מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

מבקשת עצה,מכינה לחג מרק עוף עם קניידלך(כמובן)אם אוסיף לתיבול המרק קצת כורכום,
האם זה יכול לקלקל את הטעם או להוסיף טעם?
אשמח לתגובה
בקי

תגובות  21  אהבו 

19/03/18
הכורכום במרק טעים אבל יכול לתת טוויסט של 180 מעלות בצבע, בניחוח, בצלילות ובטעם אני מוסיף המון כורכום למרק פרסי ( גונדי) וטעמו כיין משובח...
תודה על התגובה.אולי באמת אני אנסה אבל לא לליל סדר,כבר רגילים לטעם מסויים.מזה מרק גונדי?אפשר מתכון?
20/03/18
זה בעצם תבשיל גדורי בשר עוף עם קמח חומוס והמון עלים ירוקים , הל וכורכום אבל ה\"מים\" מתקבלים כמרק טעים מיין
http://wp.me/p1Kg5O-2cX
עכשו ראיתי את הקישור תודה ששת.
העתקתי את המתכון ואני כמובן אנסה אותו(לא צריך להוסיף ביצה לגונדי?)
20/03/18
אגב, אם רוצים להפיק תועלת בריאותית מכורכום צריך להוסיף פלפל שחור
לא הבנתי מוסיפים קמח חומוס למרק?
20/03/18
לא הבנתי? ביקשת ממני מתכון נתתי לך את הקישור למתכון , קראת ?
לפעמים שרוצה להסמיך מרק מוסיפה 2-3 כפות סולת למרק.האם זה על אותו עיקרון?
לשומרי כשרות לא ניתן.. לא כשר לפסח..

ניתן להסמיך מרק עי קמח חומוס וודאי עי סולת..
אשכנזים לא אוכלים קטניות בפסח -- סולת קטנייה .
להסמיך ? גזר מגורר וקולורבי מגורר מסמיך ומוסיף לטעם.
=== לגבי קורקום טרי הוא נהדר.
אבקה מאוד מרה -- יש להיזהר בכמות.
מרק עוף הוא סוג של מרק ״ קדוש ״ לדעתי במקרה הזה זה הוספת כורכום יקלקל
צודקת ריקי,לא אוסיף למרק משהו אחר.ישאר כמו שהוא.
21/03/18
בקי יקרה, לשאלתך על הוספת כורכום למרק. כורכום הוא תבלין. תבלין מטרתו לתבל, ולכן בודאי שגם משנה את טעמו של המרק, וגם את צבעו במקרה זה. הצעתי: אם את רוצה מרק צח, כורכום וקניידלך אינם משאירים מרק צח....
בקי יקרה, לשאלתך על הוספת כורכום למרק. כורכום הוא תבלין. תבלין מטרתו לתבל, ולכן בודאי שגם משנה את טעמו של המרק, וגם את צבעו במקרה זה.
הצעתי:
אם את רוצה מרק צח, כורכום וקניידלך אינם משאירים מרק צח. המרק הופך עכור [בגלל הקניידלך], ובצבע צהוב וטעם נוסף ואינו צלול. את יכולה אחרי בישול המרק [ללא הכורכום למשל, וללא הקניידלך], לקחת חלק מהמרק, ולהוסיף כורכום ולבשל את הקניידלך בסיר נפרד!
בתיאבון וחקשמייח, כרמליטה


קונה את הרעיון שלך אחרי שאבשל את מרק העוף כרגיל אקח קצת לסיר קטן ואסיף כורכום,,,ונראה איך הטעם.
הקניידלאך תמיד מבושלים בנפרד.
קמח חומוס וחומוס קטניות שהספרדים אוכלים - אשכנזים נמנעים גם מקטניות ---- לכן הם הכי הכי רעבים בפסח.... -[*  ;) 
חחחח לא להגזים אף אחד לא נשאר רעב בפסח....(יש עוד מלא אוכל לא רק קיטניות)
22/03/18
בקי, לא צריך ביצה הקמח חומוס קושר מעולה
תודה ששת אעשה את הגונדי אחרי פסח,ואשתף איך יצא לי.(לא עבדתי עם קמח חומוס אף פעם)
22/03/18
לא כל האשכנזים מנועים לאכול קטניות.
ליוצאי בויבריק מותר קטניות ואורז
חחח אם אתה מבויבריק תאכל אורז וכל השאר...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה