכן כי נצלול לתהומות מבלי שנוכל להיחלץ.

  

מה זו ההפקרות הזו? אינך מרוצה משריך, אדוני הקברניט? חכה עד לנחיתה בנמל היעד, כלומר עד לבחירות בעוד שנתיים, ואז תבחר צוות חדש, או שהצוות החדש לא יבחר בך.

מה יהיה מעתה על תוכניות האוצר? על הרפורמה במערכת הבריאות? כיצד מפקירים מדינה ומיליוני אזרחים? מי ינהל מרגע זה ואילך את המשרדים החיוניים הללו?

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

אלוהים חנן את נתניהו ביכולת דיבור מדהימה. אבל אין בה ברטוריקה המושלמת הזו כדי להשיב על השאלה: מדוע? הרי חיכוכים וויכוחים היו ויהיו בכל ממשלה. מי יטיס את המטוס המקרטע והמיטלטל ברוח סערה? בחודשים הקרובים עד ליום הבחירות אנחנו עלולים להתרסק. כולנו נשלם את המחיר.

  

הגיעה העת לצאת לרחובות, לשאת דגלים ולקרוא תגר על הניהול הכושל והמפחיד של האומה שמכל עבר קמים עליה להכחידה. הרי נתניהו עצמו מספר לנו בקול נכאים, השכם והערב, על איראן המאיימת, על אירופה המפנה לנו עורף על ארצות הברית המתנכרת, ומה הוא עושה על מנת לשנס מותניים, לאזור כוחות ולנהל מאבק אמיץ ועקבי? הוא מפטר את מיטב המוחות בממשלתו.

  

אצטט את אמי, מנוחתה עדן, שהייתה שואלת ברגעים כאלה במבטא יידי: מדוע זה מגיע לנו? כלומר, מדוע מטיל עלינו המנהיג את העונש הנורא הזה של לילות נטולי שינה עמוסים לעייפה בחלומות בלהה? נדמה כי אפילו תפילה זכה ליושב במרומים, גם לאלה המאמינים, לא תציל אותנו מהסיוט הנורא הזה. הרי בחירות חדשות יציירו ללא ספק תמונה דומה. מנדט אחד או יותר ינוע מצד אחד למשנהו, אבל הרי ליד ההגה יישבו שוב אותם נווטים. ואולי זה הרגע שבו יצוץ לפתע מנהיג חדש שקולו צלול ורם? בן גוריון או בגין ואולי אף רבין? כנראה שמדובר בחלום באספמיה. אללי!

 

פניות לגדעון רייכר בדוא"ל: [email protected]

   

עוד עם רייכר:

תזכיר לי מי אתה

לא מוותר על סוכן ביטוח

הבו נשק להגנה עצמית

מסרים מעולם אחר

                      

רוצים לדבר על נושאים אקטואליים, להחליף דעות, לשמוע ולהשמיע? היכנסו לפרלמנט של מוטק'ה

תגובות  2  אהבו 

נתניהו עם כול הכבוד מנסה רק לשמור על עורו ערך העם והמדינה אינו חשוב לא, ממנה שרים בידיעה שאינם מתאימים לתפקידם ובעת משבר מפטר אותם, מיד שראיתי את אמיר פרץ כשר הביטחון אמרתי אוי גבלד הכניס את לפיד לא...
נתניהו עם כול הכבוד מנסה רק לשמור על עורו ערך העם והמדינה אינו חשוב לא, ממנה שרים בידיעה שאינם מתאימים לתפקידם ובעת משבר מפטר אותם, מיד שראיתי את אמיר פרץ כשר הביטחון אמרתי אוי גבלד הכניס את לפיד לאוצר בתקווה שיכשל כול התנהגותו כראש ממשלה אומרת דרשני וכול הדברים שצינת נכונים אסור להגיד שואה -אבל קטסטרופה כן ואנו העם נשלם על זה, לא יותר טוב היה לאשר ההטבות בתקציב במקום לשלם 3 מלירד דולר לבחירות חדשות והכאוס שישרור בנתיים.
05/12/14
שתבין, שהאויב הגדול ביותר של האזרח התורם ושומר הכללים והמוסר היא ממשלתו ומנגנוניה, צבאה, משטרתה ושירותי הספקת הפרנסה לטפילים המקיימים את המנגנון הזה. יש לפזר את הממשלות לחסל את משרדי הממשלה ולהקים ממ...
שתבין, שהאויב הגדול ביותר של האזרח התורם ושומר הכללים והמוסר היא ממשלתו ומנגנוניה, צבאה, משטרתה ושירותי הספקת הפרנסה לטפילים המקיימים את המנגנון הזה.
יש לפזר את הממשלות לחסל את משרדי הממשלה ולהקים ממשל מקומי וקהילות הדואגות לקיומן וקיום הסביבה שלהן. לממשלות אין תפקיד נוסף למעט סחיטת האזרח וחרחור מלחמות.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

האם החיסון נגד שפעת לא יעיל בגיל השלישי?

מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...

לקריאת הכתבה
אם כל הסיוטים: תחבורע ציבורית

אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...

לקריאת הכתבה
מר בנימין נתניהו, קבל כבר החלטה

ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה