מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

24/08/14
פינת ספר הבישול: " הבישול המרוקני" אגלה לכם אם לא ראיתם בטח בבלוג שלי שבמסגרת התרומה שלי ל" ציונות" ולקריירה גרתי בקרית שמונה יותר מ 4.5 שנים לשם הגעתי מבת ים, והימים ימי הקטיושות.. שם בקרית שמונה נפתחתי בין היתר לסודות , לטעמים של המטבח המרוקאי כמו גם לשווקים ולמוצרים. ספר הבישול המרוקני (1982) שכבר זרתי למרכז יצא בהוצאת ירושלמי וספרית מעריב על ידי רבקה לוי מלול. בספר פרקים מיוחדים וייחודיים כמו התבלינים, הכלים, המימונה, וכמובן, קוסקוס, סלטים וכבושים, מרקים ותבשילי ירקות, פרק לחמין, תבשילי בשר ותבשילי עוף וגם תבשילי דגים. פשטידות ופסטלים, לחם ובצקים, ואיך בלי עוגות... לימים הספר הזה היה השני בבית לאחר רות סירקיס. במיוחד אהבתי ואני אוהב להכין ממנו: סלט מסוויה של פלפלים ועגבניות. סלט ברבה של סלק מטבוכה סלט גזר עם חריף ( אני שם אריסה ) מרק חרירה חורפי קציצות בקר באפונה וכרפס ואיך לא זיתים מבושלים וגם עוף עם זיתים סיגרים ( מלאתי עם טונה ) ופסטלים וכמובן מופלטות וכל מוצאי פסח " אל ברייר" לביבות מסולת אז הנה המתכון האהוב עלינו ולא רק בחג זיתים מבושלים זיתים מבושלים זה משהו בסיסי בסלטים מרוקאיים. אצלנו במשפחה מאוד אוהבים וגם החברים במפגשים שעושים על האש. כל כך פשוט כל כך כיף 2 קופסאות של זיתים מגולענים 10 עגבניות בשלות שמן זית אפשר קופסא קטנה של רסק או משהו אחר* מיץ מחצי לימון חצי כפית מחוקה כורכום פלפל שחור כפית עריסה למי שרוצה קצת חריפות 4 שיני שום חתוכים אפשר ורצוי להוסיף כמון ההכנה מסננים את הזיתים. מרתיחים את הזיתים בסיר מלא מים וברגע הרתיחה שופכים את המים בזהירות, וממלאים מחדש במים ? כך שלש פעמים. מסננים ומצננים. באותו הסיר מרתיחים מים, מכניסים את העגבניות מחורצות מעט כשהמים רותחים מחכים דקה ומוציאים מצננים ומקלפים. מרסקים את העגבניות או קוצצים. מחממים רבע כוס שמן זית בסיר ויוצקים את העגבניות. מבשלים לפחות שעה תוך עירבוב. לאחר שעה מוסיפים את הרסק* אני משתמש ב" עגבניות כתושות ברסק" התבלינים והשום מבשלים מעט ומוסיפים את הזיתים לשעה על אש נמוכה ולפני סיום מוסיפים לימון ובודקים טעמים. אני מוסיף כפית סוכר לכל תבשיל עם רסק עגבניות.... ועוד דבר מהספר למדתי להכיר תבלין חדש" משייה " תנסו אותו אבל בעדינות.

תגובות  8  אהבו 

אני מכירה את המתכון הזה מורידה מהכמות של מיץ הלימון ובתום הבישול מוסיפה פרוסות לימון מקולפות גם לטעם וגם לקישוט
אני משתמשת בזיתים סורי מבוקעים..זה מעדן...ששת..תודה על הספר המרהיב על כל מתכוניו והסיפורים ..אגב,יש עוד ספר..של הבישול המרוקאי,מלבד זה שמוצג כאן.
24/08/14
אני חושב שיש לי, אבדוק
ששת. תודה. אצלי אוהבים תבשילים עם זיתים. תוכל להוסיף את לביבות הסולת?
יעלה. זיתים מבוקעים בקטגורית חטיפים. צלוחית ע"י הספר ו...
יעלה תזכורת
היום יש לי את ספריה של סירקיס הכוהנת הגדולה..גם קיבלתי באופן אישי שבחים ממנה על הזיתים המצומקים שלי. בכתבה שכתבה בעיתון הארץ.
24/08/14
שושנה: בבקשה: א?ל?ב??ר?ר?יר שתים וחצי כוסות קמח שתים וחצי כוסות סולת 4 ביצים 2 שקיות אבקת אפיה ארבע וחצי כוסות מים 2 כפות סוכר מערבלים הכל לעיסה אחידה, מניחים לתפוח כשעה. מחממים מחבת טפלון בשימו...
שושנה: בבקשה:
א?ל?ב??ר?ר?יר

שתים וחצי כוסות קמח
שתים וחצי כוסות סולת
4 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
ארבע וחצי כוסות מים
2 כפות סוכר

מערבלים הכל לעיסה אחידה, מניחים לתפוח כשעה.

מחממים מחבת טפלון בשימון קל ביותר עם נייר , ויוצקים לביבות
הלביבה מוכנה כאשר נוצרים בחלק העליון חרירים לא הופכים מסירים ומניחים אחת על השניה.

מגישים חם עם דבש חמאה וקינמון
תודה תודה. ההנחות היחידות שאעשה לעצמי, הן לביבות הסולת. אינני רוצה לקלקל את השמחה. אם נאפה אותן תתקבלנה עוגיות. נכון? טיגון נותן טעם אחר למנה. ברור שיותר טעים. אך אני חושבת בריא ככ הרבה שנים שאינני יכ...
תודה תודה. ההנחות היחידות שאעשה לעצמי, הן לביבות הסולת. אינני רוצה לקלקל את השמחה. אם נאפה אותן תתקבלנה עוגיות. נכון? טיגון נותן טעם אחר למנה. ברור שיותר טעים. אך אני חושבת בריא ככ הרבה שנים שאינני יכולה אחרת. הפך להיות הטבע שלי. כשאני מתכוננת לאכול את המנה בעצמי, כמובן.
בוקר אור יעלה. שבתי מהמושב ויש לי זיתים. תרצי לשתף אותנו במתכון שלך?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה