רכש קבר ליד אשתו וגילה שנקבר בו אדם אחר
תושב המרכז בן 84 גילה לתדהמתו, כי בחלקת הקבר שרכש בבית העלמין בתל מונד, לצד קברה של אשתו המנוחה, קבור מישהו אחר. עכשיו הוא תובע את המועצה האזורית לב השרון.
מערכת מוטק'ה
11/10/08
תושב המרכז, בן 84, שקבר את אשתו בשנת 1984 בבית העלמין בתל מונד, השייך למועצת תל מונד ולמועצה האזורית לב השרון, גילה לאחרונה, לתדהמתו, שבחלקה שקנה לעצמו, ליד יקירתו, קבור מישהו אחר. הקשיש הגיש תביעה לבית משפט השלום בתל אביב, נגד המועצה האזורית לב השרון, בידי עו"ד ערן צור.
"הוצע לו לרכוש חלקת קבר ברגע קשה בחייו ומתוך מחשבה כי בכך יבטיח את קבורתו בצד אשתו המנוחה", סיפר השבוע צור. "בפועל, נמכרה אותה חלקת קבר, תוך הכנסת תמורה נוספת לבית העלמין, בידיעה כי נסיבות העניין מקשות על פיקוח וגילוי המעשה, אלא לאחר שכבר מאוחר מדי. מדובר בעשיית רווח על חשבונו של מרשי. הבעיה היא שאין מערכת פיקוח דוגמת רישום פומבי של חלקות קבר שנמכרו, שתאפשר מניעת מקרים כגון זה".

בכתב התביעה נאמר: "המנוחה נקברה אצלכם ומרשי ביקש להבטיח כי ייקבר בצמוד לקברה. מרשי חסך כספים במשך תקופה ארוכה, ובשנת 1991 רכש בהתאם להצעתכם אחוזת קבר בצמוד לזו של המנוחה, תוך הבטחה כי זו תישמר למרשי עד פטירתו".
הקשיש אמר השבוע: "קניתי את החלקה כדי שאוכל להיקבר לידה. עכשיו אני לא יודע מה לעשות. הם הצטערו והציעו לי מקום אחר. אני לא הגבתי ושתקתי אך הילדים והנכדים שלי כועסים מאוד על הנושא. אמא שלהם ואני תמיד היינו ביחד. אני לא יודע איזה פיצוי אני אוכל לקבל על העוול שנגרם לי".
ראש המועצה האזורית לב השרון, עמיר ריטוב, אמר בתגובה, כי מקרה זה אכן מטריד מאוד, ובשיחה שקיים עם עו"ד יניב לוי, מנכ"ל עמותת "בית החיים", המנהלת את בית העלמין המשותף לתל מונד ולב השרון, נאמר לו, כי "יו"ר העמותה מודע לבעיה ונמצא במגעים ומאמצים להגיע לידי פתרון מוסכם". (ynet)

עוד על זכויות משפטיות בגיל המבוגר
זוגיות בגיל השלישי - ההשלכות המשפטיות
בעיות שפה ותרמיות ביטוחיות
התפטרות בשל מצב בריאתי לקוי
נכה במוסד אינו זכאי לגימלת נכה בביתו
תיקון צוואה כשהמנוח טעה בחישוב חלוקת רכושו
דין אלמנה ידועה בציבור כדין אלמנה שנישאה
קורבנות תאונות והקשר למחלות כרוניות קשות
מותו של קשיש אינו נחשב לאובדן חיים
ידועים בציבור: מבחינת מס זה כמו זוג נשוי
כשבית האבות מנצל מצוקת דיירת קשישה
אין לנכות אובדן כושר עבודה מדמי האבטלה


עוד על זכויות משפטיות בגיל המבוגר
זוגיות בגיל השלישי - ההשלכות המשפטיות
בעיות שפה ותרמיות ביטוחיות
התפטרות בשל מצב בריאתי לקוי
נכה במוסד אינו זכאי לגימלת נכה בביתו
תיקון צוואה כשהמנוח טעה בחישוב חלוקת רכושו
דין אלמנה ידועה בציבור כדין אלמנה שנישאה
קורבנות תאונות והקשר למחלות כרוניות קשות
מותו של קשיש אינו נחשב לאובדן חיים
ידועים בציבור: מבחינת מס זה כמו זוג נשוי
כשבית האבות מנצל מצוקת דיירת קשישה
אין לנכות אובדן כושר עבודה מדמי האבטלה
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום
כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית
בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב
אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו
כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות