שוקולד עלול להזיק לעצמות
השוקולד אולי מועיל ללב וממריץ את העייפים בשעות הקשות, אך הוא גם עלול להזיק, במיוחד לעצמות, בעיקר אם אתם בני גיל הזהב. כך עולה ממחקר חדש ובו נמצא כי נשים מבוגרות שאכלו שוקולד כל יום סבלו מעצמות חלשות ודלילות יותר
מערכת מוטק'ה
18/01/08

ישנן עדויות רבות לכך שהשוקולד מועיל ללב, אך מחקר חדש מציע כי הוא עלול גם להזיק, במיוחד לעצמות.
מדווח nfc
נשים מבוגרות שאכלו שוקולד בכל יום סבלו מעצמות חלשות ודלילות יותר לעומת נשים שאכלו שוקולד בתדירות נמוכה יותר, והשוני לא נבע מהרגלי תזונה אחרים. אלו המסקנות אליהם הגיעו חוקרים מבית הספר לרפואה ורוקחות של אוניברסיטת 'Western Australia'.
זהו המחקר הראשון שבחן את הקשר בין צריכת שוקולד למדידות מבנה העצמות והעלה את החשש כי צריכה תכופה של שוקולד עלולה להעלות את הסיכון לאוסטאופורוזיס ולשברים. שוקולדים עשירים בפלבנואידים, שמספר מחקרים הראו כי הם מועילים לעצמות. למרות זאת, השוקולד מכיל גם אוקסלט, החוסם את ספיגת הסידן, וסוכר, שעלול לעודד הפרשת סידן.
עוד כתבות על אוסטאופורוזיס
[u]
טיפים: איך ניתן לעכב ולמנוע אוסטאופורוזיס
[/u]
[u]
מבוגר, אבל לא שביר
[/u]
[u]
תרופות נוגדות דיכאון עלולות להחליש העצמות בגיל המבוגר
[/u]
[u]
נפילות בגיל מבוגר: כיצד להימנע וכיצד לטפל
[/u]
[u]
סיוע לניצולי שואה הסובלים מאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
פרוזאק עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
אחת משלוש נשים תחלה באוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
דיכאון - גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
נשים רזות מאוד בסיכון לפתח אוסטאופורוזיס
[/u]
כדי לחקור את השפעות השוקולד על העצמות, בדקו החוקרים 1,001 נשים בגילאים 70 עד 85 שלקחו חלק במחקר על תוספות סידן והסיכון לשברים. אצל נשים שצרכו שוקולד על בסיס יומי נראתה צפיפות עצם נמוכה יותר ב-3.1% בממוצע לעומת אלו שאכלו שוקולד פחות מפעם בשבוע, כמו גם עצמות חלשות יותר בעקב ובשוקה (העצם הפנימית והעבה יותר מבין שתי העצמות הארוכות של הרגל התחתונה), או בעצם השוק. הנשים שאכלו שוקולד לעיתים תכופות אכלו את אותה כמות של פירות וירקות טריים כמו אלו שאכלו שוקולד לעיתים רחוקות יותר. הן גם לא צרכו כמות רבה יותר של שומנים רוויים, פחמימות או סוכר, או כמות נמוכה יותר של פרוטאין, עמילן, סיבים ואשלגן. הנשים שאכלו שוקולד בכל יום שקלו פחות והיו בעלות אינדקס מסת גוף (BMI) נמוך יותר בממוצע (היחס בין הגובה למשקל, נוסחה המשמשת לעיתים קרובות כדי לקבוע אם אדם סובל מעודף או תת-משקל). נשים אלו צרכו גם כמות רבה יותר של קלוריות והיו בעלות מעמד סוציואקונומי גבוה יותר. הקשר בין צריכה 'כבדה' של שוקולד לצפיפות עצם נמוכה יותר נשאר גם לאחר שהחוקרים לקחו גורמים אלו בחשבון. הם משערים כי ההשפעה קשורה אולי למרכיב מסוים בשוקולד יותר מאשר לגורמים של סגנון חיים או גורמים תזונתיים. החוקרים קראו למחקרים נוספים שיאשרו או יפריכו את הקשר והגיעו למסקנה כי במידה והקשר יאושר תהיה לכך השלכה חשובה על מניעת אוסטאופורוזיס ושברים. מימצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
[u]
פורום תזונה נכונה
[/u]
עוד כתבות על אוסטאופורוזיס
[u]
טיפים: איך ניתן לעכב ולמנוע אוסטאופורוזיס
[/u]
[u]
מבוגר, אבל לא שביר
[/u]
[u]
תרופות נוגדות דיכאון עלולות להחליש העצמות בגיל המבוגר
[/u]
[u]
נפילות בגיל מבוגר: כיצד להימנע וכיצד לטפל
[/u]
[u]
סיוע לניצולי שואה הסובלים מאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
פרוזאק עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
אחת משלוש נשים תחלה באוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
דיכאון - גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס
[/u]
[u]
נשים רזות מאוד בסיכון לפתח אוסטאופורוזיס
[/u]
כדי לחקור את השפעות השוקולד על העצמות, בדקו החוקרים 1,001 נשים בגילאים 70 עד 85 שלקחו חלק במחקר על תוספות סידן והסיכון לשברים. אצל נשים שצרכו שוקולד על בסיס יומי נראתה צפיפות עצם נמוכה יותר ב-3.1% בממוצע לעומת אלו שאכלו שוקולד פחות מפעם בשבוע, כמו גם עצמות חלשות יותר בעקב ובשוקה (העצם הפנימית והעבה יותר מבין שתי העצמות הארוכות של הרגל התחתונה), או בעצם השוק. הנשים שאכלו שוקולד לעיתים תכופות אכלו את אותה כמות של פירות וירקות טריים כמו אלו שאכלו שוקולד לעיתים רחוקות יותר. הן גם לא צרכו כמות רבה יותר של שומנים רוויים, פחמימות או סוכר, או כמות נמוכה יותר של פרוטאין, עמילן, סיבים ואשלגן. הנשים שאכלו שוקולד בכל יום שקלו פחות והיו בעלות אינדקס מסת גוף (BMI) נמוך יותר בממוצע (היחס בין הגובה למשקל, נוסחה המשמשת לעיתים קרובות כדי לקבוע אם אדם סובל מעודף או תת-משקל). נשים אלו צרכו גם כמות רבה יותר של קלוריות והיו בעלות מעמד סוציואקונומי גבוה יותר. הקשר בין צריכה 'כבדה' של שוקולד לצפיפות עצם נמוכה יותר נשאר גם לאחר שהחוקרים לקחו גורמים אלו בחשבון. הם משערים כי ההשפעה קשורה אולי למרכיב מסוים בשוקולד יותר מאשר לגורמים של סגנון חיים או גורמים תזונתיים. החוקרים קראו למחקרים נוספים שיאשרו או יפריכו את הקשר והגיעו למסקנה כי במידה והקשר יאושר תהיה לכך השלכה חשובה על מניעת אוסטאופורוזיס ושברים. מימצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
[u]
פורום תזונה נכונה
[/u]
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות