דג לשבת דג רומני

17/07/20

 

 

 ??????????

פעם בצעירותי הייתי במסעדה רומנית בתל אביב והגישו שם קרפיון מרינט, זה דג המבושל בתוך 1:2 חומץ ומים, סוכר מלח פלפל אנגלי ושחור וירקות חצי שעה. אבל רציתי משהו אחר לבחון את הטעמים ולהתקרב ולהכין משהו שונה

ראשית כל אני חוץ מחגים נמנע מקרפיון בגלל העצמות, לכן השתמשתי במוסר.

המרכיבים

6 פרוסות דג מוסר

4 כפות קמח

4 כפות קמח תירס

מלח ,פלפל שחור

שמן לטיגון

לרוטב

לפחות חצי ראש שום כתוש

2 כפות צלפים קצוצים

רבע כוס חומץ

רבע כוס מים

3 כפות מיץ לימון

2 עלי דפנה

עלים של 3 ענפי פטרוזיליה קצוצים

עלים של 3 ענפי שמיר קצוצים

מלח

כף סוכר לפחות

פלפל שחור

ההכנה

 

ממלאים בקלחת שמן עד לגובה מוערך של מחצית פרוסת הדג. מחממים. מקמחים את הדגים בתערובת הקמחים והתבלינים ומטגנים ולאחר השחמה קלה הופכים בזהירות כ 20 דקות טיגון.

מוציאים על נייר סופג.

מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים ללא בישול ( בעיקרון רצוי להכין את הרוטב מראש).

מסדרים את הדגים על מגש ויוצקים את הרוטב ומגישים.

??????????


תגובות  3  אהבו 

תודה! ששת, על המתכון והתמונות היפות! כמה דגים אכלתי בילדותי בבית-ההורים! ז"ל! מבושלים\מטוגנים\ כמה קשה... לשחזר אותו מאכל דגים מהילדות! במוסר דג אין עצמות\אידרות? שבת-שלום! ולילה-טוב!...
תודה! ששת, על המתכון והתמונות היפות!
כמה דגים אכלתי בילדותי בבית-ההורים! ז"ל!
מבושלים\מטוגנים\
כמה קשה... לשחזר אותו מאכל דגים מהילדות!
במוסר דג אין עצמות\אידרות?
שבת-שלום!
ולילה-טוב!
18/07/20
העצמות ניתנות לגילוי ולא כמו קרפיון
תודה! ששת,
ובוקר-טוב!
ושבת-שלום!🌷
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה