שוק אווז בפירות יבשים ויין

שוק אווז שבושל ארוכות בפירות יבשים ויין אדום, בתוספת תפוחי אדמה אפויים בתנור
כמות: 6-12 סועדים זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 10 דקות זמן צלייה: 40-45 דקות
מצרכים:
6 שוקי אווז
200 גרם משמש מיובש בקבוק יין אדום לבישול
3 שיני שום קלופות
מלח, פלפל
תבלינים: מקלות קינמון, פלפל אנגלי שלם, עלי דפנה
מצרכים לתפוחי האדמה:
8-10 תפוחי אדמה בינוניים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות מלח/פלפל שחור גרוס
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
1. מנקים את שוקי האווז משאריות נוצות.
2. במחבת רחבה (או בסיר עם דפנות נמוכות) וחמה (על אש גבוהה) צורבים את שוקי האווז ללא שומן (עור השוקיים משמש כשומן, ויימס תוך כדי צריבה). כשהשוקיים צרובות משני הצדדים מוסיפים את היין האדום, התבלינים והמשמש.
3. פורסים את שיני השום ומוסיפים לסיר/למחבת ומכסים. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים לפחות.
4. להכנת תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית אפייה.
5. פורסים את שיני השום ומוסיפים לתפוחי האדמה עם התיבול והשמן. מערבבים היטב בתבנית.
6. מכסים התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, כ-50-60 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
בתאבון!
אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il , טלפון : 050-5852785
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....