מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

22/03/14
מהו ספר הבישול שלך? אני משתמש כעת בספר הזה: ארוחות חגיגיות ספרה של רות סירקיס אני לא יודע ממתי אתם מבשלים ומה היסודות שלכם, אני יכול לומר לכם שאני כבר חמישים שנה מסתובב במטבח.. וגם שספר הבישול הראשון הרציני שקניתי היה " מהמטבח באהבה " של רות סירקיס בשנת 1977.... מה שאומר שהיסודות שלי זה הבישול של אימא והספר של רות סירקיס. בשנת 1979 יצא ספרה של רות סירקיס " המטבח הסיני" עם כניסת הטרנד האסיאתי לארץ. מאז היא הוציאה כמה וכמה ספרים ומדף ספרי הבישול שלי בכלל מפוצץ. כעת לאחר שנים של עשיה רות סירקיס הוציאה לאור את הספר " ארוחות חגיגיות" עם שפע מתכונים לחגים ( חגי תשרי...) שפשוט מכיל המון רעיונות וטיפים להכנת ארוחות חג בקלות ולאפשר לבני המשפחה או האורחים ליהנות מארוחה נפלאה. אישית כבר אימצתי בערב כיפור לסעודה המפסקת את הקרפלעך שלה שכל שנה הייתי קונה ומתאכזב, כאן בספר יש טיפ נהדר ? להשתמש בבצק פסטה מרודד מוכן ( שבמקרה יש לי במקפיא ). מה שמייחד את הספר הא העכשוויות, שימוש במוצרים מוכנים, שיטות וכלי עזר עכשוויים, ותפריט בייתי קל להכנה בבית להגשה למרכז השולחן לארוחה משפחתית. לקראת פסח בטח תמצאו בספר מתכון נפלא של סלט סלק חגיגי, מאכלי בשר חגיגים כמו טאג'ין עגל עם שזיפים, או צלי בקר ברוטב חרדל ודבש וכמובן מאכלי דגים בהם תוכלו לבחור בין גפילטע פיש לבין חריימה אותו כבר הכנתי ועוד, כמובן קינוחים ועוגות. הספר הקטן הזה הפך לידיד שלי. במאכלים המוצעים בספר יש ייצוג למסורת אך עם הרבה נגיעות עכשוויות. יש מתכונים אתניים וגם מתכונים בינלאומיים שכבר הפכו לחלק מהמטבח הישראלי. המתכונים חודשו ועודכנו בעזרת הנגישות למוצרים שאפשר עכשיו לקנות ולכלי מטבח יעילים המקלים את החיים. המתכונים לוקחים בחשבון שהבשלנים הביתיים מתמודדים עם הרבה משימות ומטלות, לכן מוצעים גם מאכלים שניתן להכינם מראש ולאחסנם במקרר. ויש מאכלים עם שימוש כפול ? שאפשר להגישם חמים או קרים. כך לדוגמא יש בספר מספר מצומצם אך איכותי של מתכונים מעולים כגון: סלטים, מרקים, בשר עוף ודגים, ירקות ופשטידות, קינוחים ועוגות. כל המתכונים שמצוינים לכל ימות השנה מכוונים לארוחות החגים כמו לראש השנה, לארוחה מפסקת או לסיום הצום, לסוכות ושמחת תורה ועוד ארוחות צמחוניות וחלביות ואפילו ים תיכונית. בספר "ארוחות חגיגיות" ניתנה תשומת לב רבה לצד הבריאותי של המנות. יש שימוש רב בירקות ובפירות, ודילוג על טיגונים. במקום לטגן ? צולים בתנור. יש גם שימוש במזונות עתירי ערכים תזונתיים כמו ירקות מחמשת הצבעים, דגים, קינואה, קייל, אורז מלא ועוד. ובסך הכול יש במתכונים הפחתה גדולה של שמן, קמח וסוכר ? שרצוי להקטין את צריכתם מבחינה בריאותית. יש בספר שימוש בשפע של תבלינים המעניקים למנות טעם, ייחוד וחגיגיות. ג'ינג'ר טרי מגורר, מקלות קינמון, דבש, יין, פירות יבשים, מעט צ'ילי פיקנטי. כל אלה יוצרים מנות מעניינות, עם טעמים חזקים שישאירו לסועדים זיכרונות טובים. בקיצור הספר מאפשר להתארגן בקלות ולהנות מהתוצאות והמחמאות כאילו שרות סירקיס הכינה את הארוחה... 96 עמודים עם צילומים מעולים וכריכה רכה, נוח לשימוש במטבח ורק 88 ? ספרו לי מהו הספר שלכם ...

תגובות  11  אהבו 

הספר שלי הוא המתכונים שאני מקבל מכל מיני ,משפחה וכד'
אין העדפה מיוחדת כולם טובים ומעניינים. לוקח מזה ומוסיף לההוא ואת שניהם אני משדרג לטעמי. אף פעם לא יוצא אותו דבר ותמיד יודעים שזה ממני. גם כשאישתי עושה את אותו דבר.
22/03/14
הפעם הראשונה שניסיתי להכין לחמניות (בצק שמרים),היה לפי ספר של רות סירקיס.יצאו לי אבנים שגרמו לי להתרחק מבצק ושמרים להמון זמן. זה השתנה כשקיבלתי במתנה את הספר "לחם טרי"(בכריכה קשה או רכה)...
הפעם הראשונה שניסיתי להכין לחמניות (בצק שמרים),היה לפי ספר של רות סירקיס.יצאו לי אבנים שגרמו לי להתרחק מבצק ושמרים להמון זמן. זה השתנה כשקיבלתי במתנה את הספר "לחם טרי"(בכריכה קשה או רכה).אמנם מתורגם אבל מדויק להפליא.יש לי שם מספר מתכונים נבחרים,פגז אחד אחד.מבצק פיצה,ביגלה ועד חלות,לחמניות ועוגה (עם טוויסט משלי),שלא נשאר ממנה פירור. הספר כל כך ברור ומדויק שגם מי שלא נגע בחיים בבצק ושמרים-הצליח לו.וזה הבדל תהומי מאותן אבנים שיצאו לי.
עם הזמן למדתי איך להשתמש בחומרי בצק בגרסה טבעונית וגיליתי שיש מרכיבים מסורתיים שחסרונם כלל אינו מורגש.גם מתווסף ארסנל מתכונים חדשים.למשל אחד מגולשי פורום טיבעונות פרסם מתכון ל"דוסה".משהו שמאד מאד מסקרן להכין ,סוג של פיתה במחבת מאורז וקטניות (הגיוון אינסופי). ללא שמרים,ללא ביצים.צריך רק להשרות יום קודם.
22/03/14
אני לא זוכר מתכון של סירקיס שלא הצליח לי , אולי שינית חלק מהוחמרים להתאימו לטבעונות כמו סוג הקמח
מהו "קייל" הנזכר ?
22/03/14
לא ראיתי היכן זה מוזכר אולם קייל זה כרוב שחור לאניני טעם, שונה ממה שאנו מכירים
סליחה רבותי - KALE או בשמו בישראל -- קייל על-- קרוב על--- גידול ושיווק גן ירק בע''מ. מושב זוהר . העלים ירוקים כהה -- טעמו גן עדן ! אני הכנתי ממנו תבשיל מוקפץ עם נבטים כמו הכנת הקפצה סינית. גם מופיע ...
סליחה רבותי - KALE או בשמו בישראל -- קייל על-- קרוב על--- גידול ושיווק גן ירק בע''מ. מושב זוהר . העלים ירוקים כהה -- טעמו גן עדן ! אני הכנתי ממנו תבשיל מוקפץ עם נבטים כמו הכנת הקפצה סינית. גם מופיע בגוגל כולל מתכונים -- טעיייים ביותר. קניתי ניסיתי וממליצה.
סליחה --- כרוב על,,,, האות K הפכתי אותה בעברית ל---ק ,,, תהנו מהירק המופלא .
22/03/14
כתבתי כרוב שחור אז על מה הסליחה רבותי?
22/03/14
ששת-לא הבנת. הנסוי שלי,לפי הספר של רות סירקיס,היה הנסיון הראשון שלי בבצק ושמרים,לא קשור כלל לטבעונות. הספר "לחם טרי" גם אינו טבעוני. ציינתי,שהיום יש לי מצבור מתכוני בצק,כולל פיצה,טבעוניים. אותו בצק גם...
ששת-לא הבנת. הנסוי שלי,לפי הספר של רות סירקיס,היה הנסיון הראשון שלי בבצק ושמרים,לא קשור כלל לטבעונות. הספר "לחם טרי" גם אינו טבעוני. ציינתי,שהיום יש לי מצבור מתכוני בצק,כולל פיצה,טבעוניים. אותו בצק גם הפך לפיתות שטוחות טעימות ויש עוד שימושים שאנסה בהזדמנות.
22/03/14
רות סירקיס 1977...כמה נחמד שעוד מישהו -כמוני- אוהב את הספר עד היום.תודה.מינה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה