חזרה לחדשות היום

רייכר מתרגז: תמימות בעולם של צביעות

האם נוחי דנקנר באמת חשב כי הרב פינטו מקורב אליו בגלל רגשי אחווה ורעות זכים כבדולח? כל השומע יצחק
גדעון רייכר 23/01/14
רייכר מתרגז: תמימות בעולם של צביעות

 

אני מודה בחולשתי. הערכתי מאז ומתמיד את דמותו של נוחי דנקנר - אדם נעים הליכות, משייט בגובה רב, דיבורו רך - והצטערתי על נפילתו המכאיבה מאיגרא רמא לבירא עמיקתא. אבל נדהמתי לגלות שאיש העסקים הזה המהלך בינות לכרישים ומכיר את כל מעללי עולם העסקים הקשוח ואת כפיות הטובה של מרבית בני הגזע האנושי וגם יודע בסתר ליבו, כך חשבתי, שהטפיחות על השכם וגלי ההערצה נמוגים כעשן ברגע שחדלת לככב בגובה רב, דנקנר התמים הביע את אכזבתו, כך קראתי בעיתון "ידיעות אחרונות", מהתנהגותו של הרב פינטו, זה היוצא ובא בהיכלות של שליטים והגורף זהב מלוא חפניים וחסידיו מלחשים כי השכינה שורה עליו מעת לעת.

 

הרב פינטו, שדנקנר היה מבאי חצרו והמתיק איתו סוד, והנה, כאשר קרסה האימפריה הכלכלית של דנקנר בקול רעם אדיר הוא מגלה, ואני מצטט אחד ממקורביו, "מאז שנוחי דנקנר התנתק מאיש העסקים אדוארדו אלשטיין, הרב פינטו הפסיק להתקשר לדנקנר. דנקנר חשב שהקרבה לרב אמיתית והדדית, והתברר לו שזה לא נכון"...

  

אוי לאוזניים שכך שומעות. דנקנר אכן חשב שפינטו מקורב אליו בגלל רגשי אחווה ורעות זכים כבדולח? הרי כל השומע יצחק. הרב פינטו, שאינני מבאי חצרו, ויש לי תחושה שהבורא היושב במרומים קרוב אלי באותה מידה ואיננו מעדיף אותו על פני, בוודאי שלטעמי העדיף את דנקנר והיטה לו חסד בגלל עושרו הרב וקשריו המסועפים. אני הקטן כיהנתי שנים רבות ככתב פרלמנטרי בכנסת ישראל. ישבתי במחיצתם של בן גוריון, גולדה, דיין, רבין, בגין, ושאר נסיכים ומלכים, ושוחחתי איתם שעות וימים, וכל אותה העת ידעתי שברגע שאנטוש את העט ושוב לא אכהן בתפקיד של מי שמפרסם את דבריהם ברבים, אהיה כאבק פורח, נגוז מראשם ומזכרונם לבלי שוב. ידידי אמת וקרובים בלב ובנפש יש לכל אחד מאיתנו אולי אחד או שניים, מלבד בני משפחתו, כמובן, וגם אלה לעתים מפנים עורף ומתרחקים. תמימות כמו זו שמגלה דנקנר הגביר, עד לפני שעה קלה, נוגעת ללב. היא מביכה.

 

אולי התמימות הזו הייתה בעוכריו כאשר גלגל מיליארדים בהבל פיו. דנקנר סיפר למקורביו, ואני שוב מצטט מ"ידיעות אחרונות", שההתקרבות בינו לבין הרב הייתה גדולה "כאשר הרב הביא לו את אלשטיין כמשקיע, אבל ההתקרבות הזו נפסקה כאשר אלשטיין התנתק מדנקנר. עד אז", אומרים המקורבים, "הרב היה מתקשר אליו. לאחר הניתוק הרב לא דיבר איתו אפילו פעם אחת".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

דנקנר היקר, אם אתה קורא שורות אלה עצתי לך - טול קורה מבין עינייך. ימים יבואו ותוכל להרהר בינך לבין עצמך על דרכו של עולם. אני מייעץ לך לרשום ביומנך כי כל אותם מקורבים, במרכאות, לא היו אלא מלחכי פינכה או מבקשי קרבתך על מנת להעשיר את קופתם או להתפאר בקרבתם לאדם רב שררה וממון.

 

הרב פינטו, שאינני מכיר אותו אלא מפרסומים מחוגי המשטרה, הפרקליטות והתקשורת, שוחר את קרבתם של גדולים,  חשובים ועשירים מפני שעולמו, לטעמי, רוחני במידה מוגבלת. שהרי אילו היה איש צנוע ועניו המתכנס בין באי חצרו ומבקשי עצתו הרוחנית בלבד, הרי שהיה כמו ר' חנינא בן דוסא הנודע, מסתפק בקב חרובים מעת לעת.

 

אבל הרב הזה, על פי הפרסומים, כמובן, הוא איש עסקים ממולח ותאב ממון, שהרי אחרת, כל אותם חשדות לא היו כלל דבקים בו.

 

ריבונו של עולם, היכן נמוגו אותם גדולים בתורה צנועי הגות ועלילה רוקמי חייהם בסתר הבוחלים בממון ומבקשים רוח בלבד. ספק אם הקב"ה מעריך את אותם נהנתנים ונראה לי, הספקן הכופר, כי הבורא דווקא מעריך יותר את הדלים, האביונים אך הדבקים במצוות, ומתרחקים מהזהב המשחית.

 

פניות לגדעון רייכר בדוא"ל: [email protected]

 

עוד עם רייכר:

הנשיא הראוי

שיעור בחינוך

פשוט גזענות

רק לא סיפוח

 

רוצים לדבר על נושאים אקטואליים, להחליף דעות, לשמוע ולהשמיע? היכנסו לפרלמנט של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

האם החיסון נגד שפעת לא יעיל בגיל השלישי?

מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...

לקריאת הכתבה
אם כל הסיוטים: תחבורע ציבורית

אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...

לקריאת הכתבה
מר בנימין נתניהו, קבל כבר החלטה

ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה