מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

במבצע קנינו דגים טריים. אדמונית. מה עושים איתם? איך מבשלים? או אופים? אשתי לא אוהבת דגים עם ירקות.
אני יודע שהטיגון הכי טעים. יש עוד מה לעשות עם אדמונית חוץ מלטגן? תודה.

תגובות  29  אהבו 

14/10/16
אדמונית זה מושט שעבר השבחה
כל מתכון של מושט מתאים

טוב לחריימי
וטוב בתנור
או על מחבת פסים ממרוסס שמן זית ועם תבלינים ( העור נדבק בדרך כלל למחבת)

אישית לא ניסיתי
מעניין אותי.. כתוב יותר פרטים.. מבקשת החפרנית המקצועית שושנה:) מה זאת אומרת עבר השבחה??
אופה בתנור עם שמן זית פלפל שחור ומלח גס,עטוף בניר אפיה ומעליו ניר כסף ש20 דקות בתנור חם מאד.
14/10/16
האדמונית היא פרי פיתוח ישראלי והיא זן משובח של האמנון. מלבד ההבדל בצבע הנובע מתזונה שונהדג שפותח בארץ על בסיס דג המושט. הכוונה הייתה ליצור דג בעל גוון אדמדם שיאה יותר לעין. בעל טעם משובח הנחשב למעודן ...
האדמונית היא פרי פיתוח ישראלי והיא זן משובח של האמנון. מלבד ההבדל בצבע הנובע מתזונה שונה
דג שפותח בארץ על בסיס דג המושט. הכוונה הייתה ליצור דג בעל גוון אדמדם שיאה יותר לעין. בעל טעם משובח הנחשב למעודן יותר
תודה. מה טעמו? יש לו טעם לוואי? מגדלים בכינרת? יש קוצים?
תודה לכולם. כנראה אין הרבה מה לעשות עם הדג הזה. סבתא של אשתי הציעה למלא בלחם ושום. היא מכינה עיסה של לחם לבן בלי הקשה מרטיבה בחלב ומוסיפה שום ואגוז מוסקט. דוחפת הכל לבטן של הדג וסוגרת עם קיסמי עץ. אופ...
תודה לכולם. כנראה אין הרבה מה לעשות עם הדג הזה. סבתא של אשתי הציעה למלא בלחם ושום. היא מכינה עיסה של לחם לבן בלי הקשה מרטיבה בחלב ומוסיפה שום ואגוז מוסקט. דוחפת הכל לבטן של הדג וסוגרת עם קיסמי עץ. אופה בתנור שעה. נראה מה יצא. שנה טובה.
יואל הלחמי.. תודה.. כנראה יש מה לעשות עם הדג הזה.. המילוי של סבתא שלכם נראה לי חלומי!! ואם כבר.. אולי ננסה עם אגריסטדה??
למי יש מתכון לאגריסטדה?? לדג עם אגריסטדה..
אגריסטאדה זה רוטב חמצמץ שהולך טוב עם דגים.שתי כפות שמן שתי כפות קמח מערבבים ומחממים על אש קטנהטורפים 2 ביצים עם כוס מים קרים מלח ופלפל שחורמיץ מלימון שלם, ומערבבים בלי הפסק לתוך הרביכה. כשמסמיך מעט מ...
אגריסטאדה זה רוטב חמצמץ שהולך טוב עם דגים.
שתי כפות שמן שתי כפות קמח מערבבים ומחממים על אש קטנהטורפים 2 ביצים עם כוס מים קרים מלח ופלפל שחורמיץ מלימון שלם, ומערבבים בלי הפסק לתוך הרביכה. כשמסמיך מעט מסירים מהאש וממשיכים לערבב עד שאין גושים עיסה חלקה .
למי שלא מצליח להעביר דרך מסננת צפופה.
לכתוש שום ולתקן טעמים .
בתאבון.
אצלנו בבית היינו מכינים אגרסטאדה לדג צ\'יפורה מטוגן.
לטעמי הולך טוב מאד עם כל דג.
14/10/16
תכין חריימי
הסבר לו איך מכינים..
15/10/16
יש לו מקלדת, הוא אכל אותם כבר
??
15/10/16
אם היה מעוניין היה מבקש לא, את הדגים הוא כבר צרך, מה השאלה
כיוון שהצעת לו.. "תכין חריימי.."
15/10/16
נכון אבל הוא לא מעוניין כנראה
מתוך סקרנות קניתי אדמונית.. חברה אמרה לי להיזהר כי המושט עתיר עצמות ועד שמסירים אותן הדג.. מתקרר.. לא טרחתי יותר מדי שמתי בתבנית חד-פעמית דג אדמונית די גדול מרחתי שמן זיתפיזרתי מלח פלפל שחור והמון או...
מתוך סקרנות קניתי אדמונית.. חברה אמרה לי להיזהר כי המושט עתיר עצמות ועד שמסירים אותן הדג.. מתקרר..



לא טרחתי יותר מדי

שמתי בתבנית חד-פעמית דג אדמונית די גדול

מרחתי שמן זיתפיזרתי מלח פלפל שחור והמון אורגנו

אפיתי 40 דקות בחום גבוה

היה טעים מאד ולא יותר מדי עצמות..



למה 40 דקות?? מתוך זהירות..

תודה יואל הלחמי על הרעיון הטוב!! שנה טובה!!
הכי טוב....חג שמח ששששששוקה.
ככה היא נראתה על השולחן..
Attached Picture
18/10/16
האם לדעתך יש הבדל בטעם מדג אמנון ( מושט) רגיל
שששששששושקה
תביאי ביססססס.
כן. הבדל רב.. האדמונית עסיסית יותר וטעימה יותר.. הריח בעת האפיה היה עז ומאד דאגתי לגבי הטעם.. לשמחתי אין טעמי לוואי והדג טעים מאד!! טרם התעמקתי ביתרונות התזונתיים.. אני מאד רוצה לברר האם הצבע האדום...
כן. הבדל רב.. האדמונית עסיסית יותר וטעימה יותר.. הריח בעת האפיה היה עז ומאד דאגתי לגבי הטעם.. לשמחתי אין טעמי לוואי והדג טעים מאד!!



טרם התעמקתי ביתרונות התזונתיים..

אני מאד רוצה לברר האם הצבע האדום מעיד על נוכחות ברזל?? האם אכילת אדמונית תסייע ללוקים בחסר ברזל??



גם אינני יודעת לגבי תכולת השומן.. האמנון נחשב דג שמן?? לא?? עקרונית הינו נחשב לדג פחות טוב.. סליחה אמנון..
18/10/16
לדג הזה אין אומגה 3 נדמה לי שהוא עשיר בויטמין D

להבנתי הצבע בא מהאוכל שלו
עגבניות? :)
בכל מקרה איכלו דגים במקום בשר טעים יותר ובריא.
18/10/16
אני רואה שאני צריך לחפש דייג לאירוח
זה רעיון מצויין,ששששששששששששת .
רוצים דייג שאוהב דגים....
גם בתנור הוא טעים, לעסות בשמן זית, שום, לימון , תימין, מלח ופלפל שחור גרוס,להכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מע\' למשך 25 דקות כאשר הוא שלם , ו 15 דקות כאשר הוא מפולט,בתיאבון וחג שמח...
גם בתנור הוא טעים,
לעסות בשמן זית, שום, לימון , תימין, מלח ופלפל שחור גרוס,
להכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מע\' למשך 25 דקות
כאשר הוא שלם , ו 15 דקות כאשר הוא מפולט,
בתיאבון וחג שמח
הערה,,,,,, יש להוריד את חום התנור לאחר הכנסת הדגים ל 200 מע\'
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה