מוסלין שרימפס ( אפשר להכין מוסלין מכל בשר)לבקשת חברים בקהילת הצילום
לזכרה של שירה (מורן) רוטמן דגן ז"ל שיום הולדתה חל היום
ראשית מכינים ביצים שמהן אפשר לפרק את החלמון אשר יעמוד בראש המנה
מרכיבים למנה
ביצה ב 65 מעלות, טוויל מלחם, מוסלין שרימפס ושמיר, אספרגוס וקוויאר(כמות ל30 אנשים)
34 ביצים
4 צרורות אספרגוס
1 לחם פרוס לבן
1 צרור שמיר
100 גר' חמאה
20 גר' שמן זית
מלח/פלפל
20 גר' קוויאר
20 גר' ביצי סלמון
1 חב' עלי מיקרו לקישוט
1 חב' פילו
1/2 בקבוק רוטב סויה
600 מל" שמנת
1ק"ג שרימפס טרי
מלח/פלפל
לשים את הביצים במים בטמפרטורה של 65 מעלות ולבדוק עם הטרומומטר למשך 45 דקות.
לחתוך את הלחם עם רינג לרדד עם מערוך, לתבל במלח פלפל וחמאה מומסת 5 דקות 160 מעלות.
לקלוף את האספרגוס, לחלוט ולעצור בישול במי קרח.
למוסלין – לטחון בטרומימיקס, את 1 ק"ג שרימפס נקי עם 4 חלבונים גדולים ולטחון(במשורה) עם 600 גר' שמנת מתוקה 38% . להוסיף 15 גר' מלח ו 2 גר פלפל, להוסיף 1/2 צרור שמיר קצוץ ולערבב עם מטרפה ביד. ליצור נקניק מהמסה בתוך ניילון נצמד. להרתיח מים ולחלוט את גלילי הנקניק כ 10 דקות.
לעצור את הבישול במי קרח. להסיר את הניילון הנצמד לחתוך לפרוסות ולצרוב במחבת עם מעט חמאה מומסת. ולשמור בצד
לחתוך את הפילו עם רינג, למרוח 2 עלי פילו עם מעט סויה ולאפות ב 190 דקות עד להשחמה.
להרכבת המנה, אספרגוס מעל, טוויל לחם, מוסלין, פילו סויה, ביצה, טוויל סויה וקוויאר
קלי קלות אני מבטיח לכם... אבל זו יצירת אומנות. משהו שלא ראיתם בטח לא טעמתם.
וכדאי לנסות


