שבועות: עשרת הדברות לשומרים על המשקל
טיפים חשובים לאכילה נכונה ולשמירה על המשקל בשבועות, וגם שני מתכונים טעימים ולא משמינים
לילית רומם
05/06/11

1. זכור את שיטת הנקודות גם בחג השבועות. אל תשלה את עצמך שהאוכל בשבועות דל בקלוריות ובנקודות ולכן אפשר להפסיק לספור.
2. לא תחמוד מאכלים העשויים משמנת מתוקה (38% שומן), חמאה או גבינות שמנת כי הם יקרים מאוד בנקודות. במקומן השתמשו בשמנות 10 ו- 15% שומן ובגבינות רזות.
3. כבד את גופך ואת המאמצים שהשקעת כדי לרזות והחלף את הגבינות במתכון מגבינות שמנות לגבינות רזות יותר (עד 5% שומן).
4. אל תאכל פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת. זכור שהחלק המשמין ביותר בעוגות הגבינה הוא הבצק (עשיר בחמאה או במרגרינה). ותרו עליו או החליפו אותו בבישקוטים טבולים בסירופ או בנס קפה.
5. לא תגנוב ביס פה וביס שם מקינוחי החג. פרגן לעצמך מנת קינוח טעים אחד, שים בצלחת, הערך את מחירו בנקודות ואכול אותו בהנאה.
6. לא תענה בעצמך עד שקר, במילים אחרות - אל תרמה את עצמך. איבוד שליטה בארוחת חג אחת אינו סיבה טובה להשתוללות מוחלטת באכילה עד סוף החג.
7. זכור, את הפירות ואת הירקות הזולים בנקודות (זהו חג האסיף) ושלב אותם בשולחן החג. כוס סלט פירות מכילה חמישית הקלוריות מפרוסת עוגת גבינה (1 נקודה לעומת 5).
8. אל תחשוש לשאול מה מכיל המתכון. כשתבין שהעוגה מכילה שתי שמנת מתוקה, שתי חבילות שוקולד מריר, שתי חפיסות פודינג ועוד 200 גרם חמאה יהיה לך הרבה יותר פשוט לאכול ביס ולוותר על היתר.
9. כשאתה מארח, תכנן תפריט מאוזן : מאכלים עשירים בנקודות לצד מאכלים זולים בנקודות. מחצית מאורחי האירוע לפחות יעריכו אותך על ההתחשבות.
10. עשה לעצמך חג פעיל ונצל את ימי החג לבילויים ספורטיביים בחיק הטבע. כך תוכל לקזז את חלק מהנקודות שאכלתם.
טיפים חשובים:
! מבין הגבינות המלוחות, העדיפו גבינה צפתית על בולגרית. היא מכילה ערכים תזונתיים טובים יותר עבורכם. אם אתם סובלים מנטייה ליתר לחץ דם, חפשו את הגבינה עם ערכי הנתרן הנמוכים ביותר. כל הגבינות המלוחות בעייתיות במובן הזה. אם כבר גבינה מלוחה,חפשו גבינה עשירה בסידן, כי כאן בדיוק היתרון שלה. בחירה נבונה תספק לכם יותר מחצי מכמות הסידן היומית הדרושה לכם. היו יצירתיים גם עם גבינות לאפייה. גבינות אלה סמיכות ולפיכך משביעות יותר מגבינות רכות. לכן כדאי להכין ממרחים מגבינות אלה. המלוחות טובות במאפים ובפשטידות, והניטרליות בטעמן טובות לאפיית עוגות גבינה וקינוחים אחרים. המלצה שלנו: הכינו מאפים עם מגוון של גבינות, כדי לקבל את ההרכב המנצח מבחינת נקודות, ערכים תזונתיים וטעם.
פטריות במלית גבינה
מתוך הספר "שומרי משקל מבשלים טוב נקודה" 4 מנות - כל מנה מכילה 1/2 נקודה
חומרים:
4 פטריות גדולות טריות 100 גרם גבינה לבנה רכה 5% שומן 2 שיני שום, כתושות 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה 2-3 כפיות חלב 1% שומן מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. קוצצים את רגלי הפטריות. מסדרים את הפטריות על צלחת למיקרוגל כשהצד של הרגל הקצוצה כלפי מטה. אופים במיקרוגל 3 דקות בחום גבוה. אפשר גם לבשל מספר דקות בסיר עם מים ולייבש היטב. 2. בינתיים מחממים את הגריל. 3. מערבבים בקערה קטנה את הגבינה, השום, הפטרוזיליה והחלב. טורפים עד שהתערובת חלקה. 4. הופכים את הפטריות ומניחים אותן על תבנית לגריל. ממלאים אותן בתערובת הגבינה, מתבלים, צולים בגריל עד שמשחים מעט ומגישים מיד.

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
מתוך הספר "שומרי משקל מבשלים טוב נקודה" 6 מנות - כל מנה מכילה 4 נקודות
חומרים:
3 עלי פילו 1 כף שמן זית כרישה קצוצה (רק החלק הלבן) 2 קוביות שום 1 בצל יבש בינוני, קצוץ חבילת בצל ירוק קצוץ סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות 250 גרם גבינה רכה 5% שומן 1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל 3 ביצים כף קמח תופח תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם תרסיס שמן 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום. 2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הכרישה ואת הבצלים (ללא החלק הירוק) כ-5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך מעט מים, ומאדים כ-5 דקות. מניחים להצטנן. 3. בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים. 4. מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים. 5. מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק. 6. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות. 7. מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
עוד על דיאטה ושמירה על המשקל:
חלבון: הסוד לדיאטה מוצלחת
מים: שותים ומרזים
איך מרזים בלי מוטיבציה
דיאטה: להצליח לרזות
רוצים לרדת במשקל? תתחילו לאכול
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
טיפים חשובים:
! מבין הגבינות המלוחות, העדיפו גבינה צפתית על בולגרית. היא מכילה ערכים תזונתיים טובים יותר עבורכם. אם אתם סובלים מנטייה ליתר לחץ דם, חפשו את הגבינה עם ערכי הנתרן הנמוכים ביותר. כל הגבינות המלוחות בעייתיות במובן הזה. אם כבר גבינה מלוחה,חפשו גבינה עשירה בסידן, כי כאן בדיוק היתרון שלה. בחירה נבונה תספק לכם יותר מחצי מכמות הסידן היומית הדרושה לכם. היו יצירתיים גם עם גבינות לאפייה. גבינות אלה סמיכות ולפיכך משביעות יותר מגבינות רכות. לכן כדאי להכין ממרחים מגבינות אלה. המלוחות טובות במאפים ובפשטידות, והניטרליות בטעמן טובות לאפיית עוגות גבינה וקינוחים אחרים. המלצה שלנו: הכינו מאפים עם מגוון של גבינות, כדי לקבל את ההרכב המנצח מבחינת נקודות, ערכים תזונתיים וטעם.
פטריות במלית גבינה
מתוך הספר "שומרי משקל מבשלים טוב נקודה" 4 מנות - כל מנה מכילה 1/2 נקודה
חומרים:
4 פטריות גדולות טריות 100 גרם גבינה לבנה רכה 5% שומן 2 שיני שום, כתושות 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה 2-3 כפיות חלב 1% שומן מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. קוצצים את רגלי הפטריות. מסדרים את הפטריות על צלחת למיקרוגל כשהצד של הרגל הקצוצה כלפי מטה. אופים במיקרוגל 3 דקות בחום גבוה. אפשר גם לבשל מספר דקות בסיר עם מים ולייבש היטב. 2. בינתיים מחממים את הגריל. 3. מערבבים בקערה קטנה את הגבינה, השום, הפטרוזיליה והחלב. טורפים עד שהתערובת חלקה. 4. הופכים את הפטריות ומניחים אותן על תבנית לגריל. ממלאים אותן בתערובת הגבינה, מתבלים, צולים בגריל עד שמשחים מעט ומגישים מיד.

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
מתוך הספר "שומרי משקל מבשלים טוב נקודה" 6 מנות - כל מנה מכילה 4 נקודות
חומרים:
3 עלי פילו 1 כף שמן זית כרישה קצוצה (רק החלק הלבן) 2 קוביות שום 1 בצל יבש בינוני, קצוץ חבילת בצל ירוק קצוץ סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות 250 גרם גבינה רכה 5% שומן 1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל 3 ביצים כף קמח תופח תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם תרסיס שמן 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום. 2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הכרישה ואת הבצלים (ללא החלק הירוק) כ-5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך מעט מים, ומאדים כ-5 דקות. מניחים להצטנן. 3. בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים. 4. מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים. 5. מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק. 6. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות. 7. מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
עוד על דיאטה ושמירה על המשקל:
חלבון: הסוד לדיאטה מוצלחת
מים: שותים ומרזים
איך מרזים בלי מוטיבציה
דיאטה: להצליח לרזות
רוצים לרדת במשקל? תתחילו לאכול
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות