מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > גלילות סינטה במילוי תפוחים מקורמלים על קרם כרישה ברוטב טופי

גלילות סינטה במילוי תפוחים מקורמלים על קרם כרישה ברוטב טופי

23/09/19

 

באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כרמים וכדיתא

מצרכים ל 2 מנות

2 נתחים של סינטה במשקל של 200 גרם

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 תפוחים

חצי כרישה

3 כפות שמן זית

תפוח אדמה קטן פרוס דק

1 ענף תימין

סוכר

שמנת צמחית 120 מיל

50 גרם מחמאה

4 כפות סוכר

אופן הכנה

מניחים ניילון על קרש חיתוך ומעליו את נתח הסינטה ומעל הנתח עוד ניילון ודופקים בעזרת פטיש שניצלים עד כדי שהסינטה נהיית דקה מאוד

קולפים חותכים את התפוח לסירות מניחים במחבת מוסיפים מעל 2 כפות סוכר ומחמאה ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים והסוכר נמס ומקררים

לאחר שהתפוחים התקררו מניחים אותם בחלק התחתון של הסינטה ששיטחנו ומגלגלים

רוטב –ממיסים במחבת 2 כפות סוכר מחממים את השמנת כאשר השמנת חמה והסוכר נמס יש להיות זהירים ולעצור את הסוכר ברגע שהוא מזהיב ולהוסיף את השמנת החמה תוך כדי ערבוב

קרם כרישה- מחממים שמן זית ומטגנים מעט את הכרישה מוסיפים את התפוח אדמה מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט יין לבן וציר ירקות מבשלים עד כדי ריכוך וטוחנים לקרם חלק

במחבת מחממים שמן זית מתבלים את הגלילות סינטה במלח ופלפל וצורבים במחבת רצוי מחבת טפלון או מחבת ברזל עבה צורבים מכול הצדדים ופורסים פרוסות עבות

בצלחת מניחים את הקרם כרישה ומעל את נתחי הסינטה הצרובה ומעל בוזקים מעט מרוטה הקרמל טופי

בתאבון

גלילות סינטה במילוי תפוחים מקורמלים על קרם כרישה ברוטב טופי

תגובות  1  אהבו 

תודה-רבה! ששת, על המתכון! יותר מידי מסובך בשבילי... אנחנו לא אוכלים מאכלים חדשים בבית! שומרים אמונים! למטבח הפולני מבית אמא ז"ל! ולמתכונים שלך שהבת ביקשה ממני... להכין לה...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה