מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

ביום שני ה26/9/16 בשעה 12:00 נארח את הילה אלפרט בקהילה!
הילה היא עיתונאית, שחקנית ומנחת טלוויזיה ישראלית שהתמקדה לאורך השנים בתחום האוכל, המסעדנות והבישול וכותבת טור קבוע בנושא אוכל.
איך עדיף לבשל את העוף בתנור כך שלא יתייבש? איזה סלט יכול לגוון את ארוחת החג? מה הקינוח הפרווה האידיאלי? בואו לשאול ולקבל תשובה מהמומחית! כתבו את השאלות שלכם כבר עכשיו

תגובות  41  אהבו 

20/09/16
היי הילה, אשמח למתכון סייאתי משלך לטופו או אחר
תודה
ששת
שלום לך ומה שלומך? הרבה זמן עבר. חשבתי על המתכון הזה בגלל הליים ובגלל שיש בו משהו מרענן שנראה לי מתאים.שנה טובה מאוד ששתסלט טופו ויטנאמיזהו זמן הליים השכיח במטבחי אסיה. תמצאי אותו בשווקים או אצל ירקני...
שלום לך ומה שלומך? הרבה זמן עבר.
חשבתי על המתכון הזה בגלל הליים ובגלל שיש בו משהו מרענן שנראה לי מתאים.
שנה טובה מאוד ששת

סלט טופו ויטנאמי

זהו זמן הליים השכיח במטבחי אסיה. תמצאי אותו בשווקים או אצל ירקנים עם כבוד. המרכיבים לכ -4 סועדים

3 גזרים בינוניים חתוכים לשערות דקות באורך 5 ס\"מ
קליפה עבה משלושה מלפפונים, חתוכה לשערות דקות באורך 5 ס\"מ
5 גבעוליי בצל ירוק, חתוך לאלכסונים דקים באורך 5 ס\"מ
250 גר\' טופו חתוך לרצועות דקות באורך 5 ס\"מ
צרור עלי בזיליקום מופרדים
צרור עלי בזיל סגול מופרדים
צרור עלי כוסברה מופרדים
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
2 כפות שומשום

לרוטב:
3 פלפלים אדומים, טריים, נקיים מזרעים
3 כפות רוטב דגים
כף סוכר חום
3 כפות מיץ ליים
6 כפות קרם קוקוס

מניחים את מרכיבי הסלט בקערה גדולה, בסמוך להגשה מכניסים לבלנדר את מרכיבי הרוטב ומעבדים למחית חלקה, יוצקים על מרכיבי הסלט מערבבים, מחלקים לקערות הגשה אישיות ומגישים מיד.
שלום וברוכה הבאה בצל קורתנו הווירטואלית. אשמח לקבל מילויים חדשים לירקות ממולאים.. ומה תציעי לי במקום עוף לשבת?? זאת אומרת לצמחונים המקפידים על מרכיבים בריאים.. תודה.. שנה טובהקרדיט צילום למירי צחי...
שלום וברוכה הבאה בצל קורתנו הווירטואלית. אשמח לקבל מילויים חדשים לירקות ממולאים.. ומה תציעי לי במקום עוף לשבת?? זאת אומרת לצמחונים המקפידים על מרכיבים בריאים.. תודה.. שנה טובה

קרדיט צילום למירי צחי
Attached Picture
תודה לך על הברכות. יוצאת מתוך מחשבה שהממולאים גם הם צריכים להיות חפים מבשר.בצלים ממולאים באגוזים ברוטב רכז רימונים ודובדבנים מיובשיםמנה בחמוץ מתוק. אין מה להיבהל ממנה. למרות כל התיאורים אין קושי אמיתי...
תודה לך על הברכות. יוצאת מתוך מחשבה שהממולאים גם הם צריכים להיות חפים מבשר.

בצלים ממולאים באגוזים ברוטב רכז רימונים ודובדבנים מיובשים
מנה בחמוץ מתוק. אין מה להיבהל ממנה. למרות כל התיאורים אין קושי אמיתי בהכנה שלה.

החומרים (ל־6 סועדים):
8 בצלים לבנים גדולים
4 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז מבושל
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
150 גרם שקדים טחונים דק
קליפה מלימון אחד
1.5 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
3 תמרים טריים חפים מגלעין
כוס עלי פטרוזיליה

לרוטב:
5 כפות רכז רימונים
2 כפות סוכר דמררה
מעט פלפל אנגלי טחון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס בנדיבות
2 כוסות מים
כוס דובדבנים מיובשים חפים מסוכר שהושרו כדקה במים רותחים

קולפים את הבצלים וקוטמים את שני צידיהם. חורצים את הבצלים לאורך עד לליבתם. שימו לב: הכוונה היא ליצור חריץ, לא לחצות אותם. מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־40 דקות או עד שהבצלים מתרככים מעט אך צורתם נשמרת. מוציאים את הבצלים מהמים, מעבירים למסננת ושוטפים תחת זרם מים קרים. מניחים להם שיוסיפו להצטנן. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת עם שתי כפות שמן זית על אש נמוכה עד שישחימו. מכניסים למעבד מזון עם שאר חומרי המילוי וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה שמזכירה מרקם של בשר טחון (סילחו לי על הדימוי). טועמים ומתקנים תיבול.
מפרידים את הבצלים לגלדים בודדים, ממלאים אותם, סוגרים תוך כדי גלגול לצורת גליל ומהדקים. מניחים בשכבה אחת בכלי עגול המתאים לאפייה בתנור. מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים אל הכלי שבו הבצלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים ב־150 מעלות.

ובמקום עוף, יש מתכון נפלא:

קציצות מנגולד בפרמיז\'ן וסלק

מנה פשוטה, יפהפייה וטעימה המוגשת על אורז לבן שעושה שימוש אחר בסלק. בזמן הצילומים לימד אותי אלי הופנר, מעצב המנות, לטגן את האורז בחמאה עם מעט שמן. זה צובע אותו בטעם משגע.

חומרים לקציצות:

2 צרורות עלי סלק (מנגולד) שטופים, בסביבות 700 גר\' כל אחד
קליפה מלימון מגורד
מלח
4 כפות שמן זית לטיגון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
20 גר\' גבינת פרמיז\'ן מגורדת דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית זנגוויל טחון

חומרים לרוטב
כוס וחצי מיץ סלק שתביאו מדוכן מיצים
1/2 כף רכז רימונים
שן שום קצוצה דק
מלח

להגשה
2 כוסות אורז לבן מבושל
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)

ההכנה
חותכים את החלק הלבן מעלי המנגולד ושוטפים אותם היטב.
קוצצים את עלי המנגולד ומאדים אותם במחבת גדולה ויבשה. המים שעליהם מספיקים לפעולת האידוי. אתם רוצים אותם רכים אבל בלי הרבה נוזלים. מוציאים את העלים מהמחבת בלי לשטוף אותה. מצננים, סוחטים היטב וקוצצים. מערבבים את עלי המנגולד עם כל החומרים לקציצות.
צרים קציצות ומשטחים אותן. מחממים שמן באותה המחבת בה השתמשתם לאידוי ומטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים על צלחת עם נייר סופג. שופכים מהמחבת את שמן הטיגון ובמקומו יוצקים את מיץ הסלק. מנמיכים את האש ומוסיפים לבשל עוד חמש דקות. ממליחים, מוסיפים את הכוסברה ושן השום. מיד אחריהם מחזירים את הקציצות למחבת מנערים אותה ככה שהנוזלים יכסו את הקציצות. מגישים למרכז השולחן מגש עליו תלולית של אורז לבן ומעליה הקציצות. מפזרים עלי כוסברה ומגישים- בתאבון

ושנה טובה!
שלום הילה.אשמח למתכון לראש השנה, מתכון צמחוני. תודה מראש.
שלום עירית,מנה מדהימה ומקורית: סלק ממולא בבורגול ואגוזים החומרים (ל־10 מנות):10 סלקים יפים עם ציצית גבעול לראשםחומרים למילוי1/2 כוס בורגול גס2 בצלים קצוצים דק2 כפות שמן זית75 גרם אגוזי מלך טחונים דק75...
שלום עירית,

מנה מדהימה ומקורית: סלק ממולא בבורגול ואגוזים

החומרים (ל־10 מנות):
10 סלקים יפים עם ציצית גבעול לראשם
חומרים למילוי
1/2 כוס בורגול גס
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן זית
75 גרם אגוזי מלך טחונים דק
75 גרם שקדים טחונים דק
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 כפית מלח מחוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס עלי כוסברה

לרוטב:
5 כפות רכז רימונים
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס בנדיבות
2 כוסות מים
1 כוס חמוציות

מבשלים את הסלקים עד שמזלג ננעצת בבשרם ומסננים. קולפים, מסירים את הכיפה ושומרים אותה בצד. באמצעות כף פריזיאן מרוקנים את הסלקים כך שיישארו שוליים בעובי של כחצי ס\"מ. משרים את הבורגול במים לרבע שעה ומסננים. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת עם שתי כפות שמן זית על אש נמוכה עד שישחימו. מכניסים למעבד מזון עם שאר חומרי המילוי וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה שמזכירה מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את הסלקים עד ל-3/4 מגובהם מכסים בכיפת הגבעול ששמרנו ומצופפים בסיר רחב ונמוך שוליים. בסיר נוסף, על אש קטנה, מבשלים את כל חומרי הרוטב למשך כחמש דקות או עד שיימס הסוכר. יוצקים לתוך הסיר עם הסלקים ומיד מעלים על האש. מכסים בנייר אפייה את כל פני הקוטר הפנימי. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה משך כשעה. מדי פעם פותחים וזולפים מהרוטב על ראשי הסלקים.

בתאבון ושנה טובה!
אשמח למתכון של קלופס.
תודה.
שלום בלה,אשמח לתת. אוהבת קלופס. שתהיה לך שנה נהדרת, הילהקלופס בהשפעה איטלקיתהכמות יפה לכ-4 סועדים 500 גרם בשר בקר טחון מאזור הצלעות1-2 שן שום כתושה2 כפות גדושות פירורי לחם1 כף עלי טימין טריים2 ביציםשמ...
שלום בלה,
אשמח לתת. אוהבת קלופס. שתהיה לך שנה נהדרת, הילה

קלופס בהשפעה איטלקית
הכמות יפה לכ-4 סועדים

500 גרם בשר בקר טחון מאזור הצלעות
1-2 שן שום כתושה
2 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף עלי טימין טריים
2 ביצים
שמן זית
מלח
פלפל
2 ביצים קשות , קלופות
חופן זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
1 קופסאת עגבניות משומרות, מרוסקות, רצוי איטלקיות


אופן ההכנה:
מתבלים את הבשר במלח, פלפל ושום. לשים היטב. מוסיפים ביצה פירורי לחם וכף שמן זית וממשיכים ללוש כחמש דקות. מניחים את הבשר שינוח במקרר לשעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית \"אינגלישקייק\" בנייר אפייה ומשטחים מעליה מחצית מכמות הבשר. מפזרים מעל את הזיתים הקצוצים ומניחים את שתי הביצים הקשות במרחק של כ-5 ס\"ממ זו מזו ומבלי שיגעו בדפנות התבנית. מכסים את הכל עם שארית הבשר ומהדקים. בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם מלח, פלפל ו-4 כפות שמן זית. יוצקים מעל הבשר ומכסים בנייר אלומנים. מכניסים לתנור למשך 30 דקות מסירים את הנייר וממשיכים לאפות משך 10-16 דקות נוספות. מניחים לקלופס שינוח מעט ופורסים.

קחי לך עוד משהו שמגיע מסקוטלנד. יש הרבה גרסאות לא כשרות למנה הזו שמאוד אוהבת לארח בתוכה בייקון. זה מתכון שקיבלתי ממאיר דנון שהכשיר יפה את השרץ

ביצה סקוטית
אי מאפשר שלא לחשוב על הקלופס היהודי כשמסתכלים על הקציצה המחביאה בתוכה ביצה. הכמות לחמש קציצות

5 ביצים
לקציצה
500 גרם בשר עגל חלב טחון, עם מעט שומן (אפשר גם פרגית , למי שמעדיף מעוף)
1 ביצה
3 עלי מרווה קצוצים דק
5 מחטי רוזמרין, קצוצים דק
רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
קורט קינמון טחון
כפית שטוחה מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי
4-5 כפות קמח
100 גר\' פירורי לחם
ביצה טרופה

שמן לטיגון עמוק
חרדל טוב להגשה

הכנה
מערבבים את חומרי הקציצה ליצירת תערובת אחידה, טועמים מעט ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מניחים בקירור.מרתיחים מים בסיר קטן. מחוררים את הצד הפחוס של הביצים בנעץ, לקבלת חור בקליפה.מניחים את הביצים במים הרותחים ומבשלים 6 דקות בדיוק. מוציאים ומעבירים לקערת מים קרים לכמה דקות. כשהביצים קרות מקלפים בזהירות ומניחים על מגבת לייבוש.מחלקים את תערובת הבשר לחמישה כדורים שווים. משטחים כל כדור מהתערובת בידיים רטובות מעט לדסקית שטוחה (כמו שמכינים קובה) .מגלגלים את הביצים במעט קמח .מניחים בכל פעם ביצה על דסקית הבשר בעדינות רבה ומכסים אותה ליצירת מעטפת בשר אחידה מכל צדדיה.
מצפים את הקציצות בקמח,ביצה ופירורי לחם, בדומה לשניצל ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. השמן צריך להיות חם , אך לא מדי (150 מעלות), כדי שהבשר יתבשל והביצה שבתוכו תתחמם, מבלי שהציפוי יישרף. מגישים עם חרדל אנגלי טוב, גם דיז\'ון הולך.
שלום. ברוכה הבאה. אשמח למתכון לעוגת דבש ולעוגיות בריאות לא מסובכות להכנה לראש השנה. לצורת הגשה מקורית של פירות לשולחן החג. איך חותכים? איך מסדרים ואיזה רוטב? תודה.
ברוכה הנמצאת מלי, בבקשה:עוגת דבש, קקאו וגינסמתכון שקיבלתי מיאיר פיינברג לעוגה מתובלת, מלאה בריחות, שנשארת עסיסית ולחה למשך זמן ארוך. מה צריכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס\"מ) 250 מ\"ל (3/4 בקבוק) בירה ג...
ברוכה הנמצאת מלי, בבקשה:

עוגת דבש, קקאו וגינס
מתכון שקיבלתי מיאיר פיינברג לעוגה מתובלת, מלאה בריחות, שנשארת עסיסית ולחה למשך זמן ארוך.

מה צריכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס\"מ)

250 מ\"ל (3/4 בקבוק) בירה גינס
100 גרם דבש
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
60 גרם קקאו איכותי
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
140 גרם (3/4 מכל) שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
1/2 כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן
קורט הל
280 גרם (2 כוסות) קמח
3 כפיות אבקת אפייה

מה עושים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים לסיר את הגינס, הדבש והחמאה וממיסים על אש קטנה, עד שהחמאה נמסה לגמרי. בינתיים מכניסים לקערת המיקסר קקאו, סוכר, שמנת חמוצה, ביצים, תבלינים וקמח וטורפים קלות כדקה.
כשסירופ החמאה מוכן, מסירים מהאש ומוזגים את התערובת גם כן לקערת המיקסר. מערבלים היטב כדקה. ברגע שהבלילה אחידה מוסיפים פנימה אבקת אפייה ומערבבים 20 שניות נוספות. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה קפיצית (קוטר 24 ס\"מ) משומנת, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה - הקיסם צריך לצאת יבש. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר היטב.


עוגיות בריאות
הכמות יפה לכ-20 עוגיות
1 כוס שיבולת שועל
1 כף קמח מלא
1/3 כוס אגוזי מלך טחונים
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות קוקוס
50 גר\' חמוציות ללא סוכר
4 כפות סוכר חום כהה (לא דמררה)
1 ביצה
2 כפות שטוחות טחינה גולמית
1/3 כוס שמן קנולה/תירס

אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת עבודה טורפים את הביצה, מוסיפים את הסוכר, השמן והטחינה. מחליפים את המטרפה בכף ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורים בגודל של שזיף קטן ובעזרת ידיים רטובות מעט משטחים לעוגיות. מניחים על נייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות עד שנעשות זהובות בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים.

באשר לפירות אני נותנת לך מתכון נפלא שיכול להיות מוגש לצד מגש פירות חתוכים טריים אבל עובד מצויין לצד פירות שעברו צלייה בתנור. חצאי אפרסק או נקטרינות, פרוסות אננס או שזיפים. כל אחד מארבעת אלה יודה לך אם תכניסי אותו לתנור על מצב גריל כשמעליו מעט סוכר דמררה. צלייה בת 15 דקות וזהו. לשולחן עם הרוטב הזה בצד או מעל. בהצלחה.

רוטב קרמל מלוח מקרם קוקוס
לא להבהל מהפלפל החריף. הוא טעם רקע מבורך
מצרכים:
3/4 כוס סוכר
150 מ\"ל קרם קוקוס
1/2 פלפל חריף טרי חף מזרעים קצוץ דק דק
1/2 כפית מלח גס
אופן הכנה:
בסיר קטן מעל אש נמוכה ממיסים את הסוכר ומניחים לו שיזהיב. משגיחים היטב שלא יישרף. מדי פעם מטלטלים את הסיר ומצד לצד ומסובבים, ככה שהפעולה תתבצע באופן אחיד. מוסיפים את קרם הקוקוס. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק וחלק ומסירים מיד מהאש. מוסיפים את הפלפל, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מלח גס ומערבבים בעדינות. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר. לפני השימוש חשוב לחמם מעט את הרוטב שישוב להיות נוזלי. גם מיקרו חוקי בהחלט.

בתאבון ושנה טובה!
הי. אשתי מבקשת מתכונים לגלידות פירות ויוגורט. אני אשמח לקבל מתכון למרק ללא בשר וללא עוף ובעיקר לכדורים למרק משהו כמו קניידאלאך לימות השנה. תודה. שנה טובה.
שלום לך יואל ושנה טובה מאוד. לא ברור לי מגוף השאלה אם יש לכם מכונת גלידה ולכן אתן כמה מתכונים בדרגות קושי שונות.סורבה נקטרינותהבמה בסורבה שייכת לפרי ממנו הוא מופק. תבחרו את הטוב ביותר בשביל המתכון שלכ...
שלום לך יואל ושנה טובה מאוד. לא ברור לי מגוף השאלה אם יש לכם מכונת גלידה ולכן אתן כמה מתכונים בדרגות קושי שונות.

סורבה נקטרינות
הבמה בסורבה שייכת לפרי ממנו הוא מופק. תבחרו את הטוב ביותר בשביל המתכון שלכם ולכו על פרי בשל. רצוי להשתמש במים מינרלים שמביאים טעם נקי. את הנקטרינות במתכון אפשר להחליף כמעט בכל פרי.

600 גר\', כ-4 נקטרינות צהובות בשלות
200 גר\' סוכר
מיץ מחצי לימון (10 מ\"ל)
180 מ\"ל מים קרים (בסביבות ה-3/4 כוס)
מעל קערה בוצעים בעזרת כפות הידיים את הנקטרינות ומסלקים את החרצן, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומקררים במקרר למשך שעה לפחות. מוסיפים את המים הקרים ומרסקים במעבד מזון למחית חלקה. מסננים דרך מסננת צפופה ומעבירים למכונת הגלידה עד לקבלת סורבה. כחצי שעה בערך.
כשאין מכונת גלידה מעבירים את התערובת המסוננת לכלי נירוסטה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים. כל שעה וחצי שוברים ומרסקים את גושי הקרח. חוזרים על הפעולה משך שלוש פעמים לפחות.

סורבה מנגו

400 גר׳ מנגו (עדיף מאיה) מקולף ומגולען
100 גר׳ סוכר
מיץ לימון לפי הטעם
מערבלים הכל בבלנדר, יוצקים לתבניות קוביות קרח ומקפיאים

סורבה שוקולד מריר

175 גר׳ שוקולד מריר (פרוה) משובח – רצוי ` מוצקי קקאו ומעלה
250 סמ\"ק מים חמים
65 גר׳ סוכר
1 כפית קקאו הולנדי איכותי

גיוונים אפשריים: תמצית וניל טהורה / ספל אספרסו חזק או כפית קפה נמס

בסיר נירוסטה (לא אלומיניום!) מערבבים סוכר עם קקאו (למניעת גושים), מוסיפים קוביות שוקולד, מוזגים מים חמים ובוחשים לקבלת מרקם חלק. אם צריך, אפשר לחמם מעט עד להמסת הסוכר והשוקולד מעל אמבט מים חמים (בן מארי), מצננים מעט ומקפיאים.

גלידת שוקולד
זהו מתכון למתקדמים ועל מנת להצליח איתו יש להצטייד במדחום אותו קונים בזול בכל חנות לכלי מטבח ובמכונת גלידה שהמחירים שלה נעים בין 600-4,000 ש\"ח. אני מביאה בפניכם את חומרי הגלם כפי שאיתי מעדיף אותם. אתם יכולים, כמובן, להמיר אותם באחרים. כדאי לקרוא פעם אחת ברצף לפני שמתחילים

400 גר\' חלב טרי 3% חלב בשקיות
140 גר\' ביצה (בערך 3 ביצים)
200 גר\' שמנת מתוקה
170 גר\' סוכר
70 גר\' שוקולד מריר 70%, רצוי תוצרת לובקה
40 גר\' קקאו מלא 23% רצוי תוצרת ולרונה
1 תרמיל וניל

אופן ההכנה
מערבבים חצי מכמות הסוכר עם הביצים וטורפים קלות. מניחים בצד. מוסיפים את יתרת הסוכר לחלב ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את הקקאו. חוצים את תרמיל והניל ומגרדים בעזרת סכין קטנה את הזרעים. מוסיפים אותם לסיר ביחד עם התרמיל המרוקן ועם חצי מכמות השמנת. מבשלים על אש בינונית אגב טריפה מתמדת. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, מהלך עשר דקות לערך, מסירים מהאש, מוצאים את תרמיל הוניל ומוסיפים פנימה את השמנת הקרה. יוצקים את התערובת החמימה על תערובת הביצים שהנחנו בצד. מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים, הפעם על אש קטנה, תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה. הרגע הנכון הוא כאשר היא מצפה יפה כף נירוסטה. גם התהליך הזה אמור לקחת כעשר דקות. מסננים את הבלילה. במיקרו או על סיר אדים כפול ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הבלילה אותה מקררים משך כשעה במקרר. מעבירים למכונת גלידה ואם נשארתם בחיים אחרי כחצי שעה יש לכם גלידת שוקולד עמוקה ועשירה כמו של מקצוענים.
באשר למרק שביקשת, הרי שחשבתי על המרק הזה שהוא מעט שונה ומתאים מאוד לארוחת החג. הוא גם יארח בשמחה את הכופתאות במתכון הבא אחריו

מרק גזר
כמות ל-6 אנשים
מרק שיקום ויפול על מוכר המיצים שלכם. לפני שיסחוט את כל הכמות בקשו לטעום מעץ ממיץ הגזר שלו. המרק הזה זקוק לגזרים מלאי טעם, מתוקים, לא לעבשים שטעמם יבש מחכות ליד הסוחטת. את המיץ תכנו ביום הסעודה. מתכון שבא בי לפנות בוקר ואני גאה בו מאוד.
3 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף, חף מזרעים חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות דקיקות
5 גזרים קלופים מגורדים בפומפייה דקה
מלח
1 כף דבש
קליפה מלימון
1.5 ליטר של מיץ גזר
מיץ מלימון
3 ס\"מ שורש ג\'ינג\'ר טרי קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
להגשה:
1 כוס עלי כוסברה
100 גר\' שקדים קלופים
2 בצלים ירוקים קצוצים דק

בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפל החריף משך כשתי דקות. מכניסים את הגזרים המגורדים. ממליחים. מנמיכים את האש ומטגנים את הגזר עד שיזהיב, מוסיפים את הדבש ומטגנים משך כדקה נוספת. מוסיפים פנימה את קליפת הלימון ומוסיפים לטגן עוד חצי דקה לערך. יוצקים את מיץ הגזר עם הלימון. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השום והג\'ינג\'ר. מנמיכים את האש ומבשלים משך 7 דקות נוספות. במקביל, על מחבת יבשה קולים את השקדים עד שיזהיבו. כל סועד מקבל קערה עם מרק ומעליו כוסברה מעט בצל ירוק ושקדים קלויים.

ישנם הרבה מתכונים לכופתאות מרק. בחרתי לך אחד קל ומבושם
קניידלך בלאגן מבושמים
אני מעצבת את הכופתאות בעזרת שתי כפות. ממלאים מחצית מהכף בתערובת ובעזרת כף נוספת מעצבים למין בצקנית מאורכת שאותה מחליקים אל המים.

החומרים:
4 ביצים
4 כפות שמן תירס
8 כפות מים רותחים
מלח
פלפל
2 כפות שמיר קצוץ דק
קליפה מגורדת מלימון
10 כפות גדושות קמח מצה

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את השמן ואחר כך את המים, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמיר וקליפת הלימון. הכל מבלי להפסיק לטרוף. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למשך כעשרים דקות. מרתיחים סיר גדול של מים עם מלח. כשהמים מבעבעים טובלים בהם את הכפות, לוקחים מהבלילה, עושים קנלים (כמוסבר למעלה) או שפשוט מחליקים לתוך המים. בזמן ההכנה חוזרים מדי פעם לטבול את הכפות במים הרותחים. מבשלים את הכופתאות כעשר דקות בסיר סגור. מוציאים עם כף מחוררת למגש. לפני ההגשה מחממים שוב במרק רותח.

בתאבון ושנה טובה לשניכם!
אשמח לקבל מתכון לחלה מתוקה לראש השנה מקמח שיבולת שועל ללא חיטה.. תודה..
שנה טובה שושנה. לצערי אין לי מתכון לחלה עם שיבולת שועל וממילא מתכונים כאלה דורשים רשימה אין סופית של קמחים חלופיים. תחת זו אני מביאה לך מתכון לחלה עם דבש העושה שימוש ב\"כרגיל ללחם\" הקמח שפיתחה השפית ...
שנה טובה שושנה. לצערי אין לי מתכון לחלה עם שיבולת שועל וממילא מתכונים כאלה דורשים רשימה אין סופית של קמחים חלופיים. תחת זו אני מביאה לך מתכון לחלה עם דבש העושה שימוש ב\"כרגיל ללחם\" הקמח שפיתחה השפית עינת מזור. מקווה שיישא חן בעינייך. בהצלחה

חלה מתוקה לראש השנה
1 חבילת קמח (500 גרם) כרגיל ללחם, ללא גלוטן
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס (50 גרם) דבש
-1 ביצה (L ),בטמפ\' החדר
1 כוס (240 מ\"ל) מים פושרים
-1/4 כוס (50 מ\"ל) חמאה מומסת
½ 1 כפיות מלח
1 ביצה מהולה בכפית מים, להברשת החלה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מחובר, מערבבים שקית קמח כרגיל ללחם עם השמרים. מוסיפים את הדבש, ביצה, מים, חמאה ומלח ולשים את החומרים לבצק כ 7 דקות, מהירות בינונית, לקבלת בצק חלק ודביק מעט. משמנים את פני הבצק בשמן ואת הקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעתיים או מומלץ להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה. מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך,מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו על גבי המשטח לקבלת בצק נוח לעבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל וקולעים צמה. .מעבירים את החלה לתבנית לחם משומנת או לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים את החלה במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים (כ 20 דקות התפחה). מברישים בביצה טרופה, ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה עמוקה
תאנים
למי שאוהב תאנים , ישנה אפשרות לשלב תאנים במאכל שהוא לא מנה אחרונה ?
בהחלט. תאנים אוהבות שילובים של עלים ירוקים כמו ארוגולה וחרדל ואז ספיק להם שמן זית ומלח. משהו בטעם המתוק שלהן מבליט יפה את מרירות וחריפות העלים. בחרתי להביא לפניך מתכון שאני אוהבת במיוחד. שנה טובה ובהצ...
בהחלט. תאנים אוהבות שילובים של עלים ירוקים כמו ארוגולה וחרדל ואז ספיק להם שמן זית ומלח. משהו בטעם המתוק שלהן מבליט יפה את מרירות וחריפות העלים. בחרתי להביא לפניך מתכון שאני אוהבת במיוחד. שנה טובה ובהצלחה.

סירות אנדיב ברוטב תאנים
כמעט בכל עונה אני ממלאה סירות אנדיב. אותו ירק מריר שמשחיר במגע עם האור והולך מצוין עם גבינות כחולות וטעמים מתקתקים של פירות. זו שעתן של תאנים נוטפות דבש שמשתדכות אליהם מצוין וביחד מקבלים מנה מקסימה לנשנוש של תחילת ארוחה או קוקטייל. הכמות ל-14 סירות

החומרים לסירות:
1 ראש אנדיב
100 גר גבינה מסוג פרומעז בטמפרטורת החדר
100 גר\' גבינה מסוג סנט מור בטמפרטורת החדר

החומרים לרוטב:
5 תאנים רכות
4 עגבניות שרי
2 בצל ירוק (ללא החלק הלבן)
2 שיני שום קלופות
½ כפית מחוקה מלח
ההכנה:
מפרקים את האנדיב לעליו. כל עלה נראה כמו סירה קטנה. מערבבים בין שני סוגי הגבינות וממלאים את השליש התחתון והקעור של העלה. מכניסים את כל החומרים לרוטב למעבד ומזון וטוחנים יחד למחית גסה. יוצקים מעל כל עלה אנדיב כמות של כשתי כפיות, ומגישים.
24/09/16

מרים _695_
6:09, היום
מחפשת מתכון פרווה קל להכנה ולעיכול לארוחות החג
חג שמח מרים ושנה טובה מאוד. פירה לימוני פירה בהשראת ה\"תומה\" מהמטבח הערבי. הוא פרווה והולך מקסים עם תבשיל הבשר. הכמות מספיקה ל-6-8 איש 1ק\"ג תפו\"א מהזן המתאים לאפייה1 כוס שמן זיתמיץ מלימון4 שיני ש...
חג שמח מרים ושנה טובה מאוד.

פירה לימוני

פירה בהשראת ה\"תומה\" מהמטבח הערבי. הוא פרווה והולך מקסים עם תבשיל הבשר. הכמות מספיקה ל-6-8 איש

1ק\"ג תפו\"א מהזן המתאים לאפייה
1 כוס שמן זית
מיץ מלימון
4 שיני שום קצוצות דק
מלח לפי הטעם

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את התפוחים כשהם עטופים בנייר כסף למשך כשעה וחצי או עד שהם מתרככים. מועכים לפירה ומערבבים עם מיץ הלימון, השום והמלח. בהדרגה, בזרם דק ותוך כדי בחישה נמרצת מוסיפים את שמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
נורית מהפייסבוק שואלת:
האם הנוזלים לעוגת דבש ,צרכים להיות מקפה תה ,או שאפשר גם מים בלבד, או תה צמחי ללא קפאין,יש הרבה טעמים ,תודה בשנה מתוקה לך...
שלום לך נורית, אין שום מניעה מלהשתמש בתה צמחים. גם מים יעשו את העבודה אבל יפחיתו מעט ארומה בתוצאה הסופית.
אשמח לטיפים לבשלנית ממש חובבנית שלא כל כך מבינה בתבלינים, איזה תבלינים מבחינתך הם מאסט במטבח ואפשר לשים מהם ברוחב לב? או איזה כלל אצבע בנוגע לתבלון. תודה רבה!
יותר משמשנים סוגי התבלינים חשובה הדרך בה קונים אותם. למרות גבעות התבלינים שהפכו קישוט במעדניות וסופרים זכרו שאין לנו אלא לראותם בלבד. הגבעות הצבעוניות מושכות את העין אבל בפה הן לא באמת שוות. תבלינים ר...
יותר משמשנים סוגי התבלינים חשובה הדרך בה קונים אותם. למרות גבעות התבלינים שהפכו קישוט במעדניות וסופרים זכרו שאין לנו אלא לראותם בלבד. הגבעות הצבעוניות מושכות את העין אבל בפה הן לא באמת שוות. תבלינים רצוי לקנות שלמים ובעזרת מכתש ועלי לכתוש רגע לפני השימוש. זה אולי נשמע קשקוש טורדני אבל כשמתרגלים הרי שמדובר בפעולה קלה עם ריח גדול.
בכל מקרה קנו תבלינים במשקלים קטנים אצל מוכרי תבלינים שאתם סומכים עליהם כי תבלינים טחונים ששוכבים בבית ממהרים לאבד כוח. תמיד כשמתבלים יש להתחיל מכמות קטנה לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
שנה טובה!
25/09/16
אשמח למאכלים שמכינים מהסימנים של החג, דלעת, לוביה, כרשה סלק, גזר
ששת היקר, מאחר ופרסמתי פה הרבה מתכוני כרשה וסלק ומאחר והקשר שלך למטבח אינו זר לי, החלטתי ללכת אתך על הדלעת. מתכון אחד מחזיר שוב לאסיה והאחר איטלקי.שנה טובה שתהיה לך במטבחי העולם כולם!כדורי עוף בקרם דל...
ששת היקר, מאחר ופרסמתי פה הרבה מתכוני כרשה וסלק ומאחר והקשר שלך למטבח אינו זר לי, החלטתי ללכת אתך על הדלעת. מתכון אחד מחזיר שוב לאסיה והאחר איטלקי.
שנה טובה שתהיה לך במטבחי העולם כולם!

כדורי עוף בקרם דלעת ערמונים וחלב קוקוס.

כמה רכות ישנה במנה הזו שנולדה במטבח שלי בהשראת המטבח היהודי-הודי ועברה עידון. בטעם ובמרקמים. טעמים שמציעים מהמתוק-חריף הזה שבו כל ביס קורא מיד לביס הבא. כמות ל-6-8 אנשים

החומרים לרוטב:

2 דלעות ערמונים במשקל כולל של כ-500 גר\'
כדורי בשר עוף בקרם דלעת ערמונים וחלב קוקוס
5 ס\"מ שורש ג\'ינג\'ר טרי קלוף
1 בצל אדום קלוף
1 פלפל ירוק טרי, נקי מזרעים
2 שיני שום קלופות
2 כפות שמן תירס
1 פחית חלב קוקוס
1.5 כפית דבש
1 כפית מחוקה מלח
3 עגבניות שרי

החומרים לכדורי העוף:
500 גר\' חזה עוף טחון
1 ביצה
1 כפית מחוקה מלח
קליפה מלימון אחד
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

בסיר עם מים מבשלים את הדלעת בקליפתה עד שהיא מתרככת ומתמסרת לנעיצת מזלג. מוציאים מהמים ומנחים שתצטנן מעט. מכניסים למעבד מזון את הג\'ינגר, הבצל, הפלפל והשום וטוחנים טחינה גסה. ככה שכל המרכיבים יראו כאילו קצצתם אותם דק-דק. מחממים בסיר קטן את השמן ועל אש בינונית מזהיבים את התערובת של הבצל והגי\'נג\'ר. (לא לרחוץ את הכלי של המעבד כי כבר חוזרים אליו שוב.) חוצים את הדלעת, מנקים החוצה את הגרעינים ובעזרת כפית מרוקנים את בשרקה הכתום למעבד המזון. מוסיפים את חלב הקוקוס, הדבש, המלח, העגבניות והתערובת שטיגנו. (לא רוחצים את הסיר כי כבר חוזרים אליו.) מעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר ועל אש קטנה מביאים לרתיחה. מערבבים את תערובת בשר העוף, יוצרים כדורים מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג. בעדינות, מחליקים פנימה אל הרוטב המבעבע ומוסיפים לבשל משך רבע שעה. מגישים ביחד עם אורז לבן.

פסטה עם דלעת ושקדים.
מתכון קל בטירוף שמביא שמחה גדולה מהמטבח האיטלקי שהסתדר עם הדלעת מהרגע הראשון. הדלעת שנולדה באמריקה והגיעה לאירופה במאה ה-16 יחד עם העגבנייה, התירס, הקקאו ותפוחי האדמה התאקלמה יופי במטבחי אירופה. בתקופה הזו בה סוכר שהופק מקנים היה עסק לעשירים, כל מתיקות התקבלה בברכה. אילו הכירו טעמה של דלעת אחת קטנה שעתידה להיוולד בארץ הקודש מאות שנים אחר כך אולי היו עושים הרבה פחות צרות ליהודים. כמות ל-4 אנשים

2 דלעות ערמונים במשקל כולל של כ-500 גרם
מעט שמן זית
500 גר\' ספגטי
50 גר\' חמאה
6 כפות יין לבן יבש
⅛ כפית מחוקה אגוז מוסקט שזה מה שקוראים קורט
40 גר\' גבינת פרמיז\'ן מגורדת דק
1 כף עלי טימין טריים נקיים מענפים
30 גר\' שקדים קצוצים מטוגנים במעט שמן זית

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. פורסים את הדלעות לשמונה חלקים ונפטרים מהגרעינים. מושחים במעט שמן ואופים משך 15-20 דקות או עד שהדלעת והקליפה רכים. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומסננים. מעבירים את הדלעת על קליפתה למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה ביחד עם החמאה, אגוז המוסקט, היין והפרמיז\'ן. טועמים ומוסיפים מלח אם רוצים. מאחדים ביחד עם הפסטה המבושלת מחלקים לארבע צלחות זורים מעל עלי טימין ומעט שקדים קלויים ומגישים מיד.
אין אין אין, חג בלי קציצות פראסה, קרישה,
שנה טובה עדינה וסלחי לי שהשארתי לך את מלאכת הבחירה. אני באמת אוהבת את כולן. לפני המתכונים רק אומר ששנים הקפדתי לקצוץ את הכרישה ביד. פחדתי שתאבד את המרקם שלה במעבד מזון. השתדלות מיותרת. אפשר להשתמש במכ...
שנה טובה עדינה וסלחי לי שהשארתי לך את מלאכת הבחירה.
אני באמת אוהבת את כולן. לפני המתכונים רק אומר ששנים הקפדתי לקצוץ את הכרישה ביד. פחדתי שתאבד את המרקם שלה במעבד מזון. השתדלות מיותרת. אפשר להשתמש במכשיר אבל בתנאי שמקפידים על עבודה בפולסים בודדים וקצרים. תנו למכונה שתקצוץ במקומכם אבל אל תרשו לה להפוך את התערובת לעיסה משחתית.
כשאתם מוציאים את הקציצות על הנייר הסופג אל תבנו קומות. סדרו אותן בשכבה אחת. הקומות כולאות את אדי החום שהם יודעים איך להפוך כל קציצה לסמרטוטית.

קציצות כרישה וטלה

את המתכון הזה קיבלתי לפני שנים ממריה, העוזרת של מימו ואדריאנה שהגיעה לרומא מכפר קטן בחבל אמברוציו והיתה פריקית של תבשילי טלה. את הקציצות האלה היתה מכינה מכרישה או ממנגולד אותו היתה רוחצת היטב ומבלי לייבש מניחה על מחבת גדולה. טיפות המים שעל העלים מספיקות בהחלט למלאכת האידוי. את העלים היתה מניחה על מסננת, קוצצת וממשיכה הלאה כמתואר במתכון. אני לימדתי אותה להגיש את הקציצות שלה עם סלסה או יוגורט. בשני המקרים היתה מריה מוסיפה גבינת פקורינו מגורדת. המשוחררים מכבלי הכשרות מוזמנים לעשות את אותו הדבר. אפשר, בלי שום בעיה להחליף את בשר הטלה בזה של בקר. הכמות מספיקה ל- 25 קציצות קטנות.

5 כרישות (החלק הלבן בלבד)
250 גרם בשר טלה טחון
2 ביצים טרופות
1 כפית מחוקה מלח
1/4 פלפל לבן טחון טרי
2 כפות גדושות פירורי לחם
שמן לטיגון

סלסה להגשה
3 עגבניות עסיסיות בשלות
1 שן שום
קליפה מחצי לימון
מלח גס

הוראות הכנה
שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.
חותכים לחתיכות באורך של 5 ס\"מ ומבשלים בסיר עם 2 ליטר מים וחצי כף מלח עד שהן מתרככות. 40-30 דקות. מסננים ומשאירים במסננת לשעה וחצי. אם הן נשארות נוזליות סוחטים בעדינות
קוצצים אותן דק בסכין או במעבד מזון. שניים-שלושה פולסים. לא יותר. שלא יהרס המרקם. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים עם הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל לתערובת חלקה. מניחים לפחות לשעה.
עכשיו מכינים את רסק העגבניות. בפומפייה מגרדים את העגבניות
קוצצים פנימה שן שום, מגרדים את קליפת הלימון מוסיפים מלח,
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים בשמן בגובה שלושה ס\"מ עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג. מגישים עם מעט רסק על כל קציצה.

קציצות כרישה עם גבינת פרמיז\'אן

את הגבינה שהוצאתי מהמתכון של הקציצות עם הטלה העברתי לכאן ויצא משגע. במתכון לקציצות האלה מעלים מעט את כמות הפולסים אבל כאמור מקפידים שלא להגזים. הכמות מספיקה ל-18 יחידות

מרכיבים:
1 קילו כרישה
1 ביצה
3-2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת פרמיז\'ן או גבינת פקורינו מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל שחור טחון
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
מסירים את החלקים הירוקים של הכרישות. מבשלים את החלקים הלבנים בסיר עם 3 ליטר מים וחצי כף מלח עד שהם מתרככים. מוציאים וסוחטים טוב טוב. ממש טוב. מרסקים במעבד מזון ביחד עם כל החומרים למעט שמן זית. חמישה שישה פולסים. במחבת מחממים את שמן זית בגובה של כ-2.5 ס\"מ. צרים קציצות קטנות ושטוחות, מטגנים עד שיזהיבו מכל צד, מעבירים לנייר סופג ואוכלים מיד.

קציצות פראסה עם תפוח אדמה ופלפל חריף
את הקציצות האלה למדתי להכין מרבקה. היא נולדה ביפו וכשהייתה בת שש סוס רתום לעגלה הרג את אימא שלה. בבניין בו חיו היו זוג עולים מבולגריה, חשוכי ילדים שלקחו על עצמם לבשל לה ולאחיה הקטן ארוחות צהרים. לאישה קראו אסתריקה. רבקה אומרת שהיה היתה בשלנים גדולה וזה היה בזבוז שילדים לא יגדלו על המטבח שלה. את הקציצות האלה היא למדה להכין ממנה. אחרי זה, כשנישאה לתימני שלה הוסיפה פנימה קצת חריף. המכות מספיקה ל-25 קציצות בערך

חומרים:

5-4 כרשות החלק הלבן בלבד
1 תפוח אדמה קלוף, חתוך לקוביות
3-2 ביצים
2 פרוסות לחם לבן, רצוי יבש, ללא הקרום
1 פלפל אדום חריף פרוס לפרוסות דקיקות
מלח
שמן תירס לטיגון
ההכנה:

מסירים את החלקים הירוקים של הכרשות, שוטפים היטב וחותכים לטבעות. מבשלים את הכרישות בסיר עם 1.5 ליטר מים וכפית מלח, עד שהן מתרככות. בסיר נוסף מבשלים את תפוחי האדמה בכוס מים עד שהם מתרככים. מסננים מהמים. את הכרישות סוחטים היטב. מרטיבים את הלחם במים וסוחטים היטב. מעבירים למעבד מזון את הלחם עם תפוחי האדמה וקוצצים עם פולסים קצרים, שניים שלושה לא יותר. קוצצים את הכול. מעבירים לקערה, מערבבים עם הפלפל החריף, הביצים, והמלח. יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים במחבת עם שמן תירס חם.

קציצות כרישה עם צימוקים

המתכון הזה לוקח את הקציצות למקום מעט יותר מתקתק שגם הוא מתאים לכרישה. אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות ואת המוצרלה בשתי כפות גבינת טיב טעם. הכמות מספיקה ל-20 קציצות בערך

מרכיבים:
1 קילו כרישה
1 ביצה
3-2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת מוצרלה מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל שחור טחון
30 גר\' צימוקים כהים
1/4 כוס ברנדי
2 שיני שום קצוצות דק
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים ברנדי למשך כשעה. מסירים את החלקים הירוקים של הכרישות. מבשלים את החלקים הלבנים בסיר עם 3 ליטר מים וחצי כף מלח עד שהם מתרככים. מוציאים וסוחטים טוב טוב. ממש טוב. מרסקים במעבד מזון ביחד עם כל החומרים למעט שמן זית הצימוקים והשום. חמישה- שישה פולסים לא יותר. מסננים את הצימוקים וקוצצים דק. מוסיפים לתערובת ביחד עם השום ומערביים היטב. במחבת מחממים את שמן זית בגובה של כ-2.5 ס\"מ. צרים קציצות קטנות ושטוחות, מטגנים עד שיזהיבו מכל צד, מעבירים לנייר סופג ואוכלים מיד. אפשר להגיש ביחד עם יוגורט כבשים סמיך.
ברוררררר.- עדינה חג שמח .
26/09/16
כמה זמן ובאיזה טמפ\' בתנור, יש לאפות פילה שלם של סלמון. ?
כמה זמן כדאי להשאיר אותו לפני האפיה מרוח בלימון ותבלינים כדי שלא יתבשל ?
שנה טובה רות. אז ככה, זמני צלייה בתנור תלויים בגודל הפילה או הפרוסות. ככלל עדינות הסלמון אוהבת טמפרטורה נמוכה ורצוי לכסות את הדג ברדיד אלומיניום. הייתי אומרת שבדרך כלל מדובר על כ-20 דקות ב-180 מעלות.ס...
שנה טובה רות. אז ככה, זמני צלייה בתנור תלויים בגודל הפילה או הפרוסות. ככלל עדינות הסלמון אוהבת טמפרטורה נמוכה ורצוי לכסות את הדג ברדיד אלומיניום. הייתי אומרת שבדרך כלל מדובר על כ-20 דקות ב-180 מעלות.
סלמון מעדיף לקבל את הרוטב אחרי הצלייה ולא לפני ובכל מקרה לא הייתי הולכת אתו על לימון. אם בכל זאת את עושה את זה, הוסיפי את הלימון רגע לפני ההכנסה לתנור. בהצלחה
מתקון מוצלח לשקדי עגל במחבט! אשמח לקבל מתקון! בן סמון רבקה
שנה טובה רבקה ותודה ששאלת. אני משוגעת על חלקי פנים בכלל ועל שקדים בפרט. ברוטב חריף, עם ארטישוק ירושלמי, על האש ומה לא. בחרתי לך מנה יוצאת דופן שאני אוהבת במיוחד. מקווה שתשמחי בה. בהצלחהשקדי עגל על ממר...
שנה טובה רבקה ותודה ששאלת. אני משוגעת על חלקי פנים בכלל ועל שקדים בפרט. ברוטב חריף, עם ארטישוק ירושלמי, על האש ומה לא. בחרתי לך מנה יוצאת דופן שאני אוהבת במיוחד. מקווה שתשמחי בה. בהצלחה

שקדי עגל על ממרח חמים של שעועית
כמות ל-4-6 סועדים

מתכון שנוגע בכוכבים גדולים במטבח הרומני אבל לוקח אותם למקום אחר. יש להשתמש בשקדים של עגל חלב, רצוי המחלק המוארך הנמצא מאחורי עצם החזה. תבקשו מהקצב במילים האלה, הוא יתרשם ויש סיכוי שתקבלו בדיוק את זה. עכשיו החלק שדורש קצת עבודה - הנקיון. משרים את השקדים במים קרים למשך 3.5 שעות. מדי פעם מחליפים מים. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים למשך כחמש דקות ומסננים. מניחים מעל מכסה או כל כיסוי אחר ומקררים. הפעולה הזוהיהוצרת אדים תקל על החלק של הקילוף שמגיע עכשיו.בעזרת סכין קטנה וחדה מסירים את הקרום השקוף וזהו זה. עכשיו הם מוכנים לעבודה
השעועית הכי טובה למתכון היא אוזן הפיל, ה\"בובעס\" אהובתי, שעועית לבנה ענקית עם טעם מתקתק והרכה מבין כל השעועיות. אוף, כמה שהמתכון הזה טעים.
החומרים:
1/2 קילו שעועית בובעס
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
2-3 שיני שום קצוצות דק
לשקדים
½ ק\"ג שקדי עגל מנוקים חתוכים לקוביות בגדול של כ-2 ס\"מ
4 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק טרי פרוס לפרוסות
2 כפות קמח
מלח
1 כפית מחוקה סומק טחון

ההכנה:
משרים את השעועית למשך 12 שעות במים קרים, אותם מחליפים מדי פעם. בסוף תהליך ההשריה הציפה הדקיקה מתקלפת בקלות. מסננים ומעבירים לסיר. מכסים את השעועית במים, מוסיפים את שמן הזית. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשמידי פעם בוחשים. השעועית תתחיל להתפורר והמים יתאדו. משהייתה השעועית למחית דלילה מסירים אותה מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון, השום והמלח אגב בחישה נמרצת. אם יצא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמים. טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים במחבת שמן זית, מטגנים את הפלפל עד שיתחיל להזהיב. מקמחים את השקדים ומנערים היטב. מטגנים כ-2-3 דקות. ממליחים ומפלפלים. כל סועד מקבל צלחת עמוקה עם ממרח שעועית ומעל תלולית של שקדים
תודה רבה רבה להילה אלפרט על האירוח הנפלא, על התשובות המפורטות והמתכונים המנצחים :)כל הכבוד לשושנה על היוזמה לארח ולכל הגולשים על השאלות הנהדרות!שיהיה חג שמח וטעים ותשימו תמונות של המאכלים שאתם מכינים ...
תודה רבה רבה להילה אלפרט על האירוח הנפלא, על התשובות המפורטות והמתכונים המנצחים :)
כל הכבוד לשושנה על היוזמה לארח ולכל הגולשים על השאלות הנהדרות!
שיהיה חג שמח וטעים ותשימו תמונות של המאכלים שאתם מכינים בהשראת האירוח בפרט והקהילה בכלל
שנה טובה וטעימה לכולנו
תודה גדולה ומיוחדת ,לך הילה - על הזמן ההשקעה והמתכונים הנפלאים.
אין ספק שהמבחר הזה ילוה אותי גם בחגים הבאים.
שנה טובה יצירתית ומבורכת.
תודה להילה היקרה
זמן ההשקעה לא מבוטל
הנתינה האין סופית שלך למתכונים אדירים
מאחלת לך הילה חג שמח
מאחלת חג שמח לכל חברי מוטקה בארץ


26/09/16
וואו איזה מתכונים אדירים, איזן השקעה ונתינה .
תודה הילה ושנה טובה
הילה יקרה!! תודה על מתכונייך המפורטים, המיוחדים, המושקעים!! יקרת לי מאד.. עיינתי בכל המתכונים שהגשת לנו באהבה ומצאתי פריטים רבים בהם אוכל להשתמש ולנצח .. למשל רוטב הערמונים (ללא כדורי העוף). נתת לנו א...
הילה יקרה!! תודה על מתכונייך המפורטים, המיוחדים, המושקעים!! יקרת לי מאד.. עיינתי בכל המתכונים שהגשת לנו באהבה ומצאתי פריטים רבים בהם אוכל להשתמש ולנצח .. למשל רוטב הערמונים (ללא כדורי העוף). נתת לנו אינספור מתכונים נהדרים חדשים ומיוחדים!! תודה מקרב לב!!
Attached Picture
כתבה מסכמת על האירוח, עכשיו בדף הבית של מוטק\'ה: http://www.motke.co.il/index.php?idr=400&p=2011719
עיינתי. יופי של כתבה ובעיקר יופי של מתכונים:)
לכל חברי קהילת מוטקה שנה טובה שנת בריאות שהשנה כבר יגיע השלום ותמשיכו בפועלכם בקהילה . שנה טובה ומתוקה.
30/09/16
שנה טובה טעימה בריאה ומתוקה
וגם שושנה מצטרפת לאיחולים ולברכות:)
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה