תתכוננו לשבת: חמין של חורף

08/01/20

תהיה שבת קרה

חמין של חורף

 

 

מרכיבים:

 

חצי ק"ג בשר לחמין( שפונדרה, חזה עם עצם או אסאדו או אוסובוקו  )

6-8 תפוחי אדמה גדולים

3-3תפוחי אדמה נוספים לקיגל

כוס שעועית

כוס חומוס

חצי כוס חיטה

חצי כוס גריסי פנינה

3 כפות בורגול

4 בצלים בינוניים לטיגון

4 בצלצלים קטנים על קליפתם החומה

4 שזיפים מיובשים חסרי גלעין

ביצים לחמינדוס

כף קמח

שמן

פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

מלח

 

ההכנה:

 

משרים במים את הקטניות והחיטה למשך לילה לפני ההכנה.

מטגנים את ארבעת הבצלים עד לצבע חום חזק.

מרפדים תחתית של סיר בקליפות של בצלים

מחלקים את תפוחי האדמה לפלחים (6-8)

מניחים רבע מכמות תפוחי האדמה בתחתית, עליהם מפזרים רבע

מכמות הקטניות על כל אלה מניחים את הבשר.

מכסים את הבשר ברבע מכמות הקטניות, רבע מכמות תפוחי האדמה,

והבצלים הקטנים על קליפתם ומניחים גם את השזיפים היבשים.

מפזרים גם בורגול, וגריסים.

את החיטה הכנסתי כמילוי לגלדי בצל שסגרתי כך גם קיבלתי בצל ממולא.

מניחים ביצים בכמות הרצויה, מכסים בתפוחי אדמה וקטניות,

מפזרים בצל מטוגן, מניחים את הקישקע וכעת מכינים קיגל קטן.

 

להכנת הקיגל:

מרסקים 2 תפוחי אדמה בינוניים, בצל, ביצה, פלפל שחור, כף קמח,

כפית שמן ואת כל זה מניחים במרכז החמין.

 

כעת מכינים מים עם תבלינים, סילאן, מלח מערבבים היטב ושופכים

על החמין עד לגובה החמין ולא יותר טיפה.

מרתיחים מורידים את הקצף. סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור או

לפלטה אני מכין בסיר בישול איטי על חשמל משעה שש בערב עד לארוחת הצהריים שלמחרת.


תגובות  2  אהבו 

09/01/20
אוכל מנחם לשבת קרה...
טעים! ששת, הולכת לקניות לפני שיירד גוס (מבול)... להכנת הטשולנט לשבת... תודה-רבה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה