24/08/14
פינת ספר הבישול: " הבישול המרוקני"
אגלה לכם אם לא ראיתם בטח בבלוג שלי שבמסגרת התרומה שלי ל" ציונות" ולקריירה גרתי בקרית שמונה יותר מ 4.5 שנים לשם הגעתי מבת ים, והימים ימי הקטיושות..
שם בקרית שמונה נפתחתי בין היתר לסודות , לטעמים של המטבח המרוקאי כמו גם לשווקים ולמוצרים.
ספר הבישול המרוקני (1982) שכבר זרתי למרכז יצא בהוצאת ירושלמי וספרית מעריב על ידי רבקה לוי מלול.
בספר פרקים מיוחדים וייחודיים כמו התבלינים, הכלים, המימונה, וכמובן, קוסקוס, סלטים וכבושים, מרקים ותבשילי ירקות, פרק לחמין, תבשילי בשר ותבשילי עוף וגם תבשילי דגים. פשטידות ופסטלים, לחם ובצקים, ואיך בלי עוגות...
לימים הספר הזה היה השני בבית לאחר רות סירקיס.
במיוחד אהבתי ואני אוהב להכין ממנו:
סלט מסוויה של פלפלים ועגבניות.
סלט ברבה של סלק
מטבוכה
סלט גזר עם חריף ( אני שם אריסה )
מרק חרירה חורפי
קציצות בקר באפונה וכרפס
ואיך לא זיתים מבושלים
וגם עוף עם זיתים
סיגרים ( מלאתי עם טונה )
ופסטלים
וכמובן מופלטות וכל מוצאי פסח " אל ברייר" לביבות מסולת
אז הנה המתכון האהוב עלינו ולא רק בחג
זיתים מבושלים
זיתים מבושלים זה משהו בסיסי בסלטים מרוקאיים.
אצלנו במשפחה מאוד אוהבים וגם החברים במפגשים שעושים על האש.
כל כך פשוט
כל כך כיף
2 קופסאות של זיתים מגולענים
10 עגבניות בשלות
שמן זית
אפשר קופסא קטנה של רסק או משהו אחר*
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מחוקה כורכום
פלפל שחור
כפית עריסה למי שרוצה קצת חריפות
4 שיני שום חתוכים
אפשר ורצוי להוסיף כמון
ההכנה
מסננים את הזיתים. מרתיחים את הזיתים בסיר מלא מים וברגע הרתיחה שופכים
את המים בזהירות, וממלאים מחדש במים ? כך שלש פעמים.
מסננים ומצננים.
באותו הסיר מרתיחים מים, מכניסים את העגבניות מחורצות מעט כשהמים רותחים מחכים דקה ומוציאים מצננים ומקלפים.
מרסקים את העגבניות או קוצצים.
מחממים רבע כוס שמן זית בסיר ויוצקים את העגבניות. מבשלים לפחות שעה תוך עירבוב.
לאחר שעה מוסיפים את הרסק* אני משתמש ב" עגבניות כתושות ברסק"
התבלינים והשום מבשלים מעט ומוסיפים את הזיתים לשעה על אש נמוכה ולפני סיום מוסיפים לימון ובודקים טעמים.
אני מוסיף כפית סוכר לכל תבשיל עם רסק עגבניות....
ועוד דבר מהספר למדתי להכיר תבלין חדש" משייה " תנסו אותו אבל בעדינות.
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
יעלה. זיתים מבוקעים בקטגורית חטיפים. צלוחית ע"י הספר ו...
היום יש לי את ספריה של סירקיס הכוהנת הגדולה..גם קיבלתי באופן אישי שבחים ממנה על הזיתים המצומקים שלי. בכתבה שכתבה בעיתון הארץ.
א?ל?ב??ר?ר?יר
שתים וחצי כוסות קמח
שתים וחצי כוסות סולת
4 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
ארבע וחצי כוסות מים
2 כפות סוכר
מערבלים הכל לעיסה אחידה, מניחים לתפוח כשעה.
מחממים מחבת טפלון בשימון קל ביותר עם נייר , ויוצקים לביבות
הלביבה מוכנה כאשר נוצרים בחלק העליון חרירים לא הופכים מסירים ומניחים אחת על השניה.
מגישים חם עם דבש חמאה וקינמון