שבת שלום לכם: וגם מתכון

04/06/20

עוד שבוע עבר, המון חששות, לא נראה לי שהגל עבר , הילדים חוזרים למסגרות והם רק ילדים, אם למבוגרים אין משמעת והבנה חמצב מה יגידו הילדים.

אנחנו חיים בעולם חדש  הכל השתנה גם הרגלי הקניה והאכילה , לפחות כל האתרים פנויים ולא צריך להזמין חודש מראש

האם הרגלי הבישול השתנו?

מה תבשלו לשבת

השבת אנחנו נוסעים לראות את הנכדים בעמק לראשונה זה שלושה חודשים

נביא

אסאדו סתנור

לזנייה בשרים

פשטידה תפוחי אדמה ( קיגל)

כבד קצוץ

 וסלט בלקני

ולכבוד שבתת לכם מתכון דג

דג דניס בתנור על מצע ירקות

 

 

אמא שלי הייתה קוראת לדג הדניס צ'פיורה ( שם מדעי ספרוס), תמיד ידעתי שכאשר היא אומרת שהיום יש ציפיורה זו חגיגת טעמים.

זה דג עסיסי ,טעים ובריא (רמת השומן נמוכה, יש אומגה 3 , כולסטרול נמוך ויש בו גם B12)

אני מאוד אוהב דג שלם בתנור, והמתכון הזה ממש מומלץ. אגב, לא חייבים להיצמד לירקות שציינתי אשר היו לי בדיוק זמינים, אפשר לגוון עם שומר, קולרבי ואפילו לשבח עם ארטישוק ירושלמי.

המתכון

המרכיבים

3 דגי דניס מנוקים שלמים

2-3 גזרים

1 קישוא

1-2 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות לאורך

1 בצל בינוני חתוך לשמיניות

חצי פלפל אדום

6-8 שרי

3-6 שיני שום

מעט דלעת בקוביות

טימין

אורגנו

פטרוזיליה

פרוסות לימון

מלח

שמן זית

תבלינים

תערובת נוסח ראס אל חנות: כמון, כורכום, כוסברה, פלפל, פפריקה

פלפל שחור גרוס טרי

פפריקה

 

ההכנה

צולים את שמיניות תפוחי האדמה והבצל על מחבת עם שמן זית כרבע שעה משני צדדים.

מוסיפים שיני שום חצויות או שלמות לדקה ואת שאר הירקות החתוכים, טימין אורגנו מיובש ופלפל שחור ומלח. מכניסים גם פרוסות לימון מטגנים עם מכסה על אש נמוכה כ20 דקות.

מניחים נייר אפיה על תבנית, מפזרים טימין ואפשר רוזמרין. קצת שמן זית כתית טהור מפזרים את רוב הירקות.

20151009_192850

??????????

מניחים את דגי הדניס על הירקות, ממלאים בבטן ענפי טימין וכף מהירקות הצלויים, חותכים בדג חתכי רוחב, משמנים בשמן זית ומפזרים תבלינים ומלח ים אטלנטי או אחר ( אני משתמש במלח טוסקנה) מפזרים מעל טימין ומכניסים לתנור חם 200 מעלות וצולים 25 דקות בחום 180-200 מעלות.

בתיאבון


שבת שלום


תגובות  13  אהבו 

איזה יופי! של דגים וכולם צוחקים מחייכים... תודה! ששת על המתכון! הטעים! ועל התמונות הנהדרות! תיהנו... בשבת בעמק עם הילדים והנכדים היקרים! היום בישלתי פסטה והוספתי בשר טחון מעורבב הייטב עםתבלינים ובצל...
איזה יופי! של דגים וכולם צוחקים מחייכים... תודה! ששת על המתכון! הטעים! ועל התמונות הנהדרות!
תיהנו... בשבת בעמק עם הילדים והנכדים היקרים!
היום בישלתי פסטה והוספתי בשר טחון מעורבב הייטב עםתבלינים ובצל להוספת הטעם...
יצא טעים! ומחר אבשל מרק עוף כרגיל...
ובשבת אכין עוגת תפוחי-עץ חמוצים...
לגבי דג הדניס שאתה הכנת עדיין לא הכנתי אנסה בשבוע הבא!
תודה! שתהיה לכם שבת נעימה! וכייפית!
ולכולנו!
לילה-טוב!
05/06/20
הדג נראה נהדר ולמרות שאני לא אוכלת דגים עם הסבר כל כך ברור ומפורט אולי אכין אותו לבעלי, תהנו עם הנכדים, תענוג, שבת שלום🌷
06/06/20
גם אני לא אוכלת דגים, ולכן הם "לא מדברים" אליי...... הבת תגיע (לבד בלי הנכדים ובן הזוג) הכנתי אתמול את הלחם הרגיל שלי ואת חלת הבצלים, מאפה גבינות, שפצלה והיום אטגן עבורנו שניצלים. כמובן שיש גם סלטים ...
גם אני לא אוכלת דגים, ולכן הם "לא מדברים" אליי......
הבת תגיע (לבד בלי הנכדים ובן הזוג) הכנתי אתמול את הלחם הרגיל שלי ואת חלת הבצלים, מאפה גבינות, שפצלה והיום אטגן עבורנו שניצלים. כמובן שיש גם סלטים למינהם.
Attached Picture
06/06/20
היו ימים היינו נוסעים למסעדת קולומבוס בהרצליה לחלת בצל
06/06/20
אז תכין לבד, זו לא הרבה עבודה. הפעם הכנסתי לבצק חלק מהבצל המטוגן, בפעם הקודמת כל הבצל היה מלמעלה, והיה די קשה לפזר אותו.
שבוע-טוב! ששת,
איך? עברה לכם השבת אצל הילדים והנכדים בעמק?
06/06/20
היה מעולה, גם כביש שש עד יוקנעם היה ריק, החזרה היתה סבירה ( עם כל הנופשים שחזרו מהצפון הכביש לא היה צפוף חוץ מהקטע לפני הכניסה לכביש שש. לא התחבקנו ולא התנשקנו , הנכדים גדלו , היה מעניין וגם טעים...
היה מעולה, גם כביש שש עד יוקנעם היה ריק, החזרה היתה סבירה ( עם כל הנופשים שחזרו מהצפון הכביש לא היה צפוף חוץ מהקטע לפני הכניסה לכביש שש.
לא התחבקנו ולא התנשקנו , הנכדים גדלו , היה מעניין וגם טעים
אני שמחה! שנהניתם!
אתה עדיין נוהג?
שבוע-טוב!
ואוו! רעיה, כל-הכבוד! באיזה קמח את משתמשת לאפיית-הלחמים?
והלחמים יצאו גדולים... כמו לחם וחצי במגה!
וחלות-הבצל! מיוחדות!
ערב-טוב!
06/06/20
ללחם ה"רגיל" אני משתמשת בקמח לחם (לפעמים מלא - מה שישי במבצע) וקמח לבן . לחלת הבצל הפעם הוספתי גם כן קמח מלא.
תודה! רעיה,
שבוע-טוב!
07/06/20
לחמים מרשימים ולבטח טעימים. חלת בצל מתאים לי ביותר,למרותשאצל מככב עכשיו לחם כוסמת ירוקה.
07/06/20
כחולת דגים מושבעת ....(בת של דייג יווני),כל דג היר חגיגה .
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה