שורט ריבס בקר עם פירה כרובית
לצד מנה בשרית טעימה ומזינה מומלץ להכין גם פירה משודרג מכרובית. השף ארז שטרן מלמד אותנו כיצד להכין שורט ריבס (צלעות) בקר ולצידם פירה כרובית
מערכת BeOK
28/02/11

שורט ריבס בקר עם פירה כרובית - שף ארז שטרן
כמות: 6 סועדים זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: שעתיים
המצרכים לבשר:
3 ק"ג אסדו בקר/שורט ריבס עם עצם המתאים לתבשיל קדירה (יש לבקש מהקצב) 1 בצל גדול חתוך בינוני 2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות 4 עגבניות בשלות חתוכות גס (קוביות של בערך 2 ס"מ) 1 בקבוק יין אדם 2 עלי דפנה פלפל אנגלי שלם טימין, רוזמרין מלח, פלפל
לפירה כרובית:
2 כרוביות בינוניות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה מלח
אופן ההכנה:
1. להכנת הבשר: חותכים את הצלעות לאורכן ומחלקים את נתח האסדו למנות. 2. במחבת טפלון צולים עד השחמה קלה את נתחי הבשר מכל הצדדים. 3. מעבירים את הפרוסות לסיר שטוח אך עמוק. 4. במחבת ממשיכים בטיגון הבצל הקצוץ והשום על אש בינונית עד להזהבה תוך ערבוב תחתית המחבת להוציא את מיצי הבשר שנשארו. 5.עם הזהבתם מוסיפים את היין ואת קוביות העגבניות, וממשיכים בבישול של מספר דקות נוספות. 6. מתבלים ויוצקים על הבשר שבסיר. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש (Cº150). 7. מבשלים כשעתיים או עד להתרככות. 8.להכנת הפירה: מבשלים או מאדים את הכרובית בסיר עד לריכוך. מסננים היטב מהמים. 9.טוחנים עם חמאה או המרגרינה ומתבלים. 10. להגשה: מניחים פירה במרכז כל צלחת וממעל שתיים עד שלוש פרוסות של בשר בקר אפשרויות גיוון: רוטב ציר בקר ויין אדום או אפונת גינה
בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
טארט אגסים וקרם שקדים
סלט פתיתים חם עם ירקות אסיאתיים
עוף ביין coq au vin
פאי עוף בירקות
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות