מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > מושט על הפלנצ'ה וקרם ארטישוק ירושלמי

מושט על הפלנצ'ה וקרם ארטישוק ירושלמי

04/09/19
 

 

 

img_20161202_200715a

דג אמנון נקרא כבר בפי כל "מושט" , זהו דג בשרני , עסיסי וטעים. הפעם השתמשתי בפילטים קפואים אבל אני ממליץ לכם לקנות טרי ולבקש שיפלטו לכם,

פלנצ'ה אין לי אבל יש לי מחבת פסים. למרות שחיממתי מאוד את השמן העור נדבק לי….

 

מצרכים

3 דגים

זמן זית

תבלינים שאוהבים, פלפל שחור תבלין לגריל או לדג, טימין.

לימון

 

לקרם ארטישוק

3-4 ארטישוק ירושלמי,(בטטה קסבייה)

25 גרם חמאה

3 כפות שמנת  להקצפה

פלפל שחור

 

הכנת הקרם

לנקות את הארטישוק, ולבשל עד שמתרכך

לרסק לקרם עם מוט יחד עם החמאה והשמנת

לצנן

הכנת הדג

להשרות את הדג מההפשרה עד ההכנה במיץ מלימון תימין ושמן זית עד להכנה

ליצוק שמן זית על המחבת או פלנצ'ה ולחמם היטב. להניח את הדגים, לפלפל בפלפל שחור גרוס טרי ומלח  מהמגרסה. לפזר טימין, תבלין לגריל או לדג לחכות כל צד כ 3 דקות ובהתאם לדג ומידת העשייה שלו.

מניחים כף משוכה של קרם ארטישוק על צלחת ומניחים ליד את הדג ומגישים

בתיאבון


תגובות  1  אהבו 

מאד אוהבת דג אמנון "מושט" יש מה לאכול ואין הרבה אידרות... תודה-רבה! ששת, על המתכון הוואו!
ועל הצילום הנהדר!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה