חזרה למגזין אוכל

שבועות: מאפים, עוגות ומשקאות

העוגות והמאפים שמציעות לנו המאפיות לקראת שבועות, טיפים לאפיית עוגת גבינה ומתכונים למשקאות יוגורט
אורית הראל 14/05/09
שבועות: מאפים, עוגות ומשקאות

לבן בצלחת.
חג שבועות הולך ומתקרב, כידוע, וכיוון שכך הולכים ומתרבים הפינוקים בצלחת על בסיס מוצרי חלב, ובעיקר גבינה, המוצעים לנו. רשת המאפיות לחם ארז מציגה מבחר של מאפים מתוקים ומלוחים במיוחד לחג, קולקציה כנהוג לכנות זאת באחרונה גם בתחום הקולינרי, תחת השם "פינוק בלבן". בין המוצרים המוצעים: עוגת גבינה אפויה קלאסית (69 שקל), עוגת גבינה עם שזיפים ושוקולד לבן (80 שקל), עוגת ריקוטה דובדבן (39 שקל), קראנץ ריקוטה ושקדים (39 שקל), קיש בטטה (70 שקל) ומאפה אנטיפסטי (39 שקל).



צלחת בלבן.
רשת רולדין מצדה משיקה לכבוד החג לא פחות מ-25 מוצרים מיוחדים שביניהם 11 סוגים של עוגות גבינה, שישה סוגי קישים ועוד מאפים מלוחים ומתוקים. ברולדין עשו שיעורי בית לפני שפינו מקום במקררים ועל המדפים לכל המאפים הללו, וערכו סקר (באמצעות מכון "שילוב מילוורד בראון") שהעלה כי 77 אחוז מהישראלים יאכלו עוגת גבינה בחג, ואותו אחוז בדיוק גם יקנו עוגה כלשהי כזאת. כמן כן התברר שהגברים הישראלים מעדיפים עוגות מוס גבינה (62 אחוז מהם) והנשים (58 אחוז מהן) מעדיפות עוגות גבינה אפויות. מחירי העוגות נעים מ-36 שקלים לשטרודל גבינה ובריוש ריקוטה ועד 129 שקלים לעוגות המהודרות/מיוחדות כמו עוגת טירמיסו, עוגת גבינה על קדאיף פיסטוק בציפוי פירות יער, מסקרפונה קרמל ועוגת גבינה קרה קלאסית עם פירורים. במחירי האמצע מציעים ברולדין עוגות גבינה אפויות עם שוקולד לבן בציפוי קרם שמנת וניל, בשילוב פירות יער, עם צימוקים או בציפוי שוקולד בלגי עשיר, וטורט גבינה אפויה גבוהה. באגף המלוחים מוצע מגוון קישים (69 שקל לקיש משפחתי), מבחר של מאפים מלוחים, כמו כיסוני קשקבל ובורקס, ומקלונים מלוחים. ולמי שבכל זאת לא התפתה אף לא לאחד מהפיתויים המתוקים שלהם, מושיטים ברולדין גם עזרה באפייה ביתית, עם שלל טיפים לאפייה מוצלחת של עוגת גבינה, שהיא כידוע עוגה שקל מאוד לאהוב ולאכול, אבל פחות קל להכין כהלכה. אז ככה ממליצים ברולדין: כדי שפני העוגה האפויה ייצאו חלקים ונטולי פיצוצים מומלץ להניח בתחתית התנור, עם תחילת האפייה, תבנית מים, על מנת שייווצרו אדים. אם בכל זאת נוצרו פיצוצים, אפשר להסוותם בקלות בעזרת ממרח ציפוי שמורכב מתערובת גבינה לבנה 9% וסוכר, אחרי שהעוגה התקררה לגמרי. משקיענים במיוחד מוזמנים לגרר על הציפוי שוקולד. לאחר 20 דקות אפייה כדאי להפריד בסכין את שולי העוגה מדופן התבנית; כדי להבטיח עוגה אפויה יציבה (ולמנוע נפילה) מומלץ לדייק במידות ובמשקלות בעת ההכנה ולצנן בטמפרטורת החדר לאחר סיום האפייה; את תבנית האפייה מומלץ לשמן בתרסיס שמן; עוגות שמתכונן משלב טעם וניל כדאי להכין עם גרגרי וניל אמיתיים ולא עם תמצית, ומי שאוהב שילוב חמצמצות עם מתיקות מוזמן להגיש את העוגה עם מחית פירות יער, שמכינים על ידי בישול הפירות עם סוכר וצינון המחית לפני השימוש בה. מקשטים את העוגה במחית לפני ההגשה, וגם את הצלחת.



עגבנייה חדשה.
וגם המוצר הבא, מבית תבליני פרג, מוצע דווקא עכשיו עם קריצה לשבועות ועם המלצה לשלב אותו בתבשילי גבינה, פסטה, רוטבי פיצה ושאר מאכלים דומים: ממרח עגבניות מיובשות, המכיל לדברי היצרן עגבניות מיובשות במרקם עשיר, שמן זית כתית מעולה, שום טבעי, עשבי תיבול ומלח. הממרח, באריזה של 250 גרם, עולה 13.99 שקל וניתן למצוא אותו בחנויות המפעל של פרג ברחבי הארץ ובחלק מסניפי רשת מגה ותת-הרשת מגה בול.
רגע בטעם.
סדרת הגלידות המשפחתיות "רגעים של אהבה" של קרמיסימו, מותג הגלידות של שטראוס, אשר הושקה בשנה שעברה מתרחבת: שלושה טעמים חדשים נוספים לסדרה הקיץ, שניים בהשראת קינוחי גורמה ואחד עם פנייה נוסטלגית לילדות של פעם, כשלכל אחד יש שם: "רגע בשקיעה" בטעם טירמיסו עם פירורי עוגיות, "ברקיע השביעי" בטעם מסקרפונה ופירות יער עם ריפל פירות יער עשיר ו"אהבת ילדות" בטעם פונטש-בננה. מחיר מומלץ: 22.90 שקל.
קטן ומתוק.
לחובבי נשנושים מתוקים שאוהבים את המתוק שלהם בגודל ביס, או לחילופין, נוח להם יותר עם המצפון סופר הקלוריות כשהמשהו-מתוק שהם מתאווים אליו אינו מגיע בנתח אחד גדול אלא בפיסות קטנות שנראות הרבה פחות משמינות או עתירות קלוריות ו/או סוכר, מציעה חברת עלית נשנושי ופל חדשים שנקראים "בייטס", שחבל שלא קראו להם פשוט "ביסים", שזה הרבה יותר נעים ונוח לגלגל בפה עברי ביחד עם הוופל הקטן. כך או כך, קוביות הוופל הקטנטנות החדשות באות באריזות של 85 גרם, במחיר מומלץ של חמישה שקלים ובשני טעמים: שוקולד וחמאת בוטנים. להשיג בכל רשתות השיווק.
מתכונים ביתיים.
רשת משקאות הבריאות (והיוגורט) re:bar מציעה ב-14 סניפיה הפזורים במקומות שונים בארץ שלל משקאות על בסיס יוגורט בשילוב פירות ותוספות כמו חלבה, פרג ואגוזים, במחיר של 19-25 שקלים לכוס משקה. למי שרוצים לשתות בריאות בנוסח הרשת גם בבית (וככה אולי להגביר גם את החיבה למקור), נותנת הרשת גם מתכונים לגרסה ביתית להכנת חלק מהטעמים המוצעים בה, בימים אלה שהחום גובר. לפניכם מספר מתכונים, כולם לכמות של 500 מ"ל משקה: אז בהשראת מה שמכונה אצלם משקה מרענן: מערבבים בבלנדר את החומרים הבאים, לפי הסדר, במהירות גבוהה כ-30 שניות: 200 מ"ל מיץ תפוחים צלול טבעי, 3 כדורי סורבה לימון, כ-7 קוביות מלון (3 על 3), כ-10 עלי נענע ללא גבעולים, 3 קוביות קרח כתוש. משקה דיאטטי קיצי: 160 מ"ל מיץ תפוחים טבעי, 3 כדורי סורבה אשכולית אדומה, 100 גרם אננס חתוך לקוביות, קיווי אחד (30 גרם) קלוף וחתוך, 4 עלי נענע, 2 רצועות דקות צ'ילי אדום נקי מגרעינים, 4 קוביות קרח כתוש - שמים הכול בבלנדר ומערבלים במהירות גבוהה כ-25 שניות. משקה חיוניות: גם בו שמים את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה ל-30 שניות. 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי, 200 מ"ל יוגורט (עדיף לשים במתקן קוביות קרח במקפיא), 1 אפרסק חתוך לרבעים, 2 כפות שקדים מולבנים קלופים, 20 מ"ל סילאן, 3 קוביות קרח כתוש.
עוד על אוכל ומתכונים:

שבועות: גבינות, מחלבות וסדנאות

פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור

קוקטיילים להכנה בבית, פשוט וקל

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

מתכון מצולם: פאי פירות טריים

ארוחה צמחונית טעימה ובריאה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה