מרתק פה

17/10/19

חזרנו מחופשה אקטיבית בערבה התיכונה. ההיתי שם בסיור תיירות שאירגנה יעל שביט ויש לי שם בסביבה חברים בעין יהב (חברות בסדר) ובספיר, וכולנו מתבגרים והחלטתי לנסוע וחיפשתי צימר, מצאתי שהצימר של צימר מלב אל לב בעין יהב הכי מתאים לי, סוג שי כימיה מיידית שלא הצטערתי עליה. גיא מהצימר שלח לי את הפעילויות שמתפרסמות באתר תיירות ערבה https://goarava.co.il/ ולפי זה בניתי תכנית בסיוע של Adi Atsmonמיצינו אני ורעייתי וחברות כל רגעהתחלתי בסיור מדהים במו"פ ערבה ומרכז וידור בחצבה מרכז מבקרים וידור ומשם נסענו לעין יהב לצימר. הלכתי לקניות ב מחסני השוק בעיו יהב אבל מבחינתי היה ריק מאספגה בדלל החג וחבל על כל פנים קניתי מה שקניתי ולמזלי גם בהאתי מהבית פרודוקטים, נסענו לספיר לאסוף חברה והכנתי ארוחת ערב, סלט, סלט לבבות דקל, סלמון מטוגן ופולנטה וישבנו עד השעות המאוחרות של הלילה. לבוק הזמנתי ארווחת בוקר אצל לילוש - ארוחות בוקר פגז ליותר מזה אין לצפות ממש ארוחה כהלכתה, שאפו . כעת נסענו ל מלא הטנא- שוק ירקות אורגנים מדהים, שינה את חוות דעתי על ירקות אורגנים ונסענו לחממות בהן מגדלים ירקות אורגניים אפילו "פילחתי" שומר אורגני מדהים.קפצנו למקום חדש בית התמר שהוקם בקייטנרינג של רוזטה תחפשו בית התמר עין יהב תמצאו שם שייקים מדהימים ותעמדו ממש בתור לקנות את שלל הסוגים של התמרים.אחרי מנוחה קצרה נסענו לאנטילופות ליד המושב צופר חוות האנטילופות - The Antelope Ranchחובה לסייר של ממש ספארי וגם הפתעת תיבת נח עם בעלי חיים מדבריים ואחרים. כעת הבטן קירקרה ונסענו לצוקים התחלתי ב המעדנייה ROUTE 90שם פגשתי את יריב איתני אושיה קולינרית שאני מצפה ממנו לגדולות בינתיים אפשר לרכוש שם מוצרים קולינריים שיש רק שם במדבר הזה וגם יש מה לנשנש ...אבל הלכנו לאכול במסעדה הצמודה אצל אורסולה בית קפה בערבה פנינה קולינרי מעניינת שם ניצן ואחרים מגישים מנות מיוחדות אקלקטיות ואני צופה להם עתיד טוב הברקים זירזו אותנו לחזור לצימר בעין יהב וכשהגענו החל גשם שוטף 5- 6 ממ גשם זה שליש מהכמות השנתית!!, בקיצור בבוקר לקחו אותי לצפות בשטפונות בנחל ערבה, מחזה נדיר. כעת קפצנו לבית האלוורה שעושה פלאים וקנינו המוןהזמן החל לדחוק קפצנו אל אמנון נבון בגרוטאן שמרגוטאות מקים יצירות אומנות להתפעל תחפשו גן הגרוטאן ואחריו מפגש אצל אריק ב יקב ויינשטין יינות אדומים זניים , מרלו , קברנה ושיראז, הזמן לחץ ונאלצנו לוותר על דגי נוי בעידן . זהו הסיור והחופשה הסתיימה ראינו וטעמנו המון ובעיקר התרשמנו מהאנשים ומהחיבור של כולם לחקלאות והיה לנו עודף משקל מהתמרים המג'הול שקיבלנו.. אולי בגלל זה נתקענו בפקקי ענק בדרך.. העיקר הבריאות ולנהוג בעירנות וזהירות. זהו כעת אני יכול לנוח ולהתחחיל לכתוב פוסטים על הסיור המדהים וחופשה אקטיבית בלי לנוח רגע.


תגובות  1  אהבו 

חופשה! כהלכה ששת. ברוך שובך לקבוצה! בשלום! ותודה-רבה! על התיאור המדוייק! של האוכל והירקות האורגניים... מועדים-לשמחה! ושיהיה סופשבוע-נפלא! בבית עם המשפחה! היקרה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה