זהירות עם שימורי העגבניות
23/03/20
אישית אני משתדלת להימנע מכל מזון מתועש.. הזבל שנוסף למזונות בריאים מזיקים מאד לבריאות.. חומרי שימור.. צבע.. מדגישי טעם וריח.. מגבשים.. ועוד כל מיני מרעין בישין..
רסק עגבניות ועגבניות קצוצות אני מאד אוהבת.. קראו למה אין זה חכם..
מזונות משומרים בקופסאות שימורים מכילים הרבה מלח, ושימורי פירות מכילים הרבה סירופ סוכר. כל זה בנוסף לעובדה שקופסאות השימורים עצמן פולטות חומרים מזיקים אל המזון המשומר בתוכן כגון הכימיקל שנקרא BPA . BPA הוא הורמון שנמצא קשר בינו לבין תחלואה בסרטן. עבור מזונות שהם חומציים כגון עגבניות, פליטת החומרים היא אפילו יותר גרועה. במקום לאכול מזון משומר, עדיף לאכול מזון טרי או לחפש פחיות שאינן מכילות כל כך הרבה נתרן או אלה שהן ללא BPA.
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
עקרונית לדעתי עלינו להמעיט בקניית וצריכת שימורים בשל האינטראקציה של המזון עם המתכות של קופסאות השימורים.. עם הציפויים הפנימיים.. וגם הפלסטיק של מיכל שימורי עגבניות לא ייטיב עימנו.. לדעתי גם הפלסטיק מסוכן..