שואו-עוף: מתכון קיצי לחזה עוף

יסלחו לנו הדגים והבקר, אבל כשזה מגיע אלינו הישראלים, העוף הוא זה ששולט ביד רמה בצלחות שלנו: פולקע, כרעיים, חזה, פרגיות, גרונות, כבד, כנפיים ואפילו ישבנים, אותם אנחנו מכינים באינספור דרכים. וזה עוד לפני שהזכרנו את המלך הבלתי מעורער של התרבות היהודית - מרק העוף.
בניגוד לבשר ולדגים, את העוף יש לצרוך אך ורק במצב של WELL DONE, שכן כל מצב אחר עלול לחשוף אותנו לחיידקים מסוכנים העלולים במקרים מסוימים להוות סכנת חיים של ממש. לכן, אם תהיתם לגבי טעמו של מתכון סטייק עוף טרטר או קרפצ'ו עוף, תצטרכו לחשוב שוב.
מה הערכים התזונתיים של העוף?
31 גרם חלבון במאה גרם חזה עוף, נתון מנצח. צילום: shutterstock
כשזה מגיע לערכים תזונתיים, הכל תלוי בחלק אותו בחרתם להכין. החלק השמן ביותר של העוף הוא הכנפיים, שערכן הקלורי מגיע ל-288 ל-100 גרם כשהן צלויות ול-326 קלוריות כשהן מצופות ומטוגנות.
החלק הידידותי ביותר למשתמש מבחינה קלורית הוא חזה העוף, המכיל 164 קלוריות כשהוא צלוי ו-184 כשהוא בצורת שניצל. בחזה תמצאו גם את החלבון הרב ביותר - 31 גרם ב-100 גרם והוא גם קל מאוד להכנה, ומגיע במגשים כשהוא נקי כמעט לחלוטין משומנים. עם זאת, מי מאיתנו שסובלים ממחסור בברזל, לא ימצאו כאן את מבוקשם, שכן כמות הברזל בעוף אינה משמעותית.
בשנים האחרונות, העובדה כי העופות המגודלים בארץ למטרת שחיטה מקבלים בין היתר כמויות נכבדות של אנטיביוטיקה, הפכה לידועה לכל. בשנים האחרונות, חלה ירידה בכמות האנטיביוטיקה המוחדרת לעופות בישראל, אך אם אתם עדיין חוששים, הפיתרון הוא צריכה של עופות אורגניים, אולם חשוב לציין כי אלה יקרים באופן משמעותי מהעופות הרגילים.
חברות שונות החלו לשווק עופות ללא אנטיביוטיקה וכימיקלים, מחיר שיקר רק במעט מעופות רגילים.
מצד שני, מרק העוף המוכר והאהוב מכונה "האנטיביוטיקה של הטבע" ולא מדובר רק במטבע לשון. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מצאו חומצה אמינית שדרך פעולתה מזכיר תרופה נגד דלקות, כך שאם חליתם בשפעת, דלקת גרון או שסתם הצטננתם – תתחילו בסיר מרק עוף - מקסימום, פשוט יהיה לכם ממש טעים.
המתכון: פסטה עם עוף בסגנון ים תיכוני
צילום: shutterstock
המרכיבים (6 מנות):
חבילת לינגוויני (או כל פסטה ארוכה אחרת)
3 כפות שמן זית
1/2 קילו חזה עוף, חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
1/2 כוס בצל אדום, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 צנצנת לבבות ארטישוק, ללא נוזלים וקצוצים
1 עגבניה קלופה, קצוצה
1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים, חתוכים לשניים
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 כפיות מיץ לימון
2 כפיות אורגנו יבש
מלח
פלפל
לקישוט:
פלחי לימון
ההכנה:
(1) מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
(2) במחבת מחממים את כף אחת משמן הזית, מוסיפים פנימה את העוף ומקפיצים כדקה. מכבים.
(3) במחבת גדולה ונפרדת מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומקפיצים עד שנובע מהם ריח (כשתי דקות). מוסיפים פנימה את העוף ומבשלים כ-5-6 דקות עד שהעוף לא ורוד במרכז. מערבבים מדי פעם.
(4) מנמיכים את האש למינימום, מוסיפים את לבבות הארטישוק, העגבניה, הזיתים, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, האורגנו ולבסוף את הפסטה. מערבבים יחד 2-3 דקות, מתבלים במלח ופלפל. מכבים את האש ומגישים לצד פלחי לימון.
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור
שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף
מחפשים מתכון לסלמון מרענן
תודה על ההודו: מתכון לכדורי הודו מופלאים
כל מה שרציתם לדעת על תיבול וכמה דברים שלא