חזרה לבריאות טובה

שוקולד: לאכול או לא לאכול

שוקולד אמנם מכיל כמות גבוהה של סוכר פשוט ושומן רווי ולעתים מכיל גם כימיקלים שמזיקים לבריאותינו. מצד שני עשרות מחקרים מצביעים על יתרונותיו הבריאותיים. כמה המלצות שיאפשרו לנו ליהנות משוקולד ולשמור על המשקל
אורנית יונה 14/03/12
שוקולד: לאכול או לא לאכול

שוקולד הוא אחד המזונות הטעימים והאהובים עלינו ביותר. עם זאת, אנו נוטים לפתח אליו רגשות מעורבים, מרשים לעצמנו רק סוגים מסוימים, מרגישים חוסר שליטה לאחר שאכלנו ובעיקר מנסים להימנע ממנו למרות אהבתנו הגדולה אליו. האם כל כך נורא לאכול שוקולד?

שוקולד אמנם מכיל כמות גבוהה של סוכר פשוט ושומן רווי, הוא מעובד ולעתים מכיל גם כימיקלים נוספים שמזיקים לבריאותינו. מצד שני ישנם עשרות מחקרים אשר מצביעים על יתרונותיו הבריאותיים. מוצקי הקקאו, שנמצאים בעיקר בשוקולד המריר, מכילים נוגדי חמצון מסוג פלבנואידים אשר : 
· תורמים לתפקוד כלי הדם.
• מורידים את לחץ הדם.
• מפחיתים קרישת דם.
• משפרים מצב טרום סכרתי.

מחקרים נוספים מראים כי אכילה יומית של שוקולד מריר עשויה להקל על תסמיני מחלת התשישות הכרונית (CFS) ולשפר את מצב הרוח שלנו. החוקרים מראים כי הסיבה לכך היא שהשוקולד מגביר פעולה של נוירוטרנסמיטורים כדוגמת סרוטונין, האחראיים לוויסות מצב הרוח והשינה.

מבחינת שמירה על משקל, באף אחד מהמחקרים לא נראתה עלייה במשקל בקרב המשתתפים, אך גם לא צוינה כמות השוקולד הנצרך.


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק



אז ראינו כי לשוקולד המריר תכונות בריאותיות, אך מה בדבר שוקולד חלב או לבן? אמנם המחקרים לא מראים יתרון בריאותי להפגת עייפות או שיפור מצב הרוח באכילה יומית של שוקולד לבן או חלב, אך רבים מעדיפים אותם. כמה המלצות שיאפשרו לנו לשמור על המשקל וליהנות משוקולד כל יום, גם בזמן דיאטה:

• שמרו את השוקולד לאחרי הארוחה. אכילת שוקולד כשאנו רעבים תביא לחוסר שליטה.

• קראו תוויות מזון. יש לנו נטייה לקרוא תוויות כשמדובר על אוכל, אך לא לקרוא כשמדובר על מתוקים, אולם ניתן למצוא מתוקים רבים רזים יחסית וטעימים לא פחות.

• קנו אריזות אישיות. כך קל יותר לשים לב לכמות שאכלנו.

• נסו להקדיש תשומת לב למתוקים. שבו ותתענגו ואל תאכלו תוך כדי ריצה.

• תרשו לעצמכם. הימנעות ממושכת גם היא מביאה בסופו של דבר לחוסר שליטה.

לשוקולד יש יתרונות וחסרונות, ההמלצה העיקרית שלי היא לשים לב מה השוקולד עושה לכם. מעבר לכך שהוא טעים, אם הוא גורם לכם מצב רוח או גורם לכאב ראש, אם אתם נהנים ממנו או מרגישים שאתם יוצאים משליטה עם כל טעימה קטנה, ואילו סוגים של שוקולד נותנים לכם סיפוק מקסימלי אך אתם מרגישים שאתם יכולים גם לעצור בזמן. 

בתיאבון!


להתייעצות עם מומחי מוטק'ה: 

לקהילת בריאות לחצו   
לפורום תזונה   לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה