חזרה למגזין אוכל

שבועות של זלילה: המתכונים שלכם

חברי קהילת האוכל של מוטק'ה משדרגים את שולחן שבועות עם מתכונים יצירתיים, מקוריים וטעימים בטירוף. קבלו מרק, ניוקי ועוגה יוצאת דופן
קהילת האוכל של מוטק'ה 21/05/15
שבועות של זלילה: המתכונים שלכם
לא רק בלינצס: מגלים יצירתיות בשבועות. צילום: Shutterstock

 

לרשימת המתכונים המלאה לחצו כאן

 

 

מרק חצילים

ששת שצ

 

צילום: ששת שצ

המרכיבים:

1  חציל גדול קלוי


2
 גזרים מגוררים


4
 שיני שום


1
 בצלים קצוצים


50
 גרם חמאה


4
 כוסות חלב


1
 שמנת מתוקה


מלחו פלפל לבן

כף גדושה אבקת מרק עוף (או בטעם עוף)


50 גרם גבינת פטה מפוררת


50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

לעיטור – צנוברים ונענע מיובשת



ההכנה:

1. ממיסים חמאה ומאדים שום ובצל.


2. מוסיפים גזר, חציל מלח ופלפל.


3. מבשלים כ-15 דקות, מוסיפים 2 כוסות חלב ומרסקים בבלנדר.


4. מוסיפים את יתרת החלב עד הסמיכות הרצויה ולבשל עד הרתחה.


5. להוסיף אבקת מרק ולבשל כ-5 דקות.


6. מוסיפים גבינת פטה ושמנת לשפר את הטעם.

7. מביאים את המרק לרתיחה.

8. מעטרים בגרעיני צנובר קלויים, מפזרים נענע מיובשת ומגישים.

 

 

רעבים? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

 

 


עוגת שוקולד פלאן ללא סוכר

haviva tal

 

צילום: haviva tal

החומרים

כחצי כוס סירופ אגאבה לפיזור על תחתית התבנית

 

לתחתית השוקולד:

1/2כוס קמח רגיל או כוסמין מעורב

1/2כוס קקאו

2 כפיות קינמון

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2כפית מלח

100 גרם שוקולד 60% ללא סוכר מרוסק לחתיכות קטנות

85 גרם חמאה

1 גביע יוגורט 3%

1/2 כוס סוכרלוז

 2ביצים

1כפית תמצית וניל

קליפת תפוז/ לימון מגורדת

 

לפלאן:

5 ביצים שלמות

1 ו-1/3 כוס סוכרלוז

1 מיכל (250 גרם) גבינה 5%

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון/תפוז מגורדת

500  מ"ל חלב שוקומו של טרה

5  כפות קמח רגיל או כוסמין מעורב

50  גרם שוקולד 60% ללא סוכר מומס או 3 כפות ממרח חרובים/אגוז ללא סוכר

1/8 כפית מלח

1 כפית קפה נמס מומס ב-2 כפות מים חמימים

1 כף קקאו

1 כפית קינמון (לא הכרחי אם לא אוהבים)

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200-220 מעלות.

2.  משמנים תבנית 24 עגולה (לא מתפרקת) בשמן קנולה/תירס.

3. יוצקים על התחתית את סירופ האגאבה ומטלטלים קלות את התבנית כדי שיתפזר באופן שווה.

 

לתחתית העוגה:

1. ממש אין צורך במיקסר. בקערה מערבבים את הקמח, קקאו, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב.

 

2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו כ-30 שניות בפולסים. מוסיפים להם את היוגורט, סוכרלוז, ביצים קליפת לימון ווניל. בוחשים קלות ומוסיפים את קערת החומרים היבשים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את התערובת מעל שכבת האגאבה.

 

3. מערבבים את כל המרכיבים לקרם הפלאן ויוצקים בזהירות לתבנית מעל שכבת השוקולד.

 

תגובות  1  אהבו 

למתכונים כאלו יש לצרף אשה...!


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה