אמא שלי הייתה קוראת לדג הדניס צ'פיורה ( שם מדעי ספרוס), תמיד ידעתי שכאשר היא אומרת שהיום יש ציפיורה זו חגיגת טעמים.
זה דג עסיסי ,טעים ובריא (רמת השומן נמוכה, יש אומגה 3 , כולסטרול נמוך ויש בו גם B12)
אני מאוד אוהב דג שלם בתנור, והמתכון הזה ממש מומלץ. אגב, לא חייבים להיצמד לירקות שציינתי אשר היו לי בדיוק זמינים, אפשר לגוון עם שומר, קולרבי ואפילו לשבח עם ארטישוק ירושלמי.
המתכון
המרכיבים
3 דגי דניס מנוקים שלמים
2-3 גזרים
1 קישוא
1-2 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות לאורך
1 בצל בינוני חתוך לשמיניות
חצי פלפל אדום
6-8 שרי
3-6 שיני שום
מעט דלעת בקוביות
טימין
אורגנו
פטרוזיליה
פרוסות לימון
מלח
שמן זית
תבלינים
תערובת נוסח ראס אל חנות: כמון, כורכום, כוסברה, פלפל, פפריקה
פלפל שחור גרוס טרי
פפריקה
ההכנה
צולים את שמיניות תפוחי האדמה והבצל על מחבת עם שמן זית כרבע שעה משני צדדים.
מוסיפים שיני שום חצויות או שלמות לדקה ואת שאר הירקות החתוכים, טימין אורגנו מיובש ופלפל שחור ומלח. מכניסים גם פרוסות לימון מטגנים עם מכסה על אש נמוכה כ20 דקות.
מניחים נייר אפיה על תבנית, מפזרים טימין ואפשר רוזמרין. קצת שמן זית כתית טהור מפזרים את רוב הירקות.
מניחים את דגי הדניס על הירקות, ממלאים בבטן ענפי טימין וכף מהירקות הצלויים, חותכים בדג חתכי רוחב, משמנים בשמן זית ומפזרים תבלינים ומלח ים אטלנטי או אחר ( אני משתמש במלח טוסקנה) מפזרים מעל טימין ומכניסים לתנור חם 200 מעלות וצולים 25 דקות בחום 180-200 מעלות.
בתיאבון
שבת שלום
תיהנו... בשבת בעמק עם הילדים והנכדים היקרים!
היום בישלתי פסטה והוספתי בשר טחון מעורבב הייטב עםתבלינים ובצל להוספת הטעם...
יצא טעים! ומחר אבשל מרק עוף כרגיל...
ובשבת אכין עוגת תפוחי-עץ חמוצים...
לגבי דג הדניס שאתה הכנת עדיין לא הכנתי אנסה בשבוע הבא!
תודה! שתהיה לכם שבת נעימה! וכייפית!
ולכולנו!
לילה-טוב!
הבת תגיע (לבד בלי הנכדים ובן הזוג) הכנתי אתמול את הלחם הרגיל שלי ואת חלת הבצלים, מאפה גבינות, שפצלה והיום אטגן עבורנו שניצלים. כמובן שיש גם סלטים למינהם.
איך? עברה לכם השבת אצל הילדים והנכדים בעמק?
לא התחבקנו ולא התנשקנו , הנכדים גדלו , היה מעניין וגם טעים
אתה עדיין נוהג?
שבוע-טוב!
והלחמים יצאו גדולים... כמו לחם וחצי במגה!
וחלות-הבצל! מיוחדות!
ערב-טוב!
שבוע-טוב!