שבלולי שוקולד-וניל-תפוז

בצק פריך וניל
[u]החומרים[/u] 100 גר' אבקת סוכר (1 כוס) 200 גר' חמאה 300 גר' קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, המלח והקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד.
בצק פריך שוקולד
100 גר' אבקת סוכר 180 גר' חמאה 320 גר' קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר' שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מחצי פרי [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
הרכבה
1. מרדדים את הבצק הפריך וניל למלבן במידות 30X40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על גבי הבצק הפריך וניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפרטורת החדר ומאפסנים בקופסא אטומה.
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....