חזרה למגזין אוכל

שבועות: גבינות, מחלבות וסדנאות

מוצרים חדשים לשבועות, סדנאות בישול ואפייה, מחלבות אורגניות ועוד דברים טובים לחג המתקרב
אורית הראל 10/05/09
שבועות: גבינות, מחלבות וסדנאות

חגיגה בלבן.
קשה להאמין, אבל עם העובדות צריך להתמודד: הולך ומתקרב אלינו עוד חג עמוס באוכל, חג שעל פי הנתונים משתווה בהיקף הזלילה שלו לזה של ראש השנה (!) וזה במונחים של גידול בסל הקניות הממוצע. מדובר בחג שבועות, כמובן, החג שנתפס כנעים וקליל ולא פורמאלי, חג פתוח לחידושים ולהמצאות, גם על השולחן, וכל זה עולה מנתונים שחקרו ומצאו בקבוצת שטראוס, כפי שדיווחה במסיבת עיתונאים שנערכה בחברה ובמסגרתה הוצגו מוצרים חדשים ו/או מיוחדים לקראת החג והקיץ, מיכל איתן מנהלת שיווק מזון טרי בקבוצה. אז מתברר שבשבועות גדל סל הצריכה, כמו בראש השנה, ב-20 אחוז לעומת הממוצע, וזה בעצם גידול החג השני בהיקפו תכף אחרי הזלילה הגדולה מכולן - פסח. זאת ועוד: איתן פירטה כי מה שצומח בחג הזה הוא כצפוי שוק החלב, שהיקפו גדל ב-52 אחוז, אבל לא רק. בחברה שלהם גם מוצרי הפסטה המצוננת מכפילים את המכירות. שבועות, לפי איתן ושטראוס, נתפס כחג משמח, צעיר, חדשני, חג של משפחתיות מורחבת עם פתיחות לחידושים, ולכן סיסמת החג השנה אצלם היא ש"שבועות זה יותר מחלב", והם מנסים לספק כל מיני תשובות ופתרונות יצירתיים לחג. באגף החידושים וההמצאות לחג הם מציעים מהדורה מוגבלת (עד סוף הקיץ) של צזיקי אחלה (4.99 שקל), טעמים חגיגיים במהדורות מוגבלות של פסטות מצוננות - טורטליני במילוי גבינה מעושנת (19.90 שקל ל-400 גרם) ורביולי במילוי גבינת עיזים (19.90 שקל ל-400 גרם) ולקטים חדשים של ירקות מצוננים, גם הם מהדורה מוגבלת לחג: לקט סלט אביבי עם רוטב ויניגרט-בזיליקום (10.90 שקל) וסלט כרוב ונבטים עם רוטב אסייתי (10.90 שקל). לטובת מי שרוצים לפתוח שולחן גבינות מגוון אבל לא להיתקע לנצח עם שאריות, מוצע מארז של שלושה טעמים של גבינת סימפוניה (טבעית, יוונית, שום-שמיר) בקופסאות מוקטנות (18.99 שקל), ולמי שהולכים לאפות פשטידה ורוצים קצת עזרה על קו הזינוק, מוצע מארז של סלט חצילים אחלה עם קופסה של גבינת סימפוניה להתחלה זריזה (18.99 שקל).


איתן סיפרה שהתברר להם כי הצרכנים אמנם אוהבים לנסות מתכונים חדשים לחג, אבל לא רוצים שיעשו להם את כל העבודה, ולכן אל תחפשו אצלם את המארזים המוכרים משנים קודמות של גבינה ותוספות שונות להכנת עוגת גבינה. במקום זה הנפיקו לכם אריזות מוגדלות של סקי וניל וסקי תותים (11.99 שקל), שיכולות לשמש במקום גבינה לבנה רגילה לעוגת חג משודרגת. מי שדבקים בשיטת המקורות, יוכלו לקנות גבינת סקי לבנה רגילה במארז מיוחד במחיר הנחה (שתי קופסאות של 500 גרם ב-17.99 שקל) או במארז שכולל קופסת פלסטיק במתנה (שלוש קופסאות של 250 גרם בקופסת מתנה ב-19.77 שקל). כן, גם הממצא הזה עלה בבדיקותיהם: הישראלים אוהבים לקבל במתנה קופסאות פלסטיק (שיהיה במה לתת לילדים ולנכדים את עודפי הארוחה הביתה). לטובת כל מי שמחפשים מתכונים חדשים, עצות וטיפים - גם על הבישול והאפייה והרכבת הארוחה וגם על עיצוב שולחן החג או שילוב מתכונים וכל השאר - עלה בימים אלה במסגרת האתר של שטראוס מעין תת-אתר או מיני-אתר ובו תפריטים, מתכונים, הצעות הגשה, כלים, סידורים ושלל עצות וטיפים שכוונתם לעזור להפוך את החג לחגיגה:
www.strauss-group.com/shavuot
.
להוציא מחברות.
מי שמוכנים, ואף רוצים, לקחת את מטעמי חג השבועות ממש ברצינות, מוזמנים להירשם לאחת משלוש סדנאות בנושאי גבינות שמוצעות לקראת החג בשלושת סניפי רשת "ספייסס כלים וטעמים" בתל אביב, בצומת ביל"ו וביהוד. בסדנה "חוויית גבינה מלוחה ומתוקה כמו שלא טעמתם מעולם" עם גולי פנחסוב אפשר יהיה ללמוד להכין בצק פילס תורכי אמיתי עם כל מיני מליות, לזניה מיני עם גבינות ועגבניות בטכניקה מיוחדת, טארטלים במלית מתוקה ועוגת גבינה שאי אפשר בלעדיה. הסדנה, שמחירה 210 שקל, תיערך בשעות 17:30-20:30 בסניף תל אביב ביום ה' 14.5, בביל"ו ביום ב' 18.5 וביהוד ביום ד', 20.5. סדנת "ארוחה חלבית לשבועות" עם אורן וייס תכלול סביצ'ה מוסר ים, סשימי דג ים, סלט ירוק עם גבינת פקורינו, לזניה מעלי פסטה - שהמשתתפים יכינו - עם ריקוטה, ניוקי פרמז'ן וקרם-שניט פירות יער. מחירה 210 שקל והיא תיערך בתל אביב ביום ב' 18.5 ובבילו ביום ד', 20.5, בשעות 17:00-20:00, וביהוד ביום ב' 25.5 בשעות 17:30-20:30. אתי מורדו תעביר את סדנת "איטליה במלוא טעמה והדרה", שבה ילמדו לבשל ריזוטו איטלקי בשלוש וריאציות, להכין ניוקי בעבודת יד בשלושה רטבים, פסטה 40 חלמונים בעבודת יד עם רוטב עדין, וטירמיסו קלאסי. מחיר הסדנה 180 שקל והיא תיערך ביום ג', 12.5 בסניף יהוד בשעות 17:30-20:30, בסניף בילו ביום ד', 13.5 ובסניף תל אביב ביום ג', 26.5, בשעות 17:00-20:00. פרטים והרשמה בטלפון: 03-6475555 ובאתר:
www.spices-center.com
.
הצעת הגשה.
כדי להגיש ברוב רושם את מעדני הגבינות והחלב של החג מציע בית "הצורפים" ערכת חיתוך לגבינות במארז עץ בשילוב כסף ומבחר של מריות וצבתות מעוצבות מכסף טהור להגשת עוגות, מאפים ופשטידות. ערכת החיתוך לגבינות כוללת קרש עץ עגול לגבינות, סכין לגבינה ושני פורסי גבינה מפלדת אל-חלד ומחירה 204 שקלים.


המריות והצבתות המעוצבות עשויות כולן כסף טהור בסגנונות ובעיצובים שונים ובשילוב עיטורים וריקועים ומחיריהן מ-336 שקלים ומעלה. את כל הכלים הנאים הללו, שמהווים גם פתרון מהודר לסוגיית השי-לחג, ניתן להשיג ברשת חנויות "הצורפים" ברחבי הארץ.
אורגני מומלץ.
אתר "מפה" המתמחה בהמלצות על מסעדות, חנויות מזון וכיוצא באלה, מציע להיכנס אליו ולנסוע לבקר, על פי העדפותיכם ובעזרת המלצותיהם, באחד מ-23 משקים ומחלבות אורגניים מומלצים. באתר ישנו תיאור של כל מקום כפי שהונצח בידי מומחי האתר, חוות דעת של הגולשים, מידע אינפורמטיבי וכן דירוג משוקלל שלו זכו 11 משקים שזכו לציון 8 ומעלה ולכן הם נחשבים כ"מומלץ מפה". מוביל את הדירוג המשק של קיבוץ נאות סמדר, שבו יש גם מסעדה צמחונית בפונדק נאות סמדר, עם ציון 8.9 ואחריו במקום השני יש שלושה שזכו לציון 8.3: בית הבד ריש לקיש בציפורי, משק זעירא בבני עטרות והחנות האורגנית במצפה הימים. כתובת הקישור באתר:
www.mapa.co.il/organic
.
ויש תחליף.
שבועות הוא אמנם חג מוצרי החלב, אבל יש כאלה שלא חברים של חלב ושל מוצריו. במיוחד בעבורם משיקה עכשיו חברת אדמה, המתמחה במוצרי מזון אורגניים, סדרה של משקאות דגנים אורגניים למי שרגישים ללקטוז ולשאר שומרים למיניהם. מדובר במשקה אורז אורגני בטעם טבעי, משקה אורז אורגני בטעם וניל ומשקה שיבולת שועל בטעם טבעי שכולם, לדברי היצרן, ללא תוספת סוכר, ללא כולסטרול, דלי שומן ונטולי לקטוז. המשקאות באים באריזות של ליטר אחד והמחיר - 15.90 שקל למשקאות בטעם הטבעי ו-16.90 למשקה אורז בטעם וניל.
עוד על מתכונים ואוכל:

פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור

קוקטיילים להכנה בבית, פשוט וקל

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

מתכון מצולם: פאי פירות טריים

ארוחה צמחונית טעימה ובריאה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה