חזרה למגזין אוכל

שבלולי שוקולד-וניל-תפוז

העוגות דמויות הרול נהדרות כקינוח קל לבליעה ומעולה לנשיאה (ולנסיעה). וחוץ מזה, הן תמיד נראות טוב כשהן פזורות על צלחת האירוח
מערכת מוטק'ה 23/03/07
שבלולי שוקולד-וניל-תפוז

בצק פריך וניל
[u]החומרים[/u] 100 גר' אבקת סוכר (1 כוס) 200 גר' חמאה 300 גר' קמח (2 ושליש כוסות) 1 חלמון קורט ונילין קורט מלח [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמון, המלח והקמח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 4. בזמן השהייה במקרר, מכינים את בצק השוקולד. 
בצק פריך שוקולד
100 גר' אבקת סוכר 180 גר' חמאה 320 גר' קמח (2 וחצי כוסות) 2 חלמונים 50 גר' שוקולד מריר, מומס גרירת תפוז מחצי פרי [u]אופן ההכנה[/u] 1. מערבבים את החמאה בעזרת וו גיטרה עם אבקת הסוכר. 2. מוסיפים את החלמונים והשוקולד וגרירת התפוז, מערבבים ומוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת בצק פריך בעל מירקם חלק ואחיד. 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה. 
הרכבה
1. מרדדים את הבצק הפריך וניל למלבן במידות 30X40 ס"מ. 2. מברישים בחלבון את משטח הבצק. 3. מרדדים את הבצק שוקולד למלבן באותן מידות ומניחים על גבי הבצק הפריך וניל המוברש בחלבון ביצה. 4. בעזרת מערוך מהדקים היטב את הבצקים (וניל ושוקולד) למשטח אחד ומגלגלים לגליל. 5. מברישים שוב בחלבון ביצה, מגלגלים בסוכר ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, אותם מניחים על גבי תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות למשך כ-15 דקות. 6. מקררים בטמפרטורת החדר ומאפסנים בקופסא אטומה.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה