רייכר מתרגז: רדו לי מהקו
|
צילום: Shutterstock
הקנצלרית הגרמנייה אנגלה מרקל הזדעזעה: הטלפון הפרטי שלה הדהד באוזני אנשי המודיעין האמריקני. במר ליבה היא תובעת משותפיה באירופה לקבל החלטה נחושה: לא עוד האזנות הדדיות בין מדינות האיחוד. כל השומע יצחק. הרי כל עולל בן יומו משוטט ברגע זה ממש בשבילי האינטרנט ויודע את כל סודות היקום. הפרטיות אבדה לבלי שוב. הכול מואזן והכול מצטלם. לא ירחק היום ומחשבי על יקראו את המתרחש במוחנו. יקראו את מחשבותינו הכמוסות.
ואם כבר יוזמת הקנצלרית יוזמת חקיקה, הבה נצטרף אליה ונתקע את אצבענו בסדק האחרון בסכר שנותר לנו המגן על פרטיותנו, והוא הטלפון הקווי בביתנו.
לביתנו המוגן מתפרצים מדי יום טרדנים ופולשים המשמיעים לנו בניגוד לרצונננו הודעות מוקלטות מעצבנות המבשרות לנו על סקר שבו עלינו להשתתף או על מבצע שעלינו ליטול בו חלק או שזהו מאמין המבקש לצרפנו לתפילתו בתקווה כי בקץ חייו, כאשר נשמתו תעלה לבית דין של מעלה, יוכל לזקוף לזכותו את העובדה שהטיף לנו דברי תורה. את אלה יש להעניש. את הסכר הזה יש לשמור מכל משמר.
לא ייתכן שהטלפון שלנו יהיה חשוף למקדמי מכירות מקומיים שאינם אנונימיים וקל להתחקות אחר עקבותיהם. כתובתם ידועה וטלפונם ניתן לזיהוי. אין מדובר במרחבי האינטרנט הפרוצים, אלא במבצרנו הפרטי. יש לבלום את הללו לבל יפציצו אותנו ללא הרף במבצעי קידום מכירות, יפלשו לבתינו ויפגעו בפרטיותנו ללא כל מעצור. יש להטיל על הללו עונשים כספיים כבדים שירתיעו אותם מלחדור ולהציק לנו. מאסנו בהם.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
נכון שלוויינים מרחפים ומצלמים אותנו ללא הרף, נכון שבכביש אנחנו נתונים לעינו של האח הגדול, נכון שהאינטרנט הפך לשדה קרב שכל משתין בקיר משייט בו להנאתו ושוזף את סודותינו הכמוסים לכאורה, אך לטלפון הקווי שלנו בבית אסור להניח לפולשים לפלוש ולחדור. קל לזהות את העבריינים הפוגעים בפרטיותנו, המציעים לנו את מבצעי ההוזלה שלהם מבלי שביקשו את רשותנו, ועל כן יש להטיל עונשים שירתיעו את המטרידנים הללו.
הבה נניף את נס המרד ומרגע זה נמטיר תלונות למשרד המשפטים, למשטרה ולכל הרשויות האמונות על שמירת הפרטיות. מצבור כזה של תלונות יניע ללא ספק את גלגלי החקיקה והענישה. ויפה שעה אחת קודם.
פניות לגדעון רייכר בדוא"ל: [email protected]
עוד עם רייכר: |
מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...
אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...
ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...
לכל החברים לצרה. מקווה שהאתר הנ'ל יעזור במשהו, גם אם לא ימגר לחלוטין את הצרה הזו.
להשתמע בשמחות.