שבועות ללא גבינה: קיש כרישה וטופו

קיש כרישה וטופו
לבצק:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מים רותחים
½ כפית מלח
¼ 1 כוסות קמח מלא
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
למלית:
2 כרישות בינוניות ומנוקות
1 כפית שמן זית
150 גרם טופו (1/2 חבילה)
2 ביצים
5 כפות שמן זית
2/3 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את שמן הזית, המלח והמים הרותחים.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים בכף. משטחים את הבצק בתבנית קיש, ואופים ב-190 מעלות כשבע דקות, אפייה חלקית בלבד.
3. פורסים את הכרישה לפרוסות (0.5-1 ס"מ), מאדים בשמן זית על להבה בינונית כעשר דקות עד שתתרכך.
4. טוחנים את הטופו, הביצים, שמן הזית והתבלינים ומערבבים עם הכרישה. משטחים את התערובת על הבצק האפוי חלקית ואופים 25 דקות נוספות ב-190 מעלות, עד שיזהיב.
בתאבון!
גלי לופו אלטרץ - סדנאות בישול בריא www.cookingcoach.co.il 052-8924766
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...